Ögonblick som glittrar, lucka 19

19.12.2018 kl. 21:14

Hej på er. Har haft en helt okej dag idag, hade kul i skolan men varit så trött hela dagen. Imorgon är det sista normala skoldagen och på fredag har vi julfest. Ska bli så skönt med ett lite längre lov. Ska verkligen bara njuta av lovet.
Annars så har det inte hänt så mycket på senaste, igår var jag på café med Wilma och idag har jag tagit bilder på allting vi format i skolan. Har ännu inte köpt julklapp till min storebror och tiden börjar ta mot sitt slut. Var idag och igår och kollade men det jag tänkt mig var ändå inte det jag sökte. Antingen måste jag köpa en imorgon eller så i lördag i Ekenäs.
Men ska sluta här för är trött och måste fixa allting klart till skolan imorgon och tack å lov för sovmorgon, lever för dem.
Kram, kia

Kia Sevon
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 7 med bokstäver:

Ögonblick som glittrar

Hej, och så var julen över. Hoppas alla hade en fin jul eller dag och umgicks men människor ni gillar. Jag hade en trevlig och mysig jul. Året börjar ta mot sitt slut och 2019 är precis här. Är ni människor som brukar göra nyårs löften? Förut tyckte jag inte om nyårs löften och hela den grejen men i år tänker jag faktiskt sätta några löften. Förut tyckte jag det var löjligt att göra löften för om man vill något så kan man börja imorgon men ändrade tankesättet. Jag tycker att go for it om du tycker det peppar med ett nytt år, för så känner jag för 2019, bara gör det. Så varnar er att på bloggen kommer det bli ett pepp år och ni kommer spy av all positivitet. Okej inte bara en massa pepp för alla har vi skit dagar och mycket annat som jag också vill tala om men jag vill bara ha lite mer ett positivt mind set.

Så bjuder på tre bilder på peppiga mig i min nya ylle tröja, ett kap jag hittade i torsdags. Detta skulle inte varit jag för några år sen, jag har nog noll bilder när jag är 14-18 år på mig själv. Några med vänner och andra men ingen på mig själv. För så mycket har jag ogillat mig, det är hjärtekrossande för alla borde gilla sig själv.

Till helt andra saker, förutom tröjan jag hittade så var jag till bokhandeln här i Ekenäs och de hade boken som fanns på min julklappslista. Livstillsbibeln, och kände att jag behöv den, hon som stod i kassan sa att många har tyckt att den varit super bra och inspirerande. Jag läste den på två dagar, började på kvällen och blev klar nästa morgonen vid frukosten. Det är en så kallad pepp bok som har jätte mycke fina bilder och passligt med text, i varje kapitel finns en övning av just det du läst, och ja i kort så står det på baksidan att det är en inspirerande handbok för dig som vill förverkliga dina mål i livet. Jag tycker den var inspirerande och det var väll allt om det. Köpte mig också en bullet journal, hade en för två år sen och förra året kände jag att jag inte orkade men saknade verkligen det så tänkte att jag kör i år igen. Så börjat lite fixa i den har dock alla bra pennor och sånt i Jakobstad så den ser lite halvklar ut nu.

Har ni planer för nyåret? Jag tror jag har den saken fixad, jag lyckas alltid bli förkyld så jag planerar inte för mycket. Annars ska jag fortsätta med min lugna kväll och sitta lite och jobba i min bullet journal. Hoppas ni har ett bra slut på detta år och är lika glada som mig för ett nytt år. 
kram, kia

29.12.2018 kl. 16:32

ögonblick som glittrar, lucka 23

Fjärde advent och imorgon är det jul....usch vad tiden har gått snabbt. Idag har varit en super mysig och lugn dag. Min bror var på besök och förutom det så har jag paketera lite julklappar. Jag älskar att paketer julklappar, så oftast brukar mamma låta mig paketera dom förutom de jag förstås får. 
Det är nästan allt jag har från idag, ikväll ska jag säkert se någon jul film och en sak som jag hitta på instagram var bokpoesi, har vetat att det funnit men när jag hitta instagram kontot blev jag helt fast. Så jag testa idag på morgonen när jag satt och åt morgonmål, och det är ett bra sett att få ut sina tankar och skriva fast enklare när orden redan är på pappret. Så ska väll fortsätta lite ikväll och gjorde faktiskt så att jag satt några fast på mina vänners julklappar som julkort med ett litet personligt meddelande och tyckte det blev super.

Några texter jag skrapat ihop idag när jag gjort bokpoesi​ 

|| Ärligt talat, bev jag plötsligt full i han  
|| tänker någonting vackert
|| rubinröda hjärtan gav en del av mig
|| det stod ditt nummer, på andra sidan ...jag bryr mig verkligen om dig

23.12.2018 kl. 17:00

Ögonblick som glittrar, lucka 22

Glad Lördag på er! Igår hade vi julfest i skolan, helt okej men skulle nog inte varit roligt utan Wilma. Efter det var jag och Wilma på café och jag köpte den sista julklappen. Anlände till Ekenäs halv tie tiden och däckade nästan direkt när jag kom hem. Idag har varit en jätte lugn dag och sov ut ordentligt, vi var och köpte en gran och så efter det pyntade jag den lite. Jag gillar verkligen en enkel gran. Iallafall om det är super tät så behövs det inte så mycket pynt alls tycker jag, och den ser oftast likadan ut varje år. 
Har inga planer för ikväll och tänker ta det bara lugnt hemma för känner mig faktiskt lite sjuk så hoppas på att det far bort för det skulle vara så typiskt att bli sjuk nu.
kram, kia

22.12.2018 kl. 15:59

Ögonblick som glittrar, lucka 20 & 21

 

Hej, idag kommer det komma en lista om 2018 som jag hittade på nätet för säkert ett år sedan så det fick bli årets lista. Detta är två inlägg i ett för imorgon har vi julfest och sedan åker jag tåg resten av kvällen så kommer vara hemma tie tiden så finns inte riktigt någon tid för bloggande så tänkte det får bli ett extra lång inlägg idag. Märkte nu hur lång mening det blev.

1. Vad mådde du bra av i 2018?

Allt skratt med vänner, iallafall med Wilma. Att vara i naturen och vid vattnet. Att vara mer med mig själv och göra saker som meditera och bara sitta och rita.

2.Vad har du sörjt under 2018?

Att personen som var min bästa vän är inte det längre. 

3. Testade nu något nytt?

Kommer faktiskt inte på nått just nu. Kanske inget jätte stort som resa själv eller sånt men små myr steg. Jag testa att inte bry mig vad andra tycker och sätta på det jag vill till skolan. Jag testa en jävla massa recept där några lyckades och några misslyckades. Jag testa att tala med någon om mina känslor någon som jobbar med att lyssna på folk. Kanske små myrsteg men stora för mig.

4. Vad lad du mest tid på?

Skolan, sista året så vill verkligen satsa. Har också lagt tid på mig själv, med före det en himla massa tid för att oroa mig över dumma saker.

5. Vad är du stolt över när du ser tillbaka på året?

Jag är stolt över bloggen, har skrivit i lite mera än ett år och kanske den inte är mycket till någon, för mig var det ett stort steg att bara börja. 
Att jag klara av alla motgångar under året, att jag våga prata känslor fast saker å ting gått snett förut.

6. Vem vill du tacka och varför?

Wilma, känns som att vi blir bättre och bättre vänner för varje dag som går. Så vill tacka henne för hon e definitionen till en äkta vän. Och sådana personer finns det inte många av i slutändan.
Mina föräldrar för det orkat ta hand om mig och gör det fortfarande. Nemen hahhah dom är anledningen varför jag kan studera i Jakobstad så vill tacka dom för det.
Min lärare Gunilla för hon är guld. Förutom min modersmålslärare i nian och i sjuan så är hon en av de bästa. Skolan är alltid mycket roligare när man har en bra lärare.

7. Vem saknade du i 2018?

B, och gör det fortfarande. Det kommer passera med det går inte över, men så är det bara.

8.Vilkaa lärdomar tar du med dig från 2018?

 1. Att meditation faktiskt hjälper.
 2. Det hjälper inte att sätta tillfälliga plåster på djupa sår.
 3. Starta aldrig bråk på tillfälliga känslor.
 4. Riktiga vänner förstår.
 5. En utekväll blir vad man gör den till.
 6. Alla vet vem du är iallafall när man gör ett misstag.

9. Största utmaningen?

Hundra procent, att tala om känslor. Att det är okej att tala känslor och söka hjälp fastän man vet att man skulle klara det själv.

10.Vilka dagar minns du speciellt?

London resan, den var ett minne för livet. När jag och Wilma var och kolla på The star is born och när vi kom ut så kom första snön, jag vet inte vad som hände med oss men det var en sjuk känsla och blev så himla lycklig just då. En sommarkväll då jag var ut och körde med mina vänner och vi som satt bak i bilen hade druckit och vi hade bara en oförglömlig kväll och alla var bara helt lyckliga och fulla. Inte den som körde förstås, lycklig nog men inte full.

11. Hur har du utvecklas under året?

Jag är en helt en annan person om man ser tillbaka på förra året. Jag skrattar mera, Jag känner mer än vad jag tänker och vågat släppa taget lite mera. Skit i om man skriver ett fylle meddelande eller gör bort sig i skolan eller säger fel sak i fel situation. Asså det måste ju kännas att man lever, man behöver inte alltid ta allting så seriöst eller det är okej att inte alltid sträva efter det perfekta. 

12. Vad inspirera dig 2018?

Personer som inspirerat mig detta år är Gabrielle Bernstein, Josefin Dahlberg och Maria Veitola. Platser som naturen och min lägenhet och alla solnedgångar har inspirerat mig.

13. Bästa besluten 2018?

Att fortsätta gå framåt i livet fastän de var ganska på botten. Att jag börja meditera och jag skratta mer, fortsätte förbättra mina rit kunskaper, att jag börja säga mera ja till saker.

14. Hur tog du hand om dig själv i 2018?

Gjorde saker som gjorde mig glad och lycklig, och grät när jag kände att jag behövde gråta.

 

 

20.12.2018 kl. 21:28

Ögonblick som glittrar, lucka 18

Jag håller på att läsa Lita på din inre kraft av Gabrielle Bernstein. Och det här inspirera mig idag när jag satt och läste.


"Sinnet är väldigt mäktigt och förlorar aldrig sin kreativa kraft. Den sover aldrig. Det skapar något varje sekund. Det är svårt att förstå att tanke och övertygelse förenar sig i mäktig våg som bokstavligen kan förflytta berg. "
 

18.12.2018 kl. 20:16

Ögonblick som glittrar lucka 17

Glad måndag och kan ni tänka er att det är en vecka till jul. Har ingen jul fiilis alls. Har suttit vid Robert´s Coffee och försökt få saker gjorda, tänkte att de skulle vara enklare att göra saker där än hemma. Fast det var det inte. Sista veckan i skolan börja nu för detta år och börjar få lite kris att det bara är några månader kvar nu före skolan är helt slut. Och att 2018 flög förbi, fast nästa år kommer nog vara ett stort år. Slutar skolan och sen måste man börja fundera på vad man verkligen vill, och vart man vill bo för det är lika stort frågetecken.
Från att veckoslutet varit sådär så har inte måndagen heller startat bra. Hatar när man har en dålig start på veckan iallafall när man inte vet varför man känner som man känner. Finns tusen saker som måste fixas före jag åker hem i fredag, tusen saker som jag inte vill ta itu med men måste. Jag har många tankar kring 2019, tankar kring det här året också. Saker som jag inte vill ta in i 2019. Men nu, ska jag inte fundera på det utan ska ta min bok, ja eller mera min telefon och läsa därifrån på boken jag började på igår. Tänkte att jag skulle rekommendera en låt som jag hittade igår. Just denna version är helt otrolig och vill dela med mig om den om ni nu inte har lyssnat på den. 
Annars så avslutar jag här och så ses vi imorgon, kram.

 

17.12.2018 kl. 21:32

ögonblick som glittrar, lucka 15 & 16

Hej, sitter här och lyssnar på musik och sätter ihop några kollages till er. Jag satt igår och skrev ett inlägg till er men sen lyckades jag radera hela förbannade inlägget och beslöt mig för att strunta i det. Veckoslutet har varit lite si och så kan man säga, och ibland är det så. 
Så idag har jag drömt om mitt egna hus, eller ja inte hela dagen men längtar till den dagen jag köper mitt första hus. När jag var yngre var jag säker på att jag skulle bo i en lägenhet i Helsingfors. Men från att bo i egnahemshus till att flytta till sin lägenhet så har jag märkt hur mycket jag är tacksam för när jag alltid kommer hem till vårat egnahemshus. Allt från att man får lyssna hur högt man vill på musik och inte behöv oroa sig att mitt golv är någonstans tak till en egen gård. 
Pinterest är ju platsen att va på om man vill ha inspiration. Så tänkte slänga hit några kollages jag gjort med lite inspo bilder hur jag skulle vilja att det ser ut. Jag skulle aldrig kunna bli minimalist, eller vad man kan är inte problemet utan jag skulle må dåligt om jag skulle ega så lite. Jag är verkligen ingen person som gillar vitt på vitt och marmor och guld på det.
Alla bilder jag använt är från pinterest och med det så avslutar jag. Nästa vecka sista veckan i skolan detta år och sedan tar jag lite jullov.
kram, kia

16.12.2018 kl. 17:34

ögonblick som glittrar, lucka 12 & 13

 

Hej alla. Igår kom det inget inlägg men hade huvudvärk hela dagen och när vi kom hem från vasa så blev det nästa som migrän och mådde uselt. Sov hela kvällen och idag när jag vaknade mådde jag fortfarande dåligt. Men beslöt mig ändå att fara till skolan för vill inte missa något men kände mig bättre efter några timmar. 
Hittade faktiskt lite från Vasa igår, inte tyg men shoppade annat kul. Tog bild på klänningen jag också hade på saker jag önskar mig som är från Lindex. Tänkte att jag skulle rocka den på julfesten och för att det inte ska bli för kallt när den är så öppen så hitta jag en genomskinlig glittrig topp som jag tänker ha under. Köpte också en ny väska från GinaTricot, den var på halva priset och min största svaghet är väskor. 
Idag var det även Lucia, och nej var inte Lucia, de byter om i vårat provrum i klassen så jag har aldrig fått vara Lucia så man fick väll ta saken i egna händer. Tack och lov att jag inte har varit för jag skulle svimma direkt jag ser hur mycket folk det är och sjunger inte så jätte vackert.

Vi har format igen den här veckan och här är mina kreationer från måndagen. Vi öva på olika vattenfalls draperingar, vet inte om det heter så men något med vattenfall var det. 

Imorgon är det redan fredag, var har veckan gått. Måste kanske börja beställa biljetter hem till nästa vecka för det börjar närma sig.  Hoppas ni haft en underbar dag.
kram, kia

13.12.2018 kl. 17:46

ögonblick som glittrar, lucka 11

 

Hej och trevlig tisdag på er alla. Idag har det varit en hel  vanlig skoldag. Vi håller på med formning just nu och i början när jag började så gillade jag verkligen inte det alls. Formning säger ju sig själv vad det är, alltså man formar på en docka tyger och gör olika skärningar och veck. I början var det svårt och man tänkte allt för mycket och nu går de så mycke enklare och gillar verkligen att forma. Man behöver liksom inte tänka så mycket och på något sätt väldigt lugnande när man får sitta och göra små detaljer.

Tänkte dela med tre formning arbeten jag gjorde för två veckor sedan, tyget vi använder är rest bitar, det jag använt är från bröllopsklänningar och blommorna jag gjorde bestämde jag att färga själv så att allting inte skulle varit vitt. På dessa bilder är allting bara nålat fast och vi syr inte fast heller alla för att vi brukar forma 3-6 styckna i veckan och för att materialet inte ska ta slut så använder vi det på nytt. Jag kommer faktiskt använda dessa blommor på min examens klänning för vill ha blommor och kan säga att det tog en hel del tid att stå och klippa ut blommor. Ska bara sätta någon pärla i och fixa dem lite finare.
Imorgon åker jag till Vasa med klassen på en liten studie resa och ska faktiskt kika efter tyg till examens klänningen.

kram, kia

11.12.2018 kl. 20:46

ögonblick som glittrar, lucka 10

Känns som dagarna på riktigt bara flyger förbi, och förresten hej. Idag är det igen sådär att jag inte vet vad jag ska skriva om för har suttit hela dagen på tåget och efter det med Wilma på café. Varit i duschen och nu sitter jag och äter gröt. Jag är en människa som lever på rutiner och just nu är gröt med äppel och kanel en del av den.

Men det finns en sak jag vill rekommendera från idag och som jag varit tacksam för är poddar. Jag har varit väldigt dålig på att lyssna förut för jag orkar inte hänga med men hittade två nya som jag verkligen gillar:
Första är Monday Mantra med Josefin som nog faktiskt börja idag, men kommer nog starta veckan med den podden.
Andra är Mord mot Mord som är två tjejer som snackar om varsitt mord i varje avsnitt. Men oftast när man lyssnar på mord poddar så är det mera som en berättelse och det är inte alls något för mig. Utan dessa två tjejer talar mera som om man skulle ha en "helt vanlig konversation", vet nu inte hur vanligt det är att tala om mord men. Den passar inte för alla men om man vill komma bort från det här mera berättelse aktiga. Så dom två poddarna höll mig sällskap hela resan tillbaka till Jakobstad.

kram, kia

10.12.2018 kl. 20:50

ögonblick som glittrar, lucka 9

 

Andra advent börjar ta mot sitt slut och vet att det här inlägget kommer sent ut. Har inte varit hemma idag alls så inte riktigt hunnit skriva något. Varit också helt dystert ute och mörkt så inte tagit någo bilder heller. Imorgon åker jag tillbaka till Jakobstad för två sista veckorna före jullovet. Är inte alls taggad på att sitta på tåget eller att åka tillbaka. Men men det blir bättre när man kommit fram, så idag blir det ett pepp inlägg för nästa vecka för det behöv jag verkligen. Har några saker på to do listan som fortfarande är där, som exempel praktik platserna som jag på riktigt borde haft gjort redan för många veckor sedan. Sitter ju på tåget hela dagen imorgon så ypperligt tillfälle att skriva in dom då.
Hoppas alla haft ett trevligt veckoslut, Jag har iallafall haft det och så ska jag fixa allt före jullovet så jag inte behöver stressa in nya året.

kram, kia

09.12.2018 kl. 23:11

ögonblick som glittrar, lucka 8

 

01:52 ||  du kommer ånrga dig, du kommer ringa mig. låtsas inte bry mig men du vet det känns, hur det bränns.

08.12.2018 kl. 16:47

ögonblick som glittra, lucka 7

 

Hej, idag är det fredag men det känns som onsdag ännu. Mina planer för idag blev aldrig av, som gårdagens planer  också, men vad gör det. Hunnit gå till banken och hälsat på farmor. Kom hem och satte upp min gran i mitt rum. Har en plast gran i mitt rum som jag köpte för några år sedan, en vit gran. Kanske inte nått jag skulle köpa idag med om man har en fake gran kan man väll lika bra ha en som också ser så ut. Nemen byggd ihop den och nu står den här i ett hörn, hade dock inga julpynt för vill ha röda bollarna på vår riktiga gran nere så måste gå och kolla vad jag hittar. Annars har det inte hänt något nytt, imorgon är det julmarknad i ekenäs så vi ska dit iallafall en sväng, får se hur vädret beter sig.  Ja det har ju börjat snöa sitter här vid fönstret och det är vitt ute vilket det inte var igår.
Men idag tänkte jag dela med min önskelista för julen detta år. Fast jag är så pass gammal redan att jag inte behöver julklappar. Men kan väll säga så att dessa produkter kommer jag kika extra mycke på på jul rean och är lite extra sugen på att köpa. Förstås kan detta också vara julklapps tips till någon ni känner.  Plus något som jag faktiskt redan planerat att jag ska bli är månads donerare på animalia, ville redan förra året men det blev aldrig av, tips också är att köpa kort därifrån som man kan ge till julen som hjälper till olika ämnen.
 

1.hyvin eletty 2. thomas sabo charm 3. sankari tarinoita tytöille 4. röd klänning 5. kalender 2019 6. yoga matta 7. bli månadsdonerare på animalia 8. väska 9. livstilsbibeln

Hoppas ni alla har en bra fredag kväll.
kram, kia

07.12.2018 kl. 19:25

ögonblick som glittrar, lucka 6

Hej glad självständighetsdag alla. Idag har inte jag hitta på nått extra. Var på en lång promenad i solen på morgonen och sedan har min storebror varit på besök och vi gjorde mat och nu sitter jag här. Ska väll kolla lite på balen som börjar för det är alltid lika roligt att se på allas klänningar. 
Fick just ett mejl att min spotify lista 2018 har kommit ut, vet inte om er men alltså favoriten varje år. Älskar att kolla vilka artister jag lyssnat mest på och spellistan som görs är listor jag alltid far tillbaka till. Man får verkligen minnen tillbaka när man lyssnar på vissa låtar. 
Har länge tänkt på att göra en lista med olika favorit låtar i olika tillfällen som favvo låt att dans i fyllan och låtar som får en att gråta och så. Men sparar nog den idén tills julkalender saken är slut tror jag. 
Men när den här dagen varit lugn och inte gjort något speciellt så kan ja ju dela med mig lite av mitt musik år. Jag kan säga att jag lyssnar super mycket på musik och har nästan alltid musik på om jag inte lyssnar på annat. 

 

Jag har lyssnat mest på spotify på Pyhimys och skäms väll lite när jag säger detta men 77 timmar på honom allt som allt. Jag är ju den perfekta beskrivningen på någon som lyssnar på samma låt hela tiden. När jag hittar en låt kan lyssna bara på den i 3 dygn fast. Med dom orden slutar jag det här inlägget och delar med mig från listan dina favoitlåtar 2018, låtar som summerar mitt år i sju låtar, typ.

kram, kia

 

 • Montana - Lucas
 • Sand - Molly Sandén
 • Weekend - Mac Miller
 • Arctic - Sleeping At Last
 • Bulletproof Baby - Silvana Imam
 • Empire state of mind (part II ) - Alicia Keys (new york, new york som jag kallar den)
 • Puhu äänellä jonka kuulen - Kasmir


 

06.12.2018 kl. 17:38