ögonblick som glittrar, lucka 3

03.12.2018 kl. 18:19

Måndag igen och en ny vecka! Började först skolan 11.00 idag och slutade 15.00. Vi hade faktiskt en ganska härlig dag idag i skolan, vi var ut och fotade våra jackor vi hade sytt. Eller sega jag hade glömt jackan så fick titlen som fotograf istället. Vi frös men några bra bilder fick vi säkert och en hel del skratt också på köpet. Imorgon sista skoldagen för den här veckan för på onsdag åker jag hem.

Så dagens hyllning går nog till klassen och vi är kanske bara fyra personer på trean men vi fyra kommer faktiskt jätte bra överens och skulle aldrig byta ut min klass.

Hoppas er måndag börjat bra och resten av veckan fortsätter lika bra eller bättre, kram kia.

Kia Sevon
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 10 med bokstäver:

ögonblick som glittrar, lucka 9

 

Andra advent börjar ta mot sitt slut och vet att det här inlägget kommer sent ut. Har inte varit hemma idag alls så inte riktigt hunnit skriva något. Varit också helt dystert ute och mörkt så inte tagit någo bilder heller. Imorgon åker jag tillbaka till Jakobstad för två sista veckorna före jullovet. Är inte alls taggad på att sitta på tåget eller att åka tillbaka. Men men det blir bättre när man kommit fram, så idag blir det ett pepp inlägg för nästa vecka för det behöv jag verkligen. Har några saker på to do listan som fortfarande är där, som exempel praktik platserna som jag på riktigt borde haft gjort redan för många veckor sedan. Sitter ju på tåget hela dagen imorgon så ypperligt tillfälle att skriva in dom då.
Hoppas alla haft ett trevligt veckoslut, Jag har iallafall haft det och så ska jag fixa allt före jullovet så jag inte behöver stressa in nya året.

kram, kia

09.12.2018 kl. 23:11

ögonblick som glittrar, lucka 8

 

01:52 ||  du kommer ånrga dig, du kommer ringa mig. låtsas inte bry mig men du vet det känns, hur det bränns.

08.12.2018 kl. 16:47

ögonblick som glittra, lucka 7

 

Hej, idag är det fredag men det känns som onsdag ännu. Mina planer för idag blev aldrig av, som gårdagens planer  också, men vad gör det. Hunnit gå till banken och hälsat på farmor. Kom hem och satte upp min gran i mitt rum. Har en plast gran i mitt rum som jag köpte för några år sedan, en vit gran. Kanske inte nått jag skulle köpa idag med om man har en fake gran kan man väll lika bra ha en som också ser så ut. Nemen byggd ihop den och nu står den här i ett hörn, hade dock inga julpynt för vill ha röda bollarna på vår riktiga gran nere så måste gå och kolla vad jag hittar. Annars har det inte hänt något nytt, imorgon är det julmarknad i ekenäs så vi ska dit iallafall en sväng, får se hur vädret beter sig.  Ja det har ju börjat snöa sitter här vid fönstret och det är vitt ute vilket det inte var igår.
Men idag tänkte jag dela med min önskelista för julen detta år. Fast jag är så pass gammal redan att jag inte behöver julklappar. Men kan väll säga så att dessa produkter kommer jag kika extra mycke på på jul rean och är lite extra sugen på att köpa. Förstås kan detta också vara julklapps tips till någon ni känner.  Plus något som jag faktiskt redan planerat att jag ska bli är månads donerare på animalia, ville redan förra året men det blev aldrig av, tips också är att köpa kort därifrån som man kan ge till julen som hjälper till olika ämnen.
 

1.hyvin eletty 2. thomas sabo charm 3. sankari tarinoita tytöille 4. röd klänning 5. kalender 2019 6. yoga matta 7. bli månadsdonerare på animalia 8. väska 9. livstilsbibeln

Hoppas ni alla har en bra fredag kväll.
kram, kia

07.12.2018 kl. 19:25

ögonblick som glittrar, lucka 6

Hej glad självständighetsdag alla. Idag har inte jag hitta på nått extra. Var på en lång promenad i solen på morgonen och sedan har min storebror varit på besök och vi gjorde mat och nu sitter jag här. Ska väll kolla lite på balen som börjar för det är alltid lika roligt att se på allas klänningar. 
Fick just ett mejl att min spotify lista 2018 har kommit ut, vet inte om er men alltså favoriten varje år. Älskar att kolla vilka artister jag lyssnat mest på och spellistan som görs är listor jag alltid far tillbaka till. Man får verkligen minnen tillbaka när man lyssnar på vissa låtar. 
Har länge tänkt på att göra en lista med olika favorit låtar i olika tillfällen som favvo låt att dans i fyllan och låtar som får en att gråta och så. Men sparar nog den idén tills julkalender saken är slut tror jag. 
Men när den här dagen varit lugn och inte gjort något speciellt så kan ja ju dela med mig lite av mitt musik år. Jag kan säga att jag lyssnar super mycket på musik och har nästan alltid musik på om jag inte lyssnar på annat. 

 

Jag har lyssnat mest på spotify på Pyhimys och skäms väll lite när jag säger detta men 77 timmar på honom allt som allt. Jag är ju den perfekta beskrivningen på någon som lyssnar på samma låt hela tiden. När jag hittar en låt kan lyssna bara på den i 3 dygn fast. Med dom orden slutar jag det här inlägget och delar med mig från listan dina favoitlåtar 2018, låtar som summerar mitt år i sju låtar, typ.

kram, kia

 

  • Montana - Lucas
  • Sand - Molly Sandén
  • Weekend - Mac Miller
  • Arctic - Sleeping At Last
  • Bulletproof Baby - Silvana Imam
  • Empire state of mind (part II ) - Alicia Keys (new york, new york som jag kallar den)
  • Puhu äänellä jonka kuulen - Kasmir


 

06.12.2018 kl. 17:38

ögonblick som glittrar, lucka 5

Hej igen och glad onsdag. Steg upp idag tidigt och satte mig på tåget hem till Ekensä igen. Kom redan ett tiden hit och efter det har jag inte gjort något extra.

Tänkte inte heller skriva något längre inlägg idag för är bara tacksam för att jag är hemma, och den här tjejen är trött så vill bara dega hela kvällen på soffan.

kram, kia

05.12.2018 kl. 17:57

ögonblick som glittrar, lucka 4

 

Glad tisdag. även fast det känns som fredag när jag åker hem imorgon på morgonen. Känns som en evighet sedan jag var hemma fast det var mindre än en månad sedan sist. 
Idag har vi gjort ugly christmas sweater i skolan, och kanske inte kan tala för alla med jag och Wilma hade super kul och det har vi oftast när vi är hänger.
Sååå dagens hyllning går till Wilma och våra fina tröjor vi laga. Har ingen jätte bra bild på dem men lovar att jag ska rocka den något veckoslut så ni ska få en bättre bild. Efter det gick vi på café för jag kommer ju inte vara tillbaka före nästa tisdag.
Har packat klart, typ men ska bli skönt att komma hem förutom tåg resan känner jag inte alls för. Men ska försöka läsa lite på tåget och åker på morgonen så är redan i Ekenäs ett tiden om allt går som det ska. Jag vet inte vad för väder ni har men vi har snö och jag har 5 minuter på mig att ändra tåg så vi får se hur det kommer gå.. Menar inte att stackars jag inte hinner byta spår för att det är snö utan stackars tåget fastnar fast någonstanns med det lilla snö vi fått.  Hur som haver så kommer jag hem vare sig det är ett, fem eller tio på kvällen, destinationen är ändå hem. Nu ska jag laga nått att äta och sen åka in i duschen och förstås ett avsnitt av greys anatomy och sedan sova.

kram, kia

04.12.2018 kl. 19:28

ögonblick som glittrat, lucka 2

 

Trevlig advent. Äntligen söndag, vaknade en aning sent idag klockan tolv om vi är mera specifikare. Men på söndagar får
man sova till tolv och äta morgonmål klockan ett med ett bra samvete. 

Jag berättade ju igår att jag ville ha lite som en tacksamhetskalender här på bloggen, eller bara det bästa från dagen. Dagens lucka går till min pappa faktiskt.
Jag bor ju i Jakobstad oc är ju ifrån Ekenäs så det är inte riktigt så att man sätter sig på tåget en fredag bara för att fara hem till ett veckoslut. Vilket gör att det är sällan jag träffar min familj och vänner. Så alltid när jag inte är hemma ringer min pappa precis varje söndag, för det har alltid varit så att om jag har ett ärende så har jag alltid ringt mamma och ringer fortfarande henne fast jag vet att det är pappa som kan hjälpa mig. Så efter jag flyttat hit så ringer han varje söndag till mig, och jag är tacksam för det. Även fast jag säkert talar med mamma fem gånger i veckan så är det alltid roligt att pappa ringer fast det inte är något speciellt.

Köpte förresten hem promarkers någon månad sedan och har förälskat mig vid att rita med dom. Det är också super enkelt att  rita med dom, behövs inte alls mycket övande för att få det att se bra ut. Så börja rita det här på veckoslutet och blev klar idag, blev faktiskt super nöjd, för har varit usel på att rita ansikten så blev nöjd med den här. 
För att jag inte har några bilder så tänkte jag dela med er lite av processen av teckningen. Färdiga bilden får ni ju se på första bilden, och ljuset är lite kasst på dom här två men ville dela med dem ändå.

 

Jag hoppas ni alla har en slö söndag, och att ni har en trevlig advent. Jag ska fortsätta med lite skolprojekt och bara ta det lugnt idag.

kram, kia

02.12.2018 kl. 13:58

ögonblick som glittrar, lucka 1

 

Hejhej hej, okej jag vet att jag varit borta i 52 dagar men är här nu. Vet också att alla inlägg är bort och jag tror dom kommer förbli det också, för som ni ser så har jag ändrat lite på min layout på bloggen och allt är lite större nu. Vilket betydde när jag ändrade till annat tema på bloggen så blev alla äldre inlägg att se dumma ut när bilderna var för små. Kanske inte stör någon annan men mig störde det en aning så vi börjar på nytt. Eller ja, börjar å börjar, samma jag men en ny start på bloggen. Skrev ett litet det här e jag inlägg om det är så att det är någon som inte vet vem jag e så kanske man får en litet hum om vem är Kia egentligen.

Annars, förutom allt det så har det varit en hel del och fortfarande är, små obetydliga saker inte för mig men för alla andra. Så istället fokuserar vi på det här inlägget och det jag faktiskt skulle skriva om. 
Ögonblick som glittrar kommer vara en mini julkalender, ingen sån här typisk julkalender utan mera som en vad ska jag säga....tacksamhets kalender eller som sagt highlights off the day. Kanske bara en bild eller någon kort text men ett mini inlägg om dagen och om jag känner för ett längre.

Detta inlägg kommer dock vara lite annorlunda för har faktiskt varit på datorn hela dagen och jobbat på skolsaker och den här bloggen. Så vi startar december och julen med en mood board som ger en lite pepp till den här månaden, för ja-a vädret är väll lite tristare och idag när jag vaknade trodde jg fortfarande att klockan var fem för det var så mörkt fast klockan var redan halv tio.

(bilderna till mood boarden är tagna från pinterest)

Plus, ha en trevlig lilla jul, kram.

01.12.2018 kl. 19:32

Intro

Hej, till alla er som inte varit in förut, och till er som varit och undrar vad som hänt. Om ni varit här förut vet ni att bloggen kanske ser lite annorlunda ut, ville ändra om lite så bilderna är större och texten tar mera plats. Vilket jag gjorde, men det betyder också att alla äldre inlägg har en mycket mindre bild och texten blir på ett tokigt sätt, kanske inte stör någon annan men mig stör det en aning så istället börjar vi på nytt...typ.
Tänkte skriva en liten vem är jag inlägg nu till början för det känns bara rättvist att börja så. 

Så, mitt namn är Kia jag är 20 år och studerar till Klädsömmare i Jakobstad. Är dock en äkta Ekenäsbo och man vet aldrig men tror jag flyttar tillbaka efter studierna. Vill dock ta med ord som stickatröjo och andra ord jag inte tänker skriva för mina österbottniska vänner skrattar fortfarande när jag talar sådär så ge mig tid. Blir förresten klar klädsömmare i vår så inte länge alls kvar till det.
Jag skulle beskriva mig som en kreativ person, gillar väldigt mycket att illustrera och fotografera och skapa kläder vilket kanske inte kommer som en överaskning när jag går på klädsömmar linjen. 
Om jag skulle behöva beskriva mig själv med tre ord skulle vara 1. sarkastisk, väldigt sarkastisk person. Så där att ni måste tänka på det här på bloggen och ni som känner mig vet. Nummer 2 skulle vara pratglad för den här tjejen kan tala, när jag var yngre var jag super blyg och nog ännu om jag inte riktigt känner dig så pratar jag inte kanske på så mycket men annars. Nästan så att folk ibland tycket jag borde hålla tyst. Kanske inte bäst att säga när jag försöker sälja in mig här på bloggen men tredje och sista skulle vara snäll, när man på riktigt inte kom på något annat, hahahh. Nemen svårt att beskriva sig själv, jag är jag ni får väll läsa vidare om ni vill veta.

Sist men inte minst en lista på saker jag gillar, tycker jag är ett bra avslut på detta inlägg;

långa promenader, puder rosa allting, väskor, pinterest, blommor, smycken, morotskaka, katter, blogga, power quotes, meditera, jooga, ta bilder, rita, dansa hemma ensam, café mys, ylletröjor, krypton korsord (är en tant), skriva, grey´s anatomy, julen, vida byxor, resa, kaffe, sommarn, kramar och nära å kära.

kram, kia

 

29.11.2018 kl. 18:06