ögonblick som glittrar, lucka 3

03.12.2018 kl. 18:19

Måndag igen och en ny vecka! Började först skolan 11.00 idag och slutade 15.00. Vi hade faktiskt en ganska härlig dag idag i skolan, vi var ut och fotade våra jackor vi hade sytt. Eller sega jag hade glömt jackan så fick titlen som fotograf istället. Vi frös men några bra bilder fick vi säkert och en hel del skratt också på köpet. Imorgon sista skoldagen för den här veckan för på onsdag åker jag hem.

Så dagens hyllning går nog till klassen och vi är kanske bara fyra personer på trean men vi fyra kommer faktiskt jätte bra överens och skulle aldrig byta ut min klass.

Hoppas er måndag börjat bra och resten av veckan fortsätter lika bra eller bättre, kram kia.

Kia Sevon
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 5 med bokstäver:

och det har jag gjort, jag saknar dig men det har passerat

 

Jag har försökt skriva detta inlägg i några månader, men varje gång jag skulle börja, eka allting. Allt, mina tankar, min kropp, liksom hela jag. Texten ska inte handla om dig, det skulle aldrig handla om dig. För jag bestämde mig då, första gången jag lyckades söndra mig själv. Att jag aldrig skulle leva för någon annan, men tänkte väll aldrig att du skulle lämna.
För spoiler alert; du måste sluta tycka synd om dig själv, sluta gråta och inse att det inte finns någon annan än du som bestämmer att det är dags att stå upp. Fast jag var inte riktigt där på hösten, jag var trasig.

Jag var en stund borttappad där under hösten, efter alla lyckorus under våren så någonstans lyckades jag tappa bort mig. Största anledningen var för jag är dålig på att tala om känslor, och du har dåligt tålamod. Jag sätter tillfälliga plåster på djupa såren och du skriker ut ditt hjärta.
Jag visste att flytten till Jakobstad för mig bränner många broar. Man bara dras isär, inte för att man vill utan för att man hittar nya vänner och man går på nya fester, firar nya födelsedagar och gör nya minnen.
Du och jag, vi klara att bo 500 kilometer ifrån varann. Så jag är besviken att jag inte våga tala känslor, för det skulle förklarat mitt beteende. 
Också jobbigt att bli övergiven, den som älska mest men sårar för att man inte vågar. Men alla relationer behöver jobbas på för att överleva, förhållanden, vänner alla relationer. Du gav upp, och där någonstans gjorde jag det också.

Så jag kanske var borttappad där på hösten, men försökt hitta mig till rätt väg igen. Och där emellan försökte jag leva lite.
För den här lilla människan har ändrat helt enormt inom de här 4 månaderna, hela den här lilla människans liv tillika. Förut ångra jag mycket, vilket i slutändan är helt super onödigt för livet går bara framåt. Varit rädd för det mesta nya och tagit tusentals springturer i skogen för att slippa ångesten. Har gjort nya saker, men gamla saker fem gånger mera.

Snön faller ner och sitter här med mitt ruffsiga hår och dricker mitt kaffe. Lovat mig själv att lära mig se livet på ett mera positivt mind set, att älska livet utan skyldighet att berätta för någon hur jag lever det.

Så förlåt för att jag inte vågade och att det blev som det blev. Men jag klarar mig för du påminde mig att komma ihåg mig själv. Och ja det suger, det suger helt jävla mycket att du och jag inte är vänner längre, men man går vidare och det vet alla, man stiger upp och det passerar. Kanske inte alltid går över med det passerar iallafall.  
Och det har det gjort, jag saknar dig men det har passerat.  
Vill inte att detta ska bli på något sätt ett negativt inlägg, jag mår bra, jag tagit steg i mitt liv jag aldrig trott jag vågat och känner mig exalterad för allt som kommer hända i 2019. Men ville skriva av mig, och nu blicka framåt.

kram, kia

14.01.2019 kl. 20:29

man kan säga att vi växt ihop.

Hej och go kväll på er. Den här tjejen har landat tillbaka i Jakobstad nu eller för några timmar sedan och är väldigt trött. Idag på morgonen kändes allt blä men så gör det alltid när jag ska åka tillbaka, men direkt jag steg in i min lägenhet blev allt bra igen. Imorgon är det skolan som gäller men har en kort dag och ska på morgonmål med Wilma först så känner hur bra imorgon dagen kommer bli.

Jag vet inte alls om jag nämnt det men har bara två månader kvar av skolan, hur lyxigt är inte det. Praktik nog efter det i nio veckor men ska inte sätta min fot in i skolan före examens dagen det är en sjuk känsla. 

Annars har den här veckan gått snabbt, träffade Emilia en snabbis ännu före jag åkte till Jakobstad och vi hadde det otroligt mysigt, och vi tänkte faktiskt på det att vi varit vänner i nästan 20 år. Inte riktigt men vi gick på samma dagis sen vi var fyra så inte många år till att vi har varit vänner i 20 år. Vi har liksom alltid gått på samma klass ända till nian. och bor några minuter från varann, så man kan säga att vi växt ihop. Även fast vi är väldigt olika på ett sätt så funkar vi alltid. Man ska ta vara på sådana vänner, och nu när jag snart flyttar tillbaka tror jag att vi igen kommer hänga mycket mer än vad vi gjort när båda studerar åt två helt olika håll.


Kommer inte ihåg varifrån texten är men sparade den från Pinterest.  Den på nått sätt sjönk in (nu var jag rolig) Kände att jag ville dela med mig om den idag, annars hoppas jag att ni har en bra start på veckan.
kram, kia

 

06.01.2019 kl. 19:53

21 saker jag lärt mig

Hej alla, hoppas ni hade ett bra nyår det hade jag iallafall. Sista dagarna på mitt jullov börjar ta mot sitt slut och det ska faktiskt vara kul att komma tillbaka till skolan.
Tänkte att jag skulle säga hejdå till 2018 med en lista på saker jag lärt mig under 2018. 
 

1. det är okej att gråta.

2. alla relationer behöver arbetas på för att överleva.

3. det hjälper inte att sätta tillfälliga plåster på djupa sår.

4. frisk luft hjälper mot ångest.

5. har du det fortfarande på hjärnan är det värt att ta risken.

6. välj dina strider, allt är inte värt att sätta sin energi på.

7. starta aldrig bråk med tillfälliga känslor

8. meditera hjälper själen, hjärtat och allt där emellan.

9. riktiga vänner förstår.

10. stirrad dig inte blind på instagram, avfölj dem som inte inspirerar dig och fyll ditt flöde med inspirerande personer.

11. rensa garderob, kylskåp, bilder, ditt sovrum det gör bra saker för själen.

12. första gången jag lyckades söndra mig själv så bestämde jag mig att aldrig leva för någon annan.

13. skratta är den bästa medicin som finns

14. det är i slutändan helt super onödigt att sitta och ångra saker man gjort och ha ångest över det, livet går ändå bara vidare.

15. en utekväll blir vad du gör den till.

16. men inte värt att festa till klockan fyra på natten för det finns faktiskt en morgondag att överleva.

17. glass blir alltid bättre med strössel, ingen skillnad hur gammal du är.

18. våga göra nått nytt med håret, det är faktiskt ganska uppfriskande

19. använd glitter kjol på en måndag om du känner så eller sätt på dig ett par glitter strumpor.

20. det ska kännas att man lever.

21. välj alltid livet.

kram, kia

03.01.2019 kl. 17:55

Ögonblick som glittrar

Hej, och så var julen över. Hoppas alla hade en fin jul eller dag och umgicks men människor ni gillar. Jag hade en trevlig och mysig jul. Året börjar ta mot sitt slut och 2019 är precis här. Är ni människor som brukar göra nyårs löften? Förut tyckte jag inte om nyårs löften och hela den grejen men i år tänker jag faktiskt sätta några löften. Förut tyckte jag det var löjligt att göra löften för om man vill något så kan man börja imorgon men ändrade tankesättet. Jag tycker att go for it om du tycker det peppar med ett nytt år, för så känner jag för 2019, bara gör det. Så varnar er att på bloggen kommer det bli ett pepp år och ni kommer spy av all positivitet. Okej inte bara en massa pepp för alla har vi skit dagar och mycket annat som jag också vill tala om men jag vill bara ha lite mer ett positivt mind set.

Så bjuder på tre bilder på peppiga mig i min nya ylle tröja, ett kap jag hittade i torsdags. Detta skulle inte varit jag för några år sen, jag har nog noll bilder när jag är 14-18 år på mig själv. Några med vänner och andra men ingen på mig själv. För så mycket har jag ogillat mig, det är hjärtekrossande för alla borde gilla sig själv.

Till helt andra saker, förutom tröjan jag hittade så var jag till bokhandeln här i Ekenäs och de hade boken som fanns på min julklappslista. Livstillsbibeln, och kände att jag behöv den, hon som stod i kassan sa att många har tyckt att den varit super bra och inspirerande. Jag läste den på två dagar, började på kvällen och blev klar nästa morgonen vid frukosten. Det är en så kallad pepp bok som har jätte mycke fina bilder och passligt med text, i varje kapitel finns en övning av just det du läst, och ja i kort så står det på baksidan att det är en inspirerande handbok för dig som vill förverkliga dina mål i livet. Jag tycker den var inspirerande och det var väll allt om det. Köpte mig också en bullet journal, hade en för två år sen och förra året kände jag att jag inte orkade men saknade verkligen det så tänkte att jag kör i år igen. Så börjat lite fixa i den har dock alla bra pennor och sånt i Jakobstad så den ser lite halvklar ut nu.

Har ni planer för nyåret? Jag tror jag har den saken fixad, jag lyckas alltid bli förkyld så jag planerar inte för mycket. Annars ska jag fortsätta med min lugna kväll och sitta lite och jobba i min bullet journal. Hoppas ni har ett bra slut på detta år och är lika glada som mig för ett nytt år. 
kram, kia

29.12.2018 kl. 16:32

ögonblick som glittrar, lucka 23

Fjärde advent och imorgon är det jul....usch vad tiden har gått snabbt. Idag har varit en super mysig och lugn dag. Min bror var på besök och förutom det så har jag paketera lite julklappar. Jag älskar att paketer julklappar, så oftast brukar mamma låta mig paketera dom förutom de jag förstås får. 
Det är nästan allt jag har från idag, ikväll ska jag säkert se någon jul film och en sak som jag hitta på instagram var bokpoesi, har vetat att det funnit men när jag hitta instagram kontot blev jag helt fast. Så jag testa idag på morgonen när jag satt och åt morgonmål, och det är ett bra sett att få ut sina tankar och skriva fast enklare när orden redan är på pappret. Så ska väll fortsätta lite ikväll och gjorde faktiskt så att jag satt några fast på mina vänners julklappar som julkort med ett litet personligt meddelande och tyckte det blev super.

Några texter jag skrapat ihop idag när jag gjort bokpoesi​ 

|| Ärligt talat, bev jag plötsligt full i han  
|| tänker någonting vackert
|| rubinröda hjärtan gav en del av mig
|| det stod ditt nummer, på andra sidan ...jag bryr mig verkligen om dig

23.12.2018 kl. 17:00

Ögonblick som glittrar, lucka 22

Glad Lördag på er! Igår hade vi julfest i skolan, helt okej men skulle nog inte varit roligt utan Wilma. Efter det var jag och Wilma på café och jag köpte den sista julklappen. Anlände till Ekenäs halv tie tiden och däckade nästan direkt när jag kom hem. Idag har varit en jätte lugn dag och sov ut ordentligt, vi var och köpte en gran och så efter det pyntade jag den lite. Jag gillar verkligen en enkel gran. Iallafall om det är super tät så behövs det inte så mycket pynt alls tycker jag, och den ser oftast likadan ut varje år. 
Har inga planer för ikväll och tänker ta det bara lugnt hemma för känner mig faktiskt lite sjuk så hoppas på att det far bort för det skulle vara så typiskt att bli sjuk nu.
kram, kia

22.12.2018 kl. 15:59

Ögonblick som glittrar, lucka 20 & 21

 

Hej, idag kommer det komma en lista om 2018 som jag hittade på nätet för säkert ett år sedan så det fick bli årets lista. Detta är två inlägg i ett för imorgon har vi julfest och sedan åker jag tåg resten av kvällen så kommer vara hemma tie tiden så finns inte riktigt någon tid för bloggande så tänkte det får bli ett extra lång inlägg idag. Märkte nu hur lång mening det blev.

1. Vad mådde du bra av i 2018?

Allt skratt med vänner, iallafall med Wilma. Att vara i naturen och vid vattnet. Att vara mer med mig själv och göra saker som meditera och bara sitta och rita.

2.Vad har du sörjt under 2018?

Att personen som var min bästa vän är inte det längre. 

3. Testade nu något nytt?

Kommer faktiskt inte på nått just nu. Kanske inget jätte stort som resa själv eller sånt men små myr steg. Jag testa att inte bry mig vad andra tycker och sätta på det jag vill till skolan. Jag testa en jävla massa recept där några lyckades och några misslyckades. Jag testa att tala med någon om mina känslor någon som jobbar med att lyssna på folk. Kanske små myrsteg men stora för mig.

4. Vad lad du mest tid på?

Skolan, sista året så vill verkligen satsa. Har också lagt tid på mig själv, med före det en himla massa tid för att oroa mig över dumma saker.

5. Vad är du stolt över när du ser tillbaka på året?

Jag är stolt över bloggen, har skrivit i lite mera än ett år och kanske den inte är mycket till någon, för mig var det ett stort steg att bara börja. 
Att jag klara av alla motgångar under året, att jag våga prata känslor fast saker å ting gått snett förut.

6. Vem vill du tacka och varför?

Wilma, känns som att vi blir bättre och bättre vänner för varje dag som går. Så vill tacka henne för hon e definitionen till en äkta vän. Och sådana personer finns det inte många av i slutändan.
Mina föräldrar för det orkat ta hand om mig och gör det fortfarande. Nemen hahhah dom är anledningen varför jag kan studera i Jakobstad så vill tacka dom för det.
Min lärare Gunilla för hon är guld. Förutom min modersmålslärare i nian och i sjuan så är hon en av de bästa. Skolan är alltid mycket roligare när man har en bra lärare.

7. Vem saknade du i 2018?

B, och gör det fortfarande. Det kommer passera med det går inte över, men så är det bara.

8.Vilkaa lärdomar tar du med dig från 2018?

  1. Att meditation faktiskt hjälper.
  2. Det hjälper inte att sätta tillfälliga plåster på djupa sår.
  3. Starta aldrig bråk på tillfälliga känslor.
  4. Riktiga vänner förstår.
  5. En utekväll blir vad man gör den till.
  6. Alla vet vem du är iallafall när man gör ett misstag.

9. Största utmaningen?

Hundra procent, att tala om känslor. Att det är okej att tala känslor och söka hjälp fastän man vet att man skulle klara det själv.

10.Vilka dagar minns du speciellt?

London resan, den var ett minne för livet. När jag och Wilma var och kolla på The star is born och när vi kom ut så kom första snön, jag vet inte vad som hände med oss men det var en sjuk känsla och blev så himla lycklig just då. En sommarkväll då jag var ut och körde med mina vänner och vi som satt bak i bilen hade druckit och vi hade bara en oförglömlig kväll och alla var bara helt lyckliga och fulla. Inte den som körde förstås, lycklig nog men inte full.

11. Hur har du utvecklas under året?

Jag är en helt en annan person om man ser tillbaka på förra året. Jag skrattar mera, Jag känner mer än vad jag tänker och vågat släppa taget lite mera. Skit i om man skriver ett fylle meddelande eller gör bort sig i skolan eller säger fel sak i fel situation. Asså det måste ju kännas att man lever, man behöver inte alltid ta allting så seriöst eller det är okej att inte alltid sträva efter det perfekta. 

12. Vad inspirera dig 2018?

Personer som inspirerat mig detta år är Gabrielle Bernstein, Josefin Dahlberg och Maria Veitola. Platser som naturen och min lägenhet och alla solnedgångar har inspirerat mig.

13. Bästa besluten 2018?

Att fortsätta gå framåt i livet fastän de var ganska på botten. Att jag börja meditera och jag skratta mer, fortsätte förbättra mina rit kunskaper, att jag börja säga mera ja till saker.

14. Hur tog du hand om dig själv i 2018?

Gjorde saker som gjorde mig glad och lycklig, och grät när jag kände att jag behövde gråta.

 

 

20.12.2018 kl. 21:28

Ögonblick som glittrar, lucka 19

Hej på er. Har haft en helt okej dag idag, hade kul i skolan men varit så trött hela dagen. Imorgon är det sista normala skoldagen och på fredag har vi julfest. Ska bli så skönt med ett lite längre lov. Ska verkligen bara njuta av lovet.
Annars så har det inte hänt så mycket på senaste, igår var jag på café med Wilma och idag har jag tagit bilder på allting vi format i skolan. Har ännu inte köpt julklapp till min storebror och tiden börjar ta mot sitt slut. Var idag och igår och kollade men det jag tänkt mig var ändå inte det jag sökte. Antingen måste jag köpa en imorgon eller så i lördag i Ekenäs.
Men ska sluta här för är trött och måste fixa allting klart till skolan imorgon och tack å lov för sovmorgon, lever för dem.
Kram, kia

19.12.2018 kl. 21:14

Ögonblick som glittrar, lucka 18

Jag håller på att läsa Lita på din inre kraft av Gabrielle Bernstein. Och det här inspirera mig idag när jag satt och läste.


"Sinnet är väldigt mäktigt och förlorar aldrig sin kreativa kraft. Den sover aldrig. Det skapar något varje sekund. Det är svårt att förstå att tanke och övertygelse förenar sig i mäktig våg som bokstavligen kan förflytta berg. "
 

18.12.2018 kl. 20:16

Ögonblick som glittrar lucka 17

Glad måndag och kan ni tänka er att det är en vecka till jul. Har ingen jul fiilis alls. Har suttit vid Robert´s Coffee och försökt få saker gjorda, tänkte att de skulle vara enklare att göra saker där än hemma. Fast det var det inte. Sista veckan i skolan börja nu för detta år och börjar få lite kris att det bara är några månader kvar nu före skolan är helt slut. Och att 2018 flög förbi, fast nästa år kommer nog vara ett stort år. Slutar skolan och sen måste man börja fundera på vad man verkligen vill, och vart man vill bo för det är lika stort frågetecken.
Från att veckoslutet varit sådär så har inte måndagen heller startat bra. Hatar när man har en dålig start på veckan iallafall när man inte vet varför man känner som man känner. Finns tusen saker som måste fixas före jag åker hem i fredag, tusen saker som jag inte vill ta itu med men måste. Jag har många tankar kring 2019, tankar kring det här året också. Saker som jag inte vill ta in i 2019. Men nu, ska jag inte fundera på det utan ska ta min bok, ja eller mera min telefon och läsa därifrån på boken jag började på igår. Tänkte att jag skulle rekommendera en låt som jag hittade igår. Just denna version är helt otrolig och vill dela med mig om den om ni nu inte har lyssnat på den. 
Annars så avslutar jag här och så ses vi imorgon, kram.

 

17.12.2018 kl. 21:32

ögonblick som glittrar, lucka 15 & 16

Hej, sitter här och lyssnar på musik och sätter ihop några kollages till er. Jag satt igår och skrev ett inlägg till er men sen lyckades jag radera hela förbannade inlägget och beslöt mig för att strunta i det. Veckoslutet har varit lite si och så kan man säga, och ibland är det så. 
Så idag har jag drömt om mitt egna hus, eller ja inte hela dagen men längtar till den dagen jag köper mitt första hus. När jag var yngre var jag säker på att jag skulle bo i en lägenhet i Helsingfors. Men från att bo i egnahemshus till att flytta till sin lägenhet så har jag märkt hur mycket jag är tacksam för när jag alltid kommer hem till vårat egnahemshus. Allt från att man får lyssna hur högt man vill på musik och inte behöv oroa sig att mitt golv är någonstans tak till en egen gård. 
Pinterest är ju platsen att va på om man vill ha inspiration. Så tänkte slänga hit några kollages jag gjort med lite inspo bilder hur jag skulle vilja att det ser ut. Jag skulle aldrig kunna bli minimalist, eller vad man kan är inte problemet utan jag skulle må dåligt om jag skulle ega så lite. Jag är verkligen ingen person som gillar vitt på vitt och marmor och guld på det.
Alla bilder jag använt är från pinterest och med det så avslutar jag. Nästa vecka sista veckan i skolan detta år och sedan tar jag lite jullov.
kram, kia

16.12.2018 kl. 17:34

ögonblick som glittrar, lucka 14

 

Två bilder från hösten:

Två saker jag sparat och kan relatera till:
 

Två bilder från förra vintern:

Två låtar jag lyssnat på:

kram, kia

14.12.2018 kl. 21:02

ögonblick som glittrar, lucka 12 & 13

 

Hej alla. Igår kom det inget inlägg men hade huvudvärk hela dagen och när vi kom hem från vasa så blev det nästa som migrän och mådde uselt. Sov hela kvällen och idag när jag vaknade mådde jag fortfarande dåligt. Men beslöt mig ändå att fara till skolan för vill inte missa något men kände mig bättre efter några timmar. 
Hittade faktiskt lite från Vasa igår, inte tyg men shoppade annat kul. Tog bild på klänningen jag också hade på saker jag önskar mig som är från Lindex. Tänkte att jag skulle rocka den på julfesten och för att det inte ska bli för kallt när den är så öppen så hitta jag en genomskinlig glittrig topp som jag tänker ha under. Köpte också en ny väska från GinaTricot, den var på halva priset och min största svaghet är väskor. 
Idag var det även Lucia, och nej var inte Lucia, de byter om i vårat provrum i klassen så jag har aldrig fått vara Lucia så man fick väll ta saken i egna händer. Tack och lov att jag inte har varit för jag skulle svimma direkt jag ser hur mycket folk det är och sjunger inte så jätte vackert.

Vi har format igen den här veckan och här är mina kreationer från måndagen. Vi öva på olika vattenfalls draperingar, vet inte om det heter så men något med vattenfall var det. 

Imorgon är det redan fredag, var har veckan gått. Måste kanske börja beställa biljetter hem till nästa vecka för det börjar närma sig.  Hoppas ni haft en underbar dag.
kram, kia

13.12.2018 kl. 17:46

ögonblick som glittrar, lucka 11

 

Hej och trevlig tisdag på er alla. Idag har det varit en hel  vanlig skoldag. Vi håller på med formning just nu och i början när jag började så gillade jag verkligen inte det alls. Formning säger ju sig själv vad det är, alltså man formar på en docka tyger och gör olika skärningar och veck. I början var det svårt och man tänkte allt för mycket och nu går de så mycke enklare och gillar verkligen att forma. Man behöver liksom inte tänka så mycket och på något sätt väldigt lugnande när man får sitta och göra små detaljer.

Tänkte dela med tre formning arbeten jag gjorde för två veckor sedan, tyget vi använder är rest bitar, det jag använt är från bröllopsklänningar och blommorna jag gjorde bestämde jag att färga själv så att allting inte skulle varit vitt. På dessa bilder är allting bara nålat fast och vi syr inte fast heller alla för att vi brukar forma 3-6 styckna i veckan och för att materialet inte ska ta slut så använder vi det på nytt. Jag kommer faktiskt använda dessa blommor på min examens klänning för vill ha blommor och kan säga att det tog en hel del tid att stå och klippa ut blommor. Ska bara sätta någon pärla i och fixa dem lite finare.
Imorgon åker jag till Vasa med klassen på en liten studie resa och ska faktiskt kika efter tyg till examens klänningen.

kram, kia

11.12.2018 kl. 20:46

ögonblick som glittrar, lucka 10

Känns som dagarna på riktigt bara flyger förbi, och förresten hej. Idag är det igen sådär att jag inte vet vad jag ska skriva om för har suttit hela dagen på tåget och efter det med Wilma på café. Varit i duschen och nu sitter jag och äter gröt. Jag är en människa som lever på rutiner och just nu är gröt med äppel och kanel en del av den.

Men det finns en sak jag vill rekommendera från idag och som jag varit tacksam för är poddar. Jag har varit väldigt dålig på att lyssna förut för jag orkar inte hänga med men hittade två nya som jag verkligen gillar:
Första är Monday Mantra med Josefin som nog faktiskt börja idag, men kommer nog starta veckan med den podden.
Andra är Mord mot Mord som är två tjejer som snackar om varsitt mord i varje avsnitt. Men oftast när man lyssnar på mord poddar så är det mera som en berättelse och det är inte alls något för mig. Utan dessa två tjejer talar mera som om man skulle ha en "helt vanlig konversation", vet nu inte hur vanligt det är att tala om mord men. Den passar inte för alla men om man vill komma bort från det här mera berättelse aktiga. Så dom två poddarna höll mig sällskap hela resan tillbaka till Jakobstad.

kram, kia

10.12.2018 kl. 20:50