Nya skor, solrosor och Pojo.

09.07.2018 kl. 10:40

Hej, underbar måndag till er alla! Jag sitter här och äter morgonmål och kollar igenom vad veckan har att erbjuda. Har faktiskt en hel del roligt den här veckan men före jag delar med det så tänkte jag tala om veckoslutet. Jag var äntligen ledig ett helt veckoslut och bestämde mig att få ut de mesta av det. 
På lördag var den city loppis i Ekenäs, vädret var vackert och jag bestämde mig för att kolla om jag hittar någo fynd. Hittade inget på loppisen men köpte några andra små saker från några små butiker i Ekenäs. Satte mig vid ett café för har saknat att vara på café.

Hur drömmit skulle det inte vara att ha en blombutik 

Bestämde mig att köpa lite solrosor för att det är Lördag, fick även sätta på mina nya skor som jag beställde här i veckan. Dom kommer från Agnes Cecilia och kommer vara mina go to skor den här sommaren. Köpte också en "nätkasse" i Lördags och den kommer nog också hänga på hela sommaren,.

På söndag cyklade jag in till Ekenäs, åt lunch och sen ut och springa till Ramsholmen/Högholmen. Gud vad varmt det var,  och att cykla hem var en resa i sig. Till sist hade jag bara träningsbehå och träningstights för åh gud vad jobbigt och varmt jag hade. 

Även fått lite fixat i mitt rum, känns kanske lite onödigt när jag knappt bor hemma alls mera men det är ändå alltid mysigt att komma hem till något som känns som sitt eget.

Även suttit många kvällar och ritat, och min nya favorit den här månaden är nog bookbeat eller liksom att lyssna på ljudböcker. Själv använder jag bookbeat men man får ju använda vad man vill. Jag har inte riktigt haft ro att sitta och läsa så jag tänkte att jag skulle testa lyssna. Var lite rädd att jag skulle bli uttråkad men det var faktiskt en super bra idé. Jag brukar lyssna när jag städar, bloggar, är annars bara på datorn eller när jag sminkar mig. Jag lyssnar på 1,50x hastighet, det tar en liten stund att bli van men sen märker man inte det ens. Håller på att lyssna på Therese Lindgren Vem bryr sig? och Maria Veitola, Veitola boken. Fast jag nämnde i ett inlägg att jag inte gillar självbiografer men om jag nu måste sätta Maria Veitola i en kategori i mitt liv så är hon väll någon jag får inspiration av, en förebild. Vad du än vill kalla det så därför ville jag läsa eller i det här tillfälle lyssna på hennes bok.

 Jag typ varje morgon när jag inte haft jobb, som ansiktsmask har jag Cup O´Coffee från Lush.

Men nu till veckans planer;

Måndag: Jobb, faktiskt det ända. Har kväll så orkar inte göra så mycket före det.

Tisdag: Jobb, suck men ska också till hudläkaren. Något jag borde tagit tag i för länge sen. Har faktisk fått jätte dålig hy och jag måste bara medge att enda sättet att de ska bli bättre är att verkligen få hjälp. Ska även fika med en vän efteråt och försöka hitta en födelsedagspresent.

Onsdag: Jobb, igen. Efter det ska jag stor handla för jag åker på en liten get away trip.  Inte långt alls, Pojo haha. Ska jobba så kan inte åka långt men skönt att slippa lite av vardagen. Plus det här är en enastående tillfälle att vara utan telefon. Iallafall utan sociala medier men vad annat gör man på telefon liksom. Fyra dagar utan telefon, hur svårt kan det vara?

Torsdag: Ledig och ska ta alla tillfällen i akt när jag är här för har egen strand så ska simma, har ännu inte simmat. Kolla netflix på kvällen och liksom bara vara. Är lite sugen att se skräck film men jag är ju livrädd oftast så kan iallafall inte sova ensam efter det. Så kanske det blir något man kan gråta till istället.

Fredag: Samma sak som torsdag för är ledig men ska ha några hit och vi ska grilla, sätta på bastun och förstås simma.

Lördag: Jobba på morgonen, fika med några vänner efteråt och sen tillbaka till Pojo. Och hur ofta har man en egen strand, aldrig. Så man åker inte hem före man har nakenbadat, heter det så? Men har du aldrig gjort det, gör det.

Söndag: Åka hem. Inte hitta på så mycket för är ledig på måndag så då måste man igen ta tag i allt dedär jag skjutit upp den här veckan.

 

Veckans magi;

(Bilden tagen från pinterest, klicka på bilden om du vill komma till länken)

Kia Sevon
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 7 med bokstäver:

5 bilder från 5 dagar.

jag har simmat varje dag,

tagit hand om dom här två;

njutit av det här och tystnaden som kommit med,

haft sena kvällar.

lyssant på det här:

kram, kia

15.07.2018 kl. 21:57

0618

01.06.18 || 521 kilometer långt bort.

06.06.18 || Jag ska måla hela världen.

09.06.18 || Ska dansa hela natten fastän mitt hjärta brister

10.06.18 || Nu kryper ångesten in igen.

16.06.18 || För sju dagar sen var du hos mig och sova och efter det har du varit på repeat i min hjärna. Fast du är den jag inte borde tänka på. Hur blir det alltid så här.

19.06.18 || Känner sådär allmänt att den här månaden skulle kunna börja ta slut, tack.

23.06.18 || Fan, nu börjar allt rasa igen.

25.06.18 || Jobbigt att vara den som ger upp saker bara för att andra bestämmer sig för att vara själviska.

30.06.18 || Jag skulle nog inte vara här utan dina kramar.

Juni, jag stod nästa och vänta på att allting skulle välta över, jag visste att det skulle komma. Obetydliga små saker som fylls upp bara för att jag förtränger allt, tills allt rasar och allting känns tusen gånger mera. Sår som funnits sen september och saker man känner att man kämpat ensam för, fast man inte borde. Jag har stått så himla länge på mina egna ben, och jag vet att det är jag själv som drar mattan undan. Fyfan vad jag har kämpat. Försökt hålla ett ansikte uppe, bara försökt att få folk att tro att allt är okej. Jag vet att jag klarar mig upp, jag vet att allting ordnar sig. Men man behöver inte alltid klara sig själv. Det finns också många bra saker, inte bara gråa moln. Någon som fått mig att skratta fastän det inte känts så, ringt mig tre på natten eller stannat över. Fått mig att tänka på annat och lyssnat. Personen som är min bästa vän som jag vet är här för att han bryr sig. Personen som kramar om mig när inget annat hjälper.
Känns lite jobbigt att sätta ut det här på bloggen, jag vill inte ens skrapa så här lite på ytan. Jag vet att det finns personer jag känner, såna jag aldrig skulle berätta att jag inte mår bra. Men vet också att det inte är hälsosamt att hålla alla känslor inne, inte för någon.

04.07.2018 kl. 22:56

Vacker, irriterad och dålig humor.

Del 1 finns här, här kommer del 2. Och ni ska veta att översätta frågor från finska till svenska är svårare än vad jag tänkte mig. Lite bilder från snap story för helt glömt att ta bilder.

1. Finns det något du ångrar du inte gjorde?

Att jag inte gick gymnasiet, ville verkligen det men lyssnade för mycket på andra när jag var yngre.

2. Hurdana är dina morgnar?

Trötta, lätt irriterade. Det finns dumma frågor på morgonen, jag älskar morgnar men är ingen morgon person för det. Jag gillar inte att tala första två timmarna efter att jag vaknat, helst vill jag vara ensam. Äta något gått och läsa en bok och dricka kaffe. Vilket har varit lite svår när man flyttat hem igen, och mina föräldrar gillar att tala sen igen.

3. Hur firar du dina födelsedagar?

Jag har inte varit en person som firar födelsedagar men i år bestämde jag att från och med nu ska jag fira allting. Livet är fan för kort att inte fira födelsedagar och allt där emellan.

4. Senaste händelsen som gjorde "din dag", när du haft en dålig dag?

Förra onsdagen hade jag en dålig dag på jobbet, och en kille kom fram och köpa jordgubbar och så sa han "alltså jag måst berätta att du är vacker, jag såg redan igår på dig när jag gick in i butiken och du är  bara så vacker och du klär dig jätte fint alltså wow". Han sa det liksom med en jätte lugn röst och sen köpt han sina produkter, jag sa tack förstås och log som en idiot och sen gick han och önskade mig en bra dag.
Det här fick mig att fundera på varför inte man vågar säga positiva saker om andra, jag skulle aldrig våga säga till någon jag inte känner att personen är vacker. De finns ju också dom som mera uttrycker sig på ett mera negativt sätt och säger typ att man är jätte snygg och kollar ner ifrån upp man bara "jonej du kan gå nu". Det behöver ju inte handla om utseende heller, de kan också vara till någon man känner. Och vad är det värsta som kan hända? att ingenting händer?

5. Vilken bok gjorde dig ett stort intryck?

Jag gillar lättlästa böcker, deckaren är för krångligt och själv biografer är oftast för lång utdragna, om man kan säga så. Förut gillade jag att läsa lite allt men nu mera intresserar det inte mig och jag är enkelt uttråkad. Så jag gillar cheesiga kärleks historier.  Men en bok som finns någonstans där emellan så All the bright places av Jennifer Niven. Som sagt är ingen bokmal mera.

6.Vad betyder musik för dig?

Det är liksom enklare att sätta ord på känslor genom musik.

7. Varför går du i skolan du går i/ varför jobbar du med jobbet du jobbar med?

För jag vill antingen bli lärare eller jobba visuellt inom mode branschen.

8.Hurdan bild tror du andra har av dig som inte känner dig?

Det är ju jätte svårt att säga själv. Men hoppas på att folk tror jag har ett bra självförtroende, vilket jag nog har så jag hoppas att de utstrålas. Menar inte så att jag skulle vara bättre än alla andra eller nått sånt. Utan att jag vågar vara mig själv och jag är självsäker över det. Lite sådär I don´t give a fuck vibe också, att jag vågar köra mitt eget rejs. Första tanken när någon ser mig skulle vara att "hon vill jag vara vän med", inte att jag klär mig fint eller är snäll eller rolig, utan att " hon,hon vill jag vara vän med".

9. Hurdana människor får dig att bli irriterad?

Folk som dömer en genom vad man sätter upp på sociala medier.

10. Om du inte skulle bo i Finland, var skulle du bo?

Paris, alla dar i veckan. Ge mig en biljett så åker jag fast direkt. Eller Irland, det låter mysigt i någon liten stuga och på bakgården skulle jag ha några får.

11. Beskriv dina vänner?

Uur coola ;)

12. Vad blev du senast irriterad av?

Jag har sålt jordgubbar senaste veckorna, riktigt sånhär mansikka tyttö är jag. Jag säljer bredvid en butik och kära kunderna informerar mig gärna om att det är billigare jordgubbar på andra sidan stan. Då kan jag säga till dig att jag har lust att kasta asken med jordgubbar på dom och skrika att gå dit då, jag får nog mina jordgubbar sålda utan dig. För jag gör inget med den informationen så om du är så snål kan du gå någon annanstans. Och det här händer typ sex gånger om dagen.

13. Vad gör ditt hem mysigt?

Det är jag fast i ett rum format, vilket jag nu inte vet om gör det mysigt. Men det är personligt, det är inte vitt på vitt och flesta av mina saker har en historia eller ett minne bakom.

14. Vad tycker du är roligt?

Jag är den som skratta till mina egna skämt, bästa humorn är när man är jätte trött. Throwback till London när jag och Wilma hade varit aning för länge uppe och precis allting var roligt. Små ler bara jag skriver om det. 

04.07.2018 kl. 01:25

Tre bilder från idag och några låtar.

Tre nya låtar jag lagt till i min spellista som jag lyssnat på;

Paperi T - Kaikki on hyvin ( i stort sätt hele Paperi T nya album, Kaikki on hyvin)
Shawn Mendes - In my blood
Lewis Capaldi - Bruises

Tre låtar som funnits i min spellista som jag lyssnat på;

Mac Miller - Cinderella
Lana Del Rey - Old money
Birdy - Words
 

21.06.2018 kl. 13:01

Frågor och svar såhär på en onsdag.

Jag hitta en lista, en lista men femtio frågor man skulle fråga sig själv. Det var från en såndär finsk feel good tidning men skrev ner frågorna men varför man skulle fråga dessa av sig själv vet jag inte, och tidningen ligger i lähgenheten i Jakobstad. Men det kändes som en perfekt grej för att lära känna mig bättre. Har delat in i tre delar för vill inte uttråka er helt. Plus två bilder från igår, när vi var till Hangö.

1. Med vem kommer du bäst överenes med? Definitivt B, vi har bara umgåtts typ i några år men vi klickade verkligen direkt.

2. Vad spenderar du allt för mycket tid på? Oroa mig över dumma saker som i slutändan har ingen betydelse eller påverkan på mitt liv.

3.När gjorde du senast något för första gången? Helt ärligt så minns jag inte, vilket är lite synd. Eller jag åkte ju nog till London för första gången i April, om det räknas.

4.Hur känns det att gråta inför andra? Jag gråter inte inför andra, så mycket känns det. Inte för jag tycker det är svagt eller för jag skäms. Inte för att jag nu heller kan sätta ord på varför jag inte gör det, men har alltid varit så.

5.Vem kysste du senast? Han som en gång var hela min värld men som jag nu får sätta noll tanke på. Går sådär.

6. I vilken situation påminner du mest om dina föräldrar? Jag är väldigt olik från mina föräldrar men säkert har vi något gemensamt men de har jag förträngt för vem vill vara som sina föräldrar, iallafall när man är tjugo.

7. Vilken gamal vän saknar du ock varför? Min bästavän från när jag gick på sexan,sjuan skulle jag säga. Vi kände varann sen ettan och vi var aldrig osams på de sex-sju åren. Vi hittade på en massa och umgicks nästan varje dag. Varför vi inte är vänner mera är väll bara för att vi fick nya vänner. Saknar väll henne för att i vän format var vi nog menade för varann.

8. Vad har fått dig att tvivla på dig själv? Ångesten får mig att tvivla på mig själv.

9. Hur reagerar du på andras åsikter om dig själv? Personer som inte känner mig och har negativa åsikter om hur jag är så skulle jag inte kunna bry mig mindre, så enkelt för de inte känner mig.  Har väll annars också inte försökt ta åt mig för av negativa åsikter för om du inte gillar nått så man behöver inte umgås om det känns så. Förstås får man ha åsikter om andra, men det är väll bara det att man väljer själv vilka man säger.

10. När var senast du spenderade en dag utan att göra något? Hur gör man det?

11. Hur var du som barn? Väldigt försiktig och blyg.

12. Vilken är din största dröm? Att ha mitt drömyrke.

13. Vad är din relation till din telefon? Senaste halvåret har min och min telefons relation växt och vet inte hur jag skulle klara mig utan den. Nej, usch jag skäms hur mycket jag använder den.

14. Om du skulle starta ett företag, vad skulle de vara? Har en så klockren företags idé, så kan tyvärr inte dela med mig så ingen i misstag tar den, lessen :)

15. Hur var du i skolan? Så jävla missförstådd, fast de flesta var väll det.

20.06.2018 kl. 10:53

blajsoga kärlekstexter och tjejen som går med glitter kjol och vans.

Gamla texter ur gamla dagböcker säkert från 5 år tillbaka och fram till igår. Om allt och lite till men enklast är det att skriva när man är hjärtekrossad. Men har lärt mig att desstu mindre man förstår av texterna desstu lyckligare har man varit. Alla texter är också huller om buller.

|| Du är sådär vacker in och ut att jag inte riktigt vet vad jag ska göra.

|| Bosatt i Jakobstad hjärtat här också.

|| Nuförtiden blir jag bara sjösjuk när jag ser dina blåa ögon.

|| Jag vet inte mycket om dig och du vet inte heller mycket om mig men det jag vet är att jag inte är den du tror jag är.

|| 03:22 vaknar jag till ett sms och jag vet att det är från dig för ingen annan skickar till mig den tiden. Du skickar jag saknar dig och jag vet att jag inte borde, men jag svarar alltid för du är fortfarande det vackraste som hänt mig. Fast det förstör mig både in ifrån och ut.

|| Det suger att ge bort sitt hela hjärta och i slutändan bara få några fylle sms tillbaka, håll om mig hårt eller fan släpp mig helt.

|| Jag är omgiven av kärlek, tyngden utav rymden. Jag putsar stjärdust från axlarna. Du är ren kärlek.

|| Gud vad skönt att för en gångs skull inte vara kär i nån och ingen kär i mig.

|| Jag är tjejen som har glitter kjol och vans när jag går och handlar mat.

|| 01:52 Hatar när folk spelar hard to get, vi skulle spara på många sömnlösa nätter om alla bara skulle säga hur de kände.

|| Du kommer alltid ha en soft spot i mitt hjärta.

|| För två år sedan skulle jag bara blivit mera intresserad av dig när du då ignorerar mig. Men fan nu vet jag att jag att jag är värd så mycket mera och det finns inget attraktivt med att bli ignorerad.

|| Spoiler alert; You will save yourself.

|| För sju dagar sen var du hos mig och sova och efter det har du varit på repeat i min hjärna.

 

19.06.2018 kl. 16:27

Sju dagar i rad.

Hej en vecka har hunnit flyga förbi och har hunnit med en hel del. Jag var till vackra Borgå i börja på förra veckan och de var underbart. Har också börjat jobba och det känns väll helt okej, inget att hänga i julgranen precis men den funkar. Förresten så måsta jag googla "inget att hänga i julgranen" utrycket för det använder jag hela tiden, vet inte ens vart ifrån det kommer.  Men iallafall igår var min lediga dag och försökte trycka in allting på samma dag, började dagen med att fara till stranden för har ännu innte hunnit åka, fick en liten bränna men att ligga på stranden och insett att sola är ju hur tråkigt som helts. Jag minns när mamma alltid tog oss till stranden när jag var liten så var det bästa att luncha på stranden. Hemma gjorda macka, trip och sen carneval kexen. Handuken var runt en och läpparna var smått blåa för man hade varit i allt för länge men man ville inte att de roliga skulle ta slut. 

Senare på kvällen var jag även till S & E för E blev klar Agrolog. Träffade på världens mysigaste katter Luna och Linus och så spenderades kvällen där. 
Sist men inte minst så tänkte jag berätta att jag kommer försöka få ett inlägg upp varje dag denhär veckan. Bara för att se om jag klara av det för skulle vilja uppdatera mera en en gång i veckan men svårt att få det som en vana. Men tänkte nu när det är sommar så har man mera tid och hittar på lite mera än när skolan börjar.

Har fortfarande längtan efter Paris och vill verkligen åka inom ett år dit. Skulle faktiskt vela åka helt ensam men det känns som ett stort steg, eller sen men en underbar vän skulle också vara helt kul.
Så om allt går som de ska så träffas vi imorgon igen, kram.

(bilden från Pinterest, klicka på bilden om vill komma till sidan)

18.06.2018 kl. 10:38

Osminkad, power quotes och i mina bästa år.

Idag är det den tolvfte Juni och jag fyller tjugo. När jag gick på nian skulle vi skriva vad vi gör om 5år, alltså när jag är tjugo. Jag hade klippt ut ur gamla bilder och satt ihop allt det där jag borde ha upplevt. Jag skulle ha flyttat hemifrån, jobbat på något coolt jobb som skulle handlat om att ta ursnygga bilder. Bo i Helsingfors och när jag kommit hem skulle en katt komma springade emot mig och jag skulle snabb hoppa in i duschen och fixa mig i ordning. Förstås skulle jag valt mina kläder från min walk in closet och sedan skulle min pojkvän kommit och söka mig och vi skulle gått på date för det är date kväll som alla andra onsdagar. Det är inte jag, men är jag bitter över det? Nej. Jag har typ flyttat ut, sådär halft kan man säga för kommer nog aldrig mera flytta flytta hem till mina föräldrar. Har jag ett coolt jobb, nej men jag går i en skola som någongång kan ta mig dit jag vill.  Har ingen pojkvän för tillfälle heller ingen walk in closet, en av dem skulle jag gärna vela ha för just nu ligger mina kläder på golvet för det är fullt i garderoben.

Men det här är jag;

Osminkad och nyklippt kort hår för jag orkar aldrig göra nått med det. För fem år sen skulle jag inte sittar här och ta bilder på mig själv. Det tar ont i hjärtat att tänka på hur jag tänkt om mig själv och jag skulle bara vilja krama om mig, ge en riktig såndär bamse kram och säga att allting ordnar sig. Du duger som du är och det kommer du alltid att göra. Jag gör fortfarande en hel del misstag, men jag lär mig iallafall något av dem. Jag läser varje dag mitt horoskop och jag tror på om jag ser en elefant någonstanns varje dag så är det ett sign från universum att jag är på rätt väg. Kan låta galet men införskaffade mig boken The Universe Has Your Back, och kan säga att de faktisk funkar så länge du bara tror på dig själv.
Jag älskar blommor och power quotes som man får en lite boost av till vardagen. Fast har du live, love,laugh hemma på väggen så spyr jag nog lite inombords. Att sätta på mig smycken varje dag gör mig lycklig och första gången du träffar mig kan jag verka blyg, men efter ett tag du lärt känna så märker du att jag gillar att tala, en hel del också. Behöver inte många vänner, det räcker med folk som man verkligen känner sig bekväm med. Vänner som man inte behöver fundera på hur man är. Jag älskar att göra listor, som rätt och fel, älska eller hata,

jag älskar regnet, jag hatar åska. Jag älskar att springa jag hatar sladdtrassel, jag älskar mig själv, jag hatar mörkret.

Klassisk musik är något av det vackraste som finns och lyssna på full volym och bara sitta där mitt på golvet med stängda ögon, det är det bästa. ( Bluebird - Alexis Ffrench ett litet smakprov, bara att vrida upp volymen). Fast jag gillar också finsk rap eller rap i överlag så det är ju en liten kontrast där. Jag har alltid önskat att mamma skulle satt mig i balett när jag var yngre, fast jag har nog inte ett enda mjukt ben i kroppen så det skulle nog inte har blivit så mycket av det endå.

Jag lever mera nu, skrattar mera än vad jag gjort på länge. Det kommer alltid att komma gråa dagar, men jag lovar att man kommer alltid klara av dem. Jag kommer dansa på bord, skratta så att jag kommer leva till hundratvå år, gråta över pojkar eller katter för två helt olika anledningar. Skicka jag saknar dig meddelande på fyllan, vilket jag gjort tillräcklig så skulle kunna tagga ner med det kanske. Har hört att jag är i mina bästa år och efter det här börjar man glömma hur gammal man är. Mitt i allt är jag tjugosju och har allt de där jag önskade mig när jag var femton. Så nu tänker jag vara lite ung och dum när det ännu är okej. 

Kram.

Veckans magi;

(bilden tagen ur pinterest)

12.06.2018 kl. 09:18

521 kilometer långt bort.

Igår åkte jag 521 kilometer långt bort från min stad, tillbaka till staden jag brukade bo i. Där mina vänner brukade bo och där jag brukade leva. Förstå mig inte fel, jag gillar att vara här, jag älskar att vara hemma. Jag skulle aldrig vela spendera hela sommaren i Jakobstad för jag har familjen här, för jag vet de bästa springplatserna och för att vi bor i ett egnahemshus med en egen gård. De ska bli skönt att inte alltid behöva laga mat själv, att man hinner träffa människor som fortfarande är viktiga för en. Sitta ute och läsa böcker, lyssna hur högt man vill på musik, veta de bästa loppisarna och liksom bara vara hemma. Men jag kommer gärna tillbaka till Jakobstad på hösten, träffar vänner och fixar klart sista året i skolan. Men före de ska jag ha lite sommarlov, få lite färg på kroppen och andas.

 

03.06.2018 kl. 22:17

Saker i en tidskapsel och den blomster tid nu kommer.

Hej! Hoppas ni haft haft en bra start på veckan, de har jag iallafall haft. Hunnit ha Wilma på besök och ätit pizza och så fixade vi på en liten present. Druckit kaffe på Roberts i solen och njutit lite extra av vardagen. Tänkte bjuda på en liten lista igen, som vi faktiskt hade som en uppgift i skolan men jag tyckte den är perfekt såhär när jag får sommarlov idag! Vi skulle göra en lista på fem saker vi skulle sätta i en tidskapsel som hade något med  detta läseåret att göra och vi skulle få öppna den efter 50 år. Så här är bilder från veckan och listan på fem saker jag skulle sätta i en tidskapsel;

1. Min materiallära pärm för att den öppna ögonen om hur många olika material och vad man ska satsa på. I den står om konstfiber och naturfiber, det som är bra är att vi fått små tygbitar av alla olika ull sorter exempel så man kan också känna på de olika materialen. En liten nörd väcktes upp inom mig när jag pratar om dethär, ska sluta nu.

2. Bilder från London för att de påminner mig om min klass.

3. En kaffemugg från Roberts Coffee för att jag har satt allt för mycket pengar på det och de påminner mig om Wilma för vi var allt för ofta dit på mat rasten. Men det är också sättet vi lärt känna varann bättre. Om man tänker på hur lite vi kände varann i höst och hur nära vi kommit nu varandra.

4. Min portfolio för att jag satt hela min kropp och själ i den. Varje gång vi syr ett plagg ska vi göra en "mood bild" som jag kallar det, kollektion, snittbilder och arbetsbeskrivning av de vi gjort. Det är ett perfekt sätt att visa hur kreativ man är som person och är lätt min favorit sak att göra.

 

5. Gunialls skratt på en bandspelare. Gunilla är vår lärare och man trivs alltid bättre i skolan när man har en lärare som man gillar. Det finns tre läraren som fått mig att känna att jag faktiskt är bra på något och kan om jag bara vill. Någon som pushar en att uppnå drömmarna, och Gunilla är en av dem.

Nu tänker jag gå och klä på mig min klänning, sminket och håret är  redan fixat. Gå till skolan och sjunga en blomster tid nu kommer, eller jag vet inte om vi sjunger den men annars får man ta det solo. Njuta av denhär dagen och fundera hur fan kan de redan vara sommarlov när det känns som att vi började förra veckan. Kram.

veckans magi;

(bilden tagen ur pinterest)

 

30.05.2018 kl. 08:41

Blommiga byxor och söndag.

Glad söndag till er alla! Idag har verkligen varit en sånhär dag jag inte orkat göra något, men vädret där ute har ju inte heller varit på topp här var jag bor iallafall.

 (vilket härligt väder vi haft hela veckan! älskar, förutom idag då... Också hunnit rita lite idag och kollat Vain Elämää)

En till vecka avklarad och det är inte alls många dar kvar till sommarlovet nu. Har haft en underbar vecka, gjort såna där små lyxiga saker i vardagen som gjort en glad. Hade också min sista praktik dag igår och nu är jag äntligen klar! Eller ja, jag har nog ett år kvar men klar för sommarlov! Jag var alltså på praktik i KappAhl och det har varit otroligt roligt, kan säga att det är nog den bästa praktik platsen jag varit på. Vi hade även kundväll i Torsdags och är så glad att butiker håller event som denna. Jag har också hunnit shoppa lite, för "Hej jag heter Kia och gillar att sätta mina pengar på kläder". Det är svårt att inte shoppa när man jobbat på en klädaffär...
 

Men har iallafall införskaffat mig en ljusblå t-shirt för att 80% av alla t-shirts jag har är svarta. Har också köpr två par culottes byxor som jag tänker leva i i sommar. Har också varit ute efter en avslutnings klänning som jag kan använda också till vardagen. Kollade på denna från Selected Femme i Omako i vintras men provade en för stor storlek och sen orka jag inte testa pånytt, men den blev där bak i huvve. Den är den perfekta omlott klänningen, men när jag gick in i veckan fanns inte min nummer och den kommer inte komma in heller. Så efter att jag rotat i internets värld så hittade jag den slutligen på asos och de hade erbjudande så den var 20e billigare. Ja, tack!

Har också hunnit luncha med Wilma, jobbat och gå långa promenader på sena kvällar. Suttit på min franska balkong och läst och bara kollat på alla människor som gått förbi. Haft dåliga dagar men mesta dels ett leende på läpparna. Jag hoppas nästa vecka blir lika bra eller kanske ännu bättre, och jag hoppas ni också får en härlig vecka. Kram 

Veckans magi ;

(bilden tagen från pinterest)

 

20.05.2018 kl. 17:32

Sommarlistan - Trapphus, andas och glass.

1. Vilka tre saker börjar du tänka på när du hör ordet sommar? Sola, naturen (eller rättare sagt Ramsholmen i Ekenäs, var jag tar mina långa promenader, cykelturer med vänner, läser bok på parkbänken eller kaffet i handen och kameran i andra) och glass förstås.

2. Kommer du jobba i sommar eller ha semester? Båda, jag kommer ha ledigt första två-tre veckorna och sedan kommmer jag ha sommarjobb.

3. Vad gör du helst på en ledig kväll? Jag far ut och jogga, kommer hem tar cykeln och far och simma. Efter det lagar jag något gott att äta, ny duschad tar min bok och sätter mig ute vid terassen och läser. Eller sitter hemma med vänner eller familj ute och dricker ett glas vin och spelar något roligt spel. 

4. Vad är ditt favorit ställe att vara på under sommaren? Jag har inget favoirt ställe, men nära vattnet, någonstanns i naturen var det är lungt och stilla och det ända du kan höra är dig själv andas.

5. Hur skulle den perfekta sommardagen se ut för dig? Vakna tidigt, springa, äta godaste frukosten hemma ute i solen. Sätta mig på cykeln och åka till Ekenäs, ha picknick med vänner och skratta. Åka hem, grilla och bara njuta och leva. För det ska min sommar handla om, mig själv och göra det jag vill göra, inte behöva bry  om vad man borde göra, ingen stress. För mina somrar förut har handlat mycket om saker jag borde göra. Jag borde festa mera, jag borde steka i solen halva sommaren, jag borde åka på festival, jag borde hitta på något varje minut för att ta vara på sommaren. Men den här sommaren finns inga krav, inga måsten.

6. Vad är enligt dig den ultimata sommarmaten? Grillat, allting grillat kan du inte grilla det så kan du nog grilla det. 

7. Ett fint sommarminne? Taget ur min gamla dagbok, känslor jag någon gång kände med en person jag någon gång känt. I det ögonblicket vi mötte varandra satt vi hela natten i någon främlings trapphus och talade om allt och inget och lyssnade hur regnet slog utanför. Med mina skor som fortfarande var blöta för att vi hade sprungit och köpa glass, du gjorde mig sällskap när jag skulle gå hem på dom krogiga vägarna i din hemstad. Och jag var lycklig, riktigt på riktigt.

8. Finns det någon låt du förknippar med sommaren? Alla har vi sommarplågor som ger en massa minnen från sommaren vissa man inte vill komma ihåg Men min 2015 top tracks spellista på spotify ger mig sommar minnen. Två låtar som ger mig gåshud eller ett leende på läpparna ;

x Bones - Ben Howard
x For the first time - The Script

9. Vad är fem saker du vill hinna göra i sommar?

x åka ut med båten iallafall en gång, ända gången tror jag också. Vi brukar åka ut till en klippa där vi solar simmar och grillar. Men det ser mera idylliskt ut en vad det är, verkligheten bjuder på hala klippor man på nått eller annat sätta ska upp för, brömsar och obekväma ställen att sola på. Men man får fina bilder iallafall.


x hinna utforska en massa loppis, Ekenäs ordnar cityloppis varje sommar vilket är alltid värt att gå på.
x åka till Lappvik strand för att sola och simma hela dagen och äta sandiga jordgubbar.


x åka till Borgå och fira mysigaste födelsedagen.
x jag vill hinna ta många springturer sena kvälla och bara få andas, musiken i öronen och solnedgången. Ingen stress, inga måsten bara jag och min puls.

 

 

17.05.2018 kl. 09:58

Modus, elefanter och Montana.

Hej hoppas ni hadde en underbar torsdag. Tror jag själv vaknade på fel sida för var halvspänd hela dagen, men ibland måste man ha såna dagar också. Men får ta nya tag idag igen och hoppas på en bättre dag, ska iallafall luncha med Wilma så det gör redan dagen bättre. Men tänkte dela med mig några små favoriter jag haft nu på senaste tiden. 

Vi kan börja med att jag streck kollat på Modus, efter att jag kollat alla nya Beck filmer ett x antal gånger så behövde jag något annat att så jag blev rekommenderad Modus, och nu är jag fast.

Jag har alltid gillat smycken och de ni faktiskt inte visste var att före jag flyttade till Jakobstad för att studera så studerade jag till guldsmed i Ekenäs. Blev ju dock inte helt klar för slutade mitt i för personliga själ. Men jag tycker smycken berättar jätte mycket om en person. Nyaste smycket jag införskaffat är min guld elefant som jag köpte i London. Har även använt mitt sköldpadde smycke jag fick några år sedan.

Jag vet jag sagt det förut men humörets a och o är vädret, för mig iallafall och varje dag jag gått ut blir jag lika chockad över hur ljust och varmt det är. Det är verkligen perfekta vädret att ta en lång promenad nu på kvällen och efter det gå i en lång dusch och kvällsmål på det.

Mina "nya" skor som inte ser lika snygga ut mera, för jag införskaffade mig dessa i Februari och lovade mig själv att använda de först i London men så blev det inte. Var ute efter ett par nya vita sneakers men hitttade dessa och blev kär. Enda minuset är att de är svåra att hålla rena.

Fyndade även denna sminkväska från loppis med prislapp och allting kvar, den är från Indiska och allting ryms perfekt in dit för jag äger inte alls mycke smink. Kollade faktiskt på den senaste gången jag var i Indiska. Men är ännu mer taggad att få sätta undan hela sminkväskan när sommaren kommer. 
Nya favorit nu när jag först börjat klockan 10 är att koka lite kaffe och fa tillbaka i sängen och läst på en bok. Perfekta sättet att börja en vardag.

Tänkte avsluta med några låtar, själv tycker jag om när folk rekommenderar för man kan verkligen hitta nya favorit låtar.  Nu ska jag äta klart och sen gå till praktiken. Det är bara nästa vecka kvar och sen kan jag säga att jag har sommarlov, fast jag ska jobba så det blir officielt sommarlov först 30 Maj.

11.05.2018 kl. 09:32

Saker jag lärt mig den svåra vägen.

Hej, jag tänkte bjuda på en liten lista för har brist på annat. En lista med saker jag lärt mig den svåra vägen när det kommer till vänskap. Har dock inga bilder så tänkte även dela med mig med lite gamla bilder jag hittade när jag städade i helgen.

(jag med mina snygga brillor och min storebror)

1. Man passar inte alltid. Inte ens om man vill passa. Bara för att du älskar någon så betyder det inte att personen ska finnas i ditt liv, ibland liksom sårar man varandra mera än får en att må bra.

2. Du kan inte spela offret i en situation du orsakat. Jag hadde en situation med en av mina vänner där jag sagt och gjort något som fått en att må dåligt, och när han reagerade tillbaka så blev jag sårad över hur han reagerade och gjorde, så jag gjorde mig själv offret i situation. Fast jag kan ju inte bli arg hur någon reagerar över något jag orsakat.

 

3. Något dör om man åker, något annat dör om man stannar kvar. När jag flyttade upp till Jakobstad fanns det vänner jag vet att inte skulle ha samma relation om jag lämnar. Skulle jag ha stannat skulle jag inte gjort de jag gör nu eller fått de möjligheterna jag fått. Eller träffat personerna jag träffat.

 

(jag på min fem års dag, jordgubbs spännet jag har i håret ville mamma alltid att jag skulle ha så att inte pannluggen var i ögonen men ändå ville hon att jag skulle ha pannlugg.)

4. Tänk före du reagerar, för det finns en gräns hur långt du kan gå. Jag har nångång varit ung och dum, nu är jag kanske bara mera ung skulle jag säga. Där min teori var att när jag blev sårad av en person som betydde mycket för mig så ville jag såra 10 gånger värre för att få veta hur jag kände. Spoiler alert, jag var den som förlora personen.

 

6. Du kan inte göra alla glada, du kan bara inte det. Du förlorar bara dig själv.

 

07.05.2018 kl. 23:29
Pikku Prinssi