Frågor och svar såhär på en onsdag.

20.06.2018 kl. 10:53

Jag hitta en lista, en lista men femtio frågor man skulle fråga sig själv. Det var från en såndär finsk feel good tidning men skrev ner frågorna men varför man skulle fråga dessa av sig själv vet jag inte, och tidningen ligger i lähgenheten i Jakobstad. Men det kändes som en perfekt grej för att lära känna mig bättre. Har delat in i tre delar för vill inte uttråka er helt. Plus två bilder från igår, när vi var till Hangö.

1. Med vem kommer du bäst överenes med? Definitivt B, vi har bara umgåtts typ i några år men vi klickade verkligen direkt.

2. Vad spenderar du allt för mycket tid på? Oroa mig över dumma saker som i slutändan har ingen betydelse eller påverkan på mitt liv.

3.När gjorde du senast något för första gången? Helt ärligt så minns jag inte, vilket är lite synd. Eller jag åkte ju nog till London för första gången i April, om det räknas.

4.Hur känns det att gråta inför andra? Jag gråter inte inför andra, så mycket känns det. Inte för jag tycker det är svagt eller för jag skäms. Inte för att jag nu heller kan sätta ord på varför jag inte gör det, men har alltid varit så.

5.Vem kysste du senast? Han som en gång var hela min värld men som jag nu får sätta noll tanke på. Går sådär.

6. I vilken situation påminner du mest om dina föräldrar? Jag är väldigt olik från mina föräldrar men säkert har vi något gemensamt men de har jag förträngt för vem vill vara som sina föräldrar, iallafall när man är tjugo.

7. Vilken gamal vän saknar du ock varför? Min bästavän från när jag gick på sexan,sjuan skulle jag säga. Vi kände varann sen ettan och vi var aldrig osams på de sex-sju åren. Vi hittade på en massa och umgicks nästan varje dag. Varför vi inte är vänner mera är väll bara för att vi fick nya vänner. Saknar väll henne för att i vän format var vi nog menade för varann.

8. Vad har fått dig att tvivla på dig själv? Ångesten får mig att tvivla på mig själv.

9. Hur reagerar du på andras åsikter om dig själv? Personer som inte känner mig och har negativa åsikter om hur jag är så skulle jag inte kunna bry mig mindre, så enkelt för de inte känner mig.  Har väll annars också inte försökt ta åt mig för av negativa åsikter för om du inte gillar nått så man behöver inte umgås om det känns så. Förstås får man ha åsikter om andra, men det är väll bara det att man väljer själv vilka man säger.

10. När var senast du spenderade en dag utan att göra något? Hur gör man det?

11. Hur var du som barn? Väldigt försiktig och blyg.

12. Vilken är din största dröm? Att ha mitt drömyrke.

13. Vad är din relation till din telefon? Senaste halvåret har min och min telefons relation växt och vet inte hur jag skulle klara mig utan den. Nej, usch jag skäms hur mycket jag använder den.

14. Om du skulle starta ett företag, vad skulle de vara? Har en så klockren företags idé, så kan tyvärr inte dela med mig så ingen i misstag tar den, lessen :)

15. Hur var du i skolan? Så jävla missförstådd, fast de flesta var väll det.

Kia Sevon
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 8 med bokstäver:

vad jag gjort i bilder

Okej, jag har haft några riktigt skit dagar, var av varför jag typ vart dö på alla sociala. Hade skrivit om min helg, och alla har vi dåliga dagar och måste få skriva om det alltid ibland. Men bestämde mig sen ändå att inte publicera det. Har heller inte gjort något häpnadsväckande eller något värt att skriva om. Men tagit några bilder, verkligen inte många men det gör en bra förklaring på vad jag hållt på med senaste dagarna.

29.09.18 

Suttit på Fiika och snackat det gamla vanliga med Wilma. Det är absolut mitt söndags café jag hänger på typ varje söndag.

 

03.10.2018 

Varit till Vasa på studie besök. Vi var till verket och voga styling båda väldigt intressanta ställen.

 

04.10.18

Älskade lägenhet

 

05.10.18

Okej, skulle mamma bara veta vad jag sätter på caféen i veckan. Plus mina nya byxor jag köpte på Lindex som inte riktigt ger sitt rätta jag men älskar dom, eller så mycket man kan älska ett plagg.

 

06.10.18

hejhej lilla jag här bara. Eller ja, 172 cm lång och brås på pappa så man kan tyda liten på sitt eget vis.

 

07.10.18

Och hur tror ni att jag tänker sluta detta inlägg. Jo, med en frukost bil, min favorit.

Höstlovet börjar nästa vecka och jag åker hem på fredag morgon. Ska bli skönt med en hel vecka hemma,  har inte planerat något extra. Same old, hänga med vänner och familj. Speciellt saknat familjen, har inte sett min bror sen sommarlovet så har bjudit mig själv dit på kaffe, nej här väntar man inte på någon inbjudning. Har ju också hans födelsedags present såhär en månad för sent men som jag sa till han så den som väntar länge väntar oftast på något bra. Men ni ska ha det bra, det ska jag. Två skoldagar, ett kylskåp vars innehåll måste ätas upp före det och säkert ett café besök med Wilma så vi hinner prata ut före jag åker bort. Kram.

09.10.2018 kl. 20:50

Portfolio, alla känslor och hösten är här.

Solen lyser så där sakta fram och jag sitter här och jobbar med min portfolio. En vecka till har typ flugit förbi och den här veckan har jag nästan känt alla känslor man har kunnat. Trots det så har det varit en bra vecka. Fått gjort en hel del i skolan, vilket det kommer komma inlägg om min jacka för blir klar nästa vecka. Första projektet jag varit nöjd med till hundra procent, men har inga bilder på den alls  så ska ställa mig stelt framför kameran och fråga Wilma o hon vill ta några bilder till mig imorgon. 
Hösten har officiellt kommit hit och jag har dragit fram alla höst/vinter plagg. Dock söker jag efter en svart ny mössa men har rotat i hela stan och inte hittat en enda som jag gillar.  hur vackra är inte träden nu, vi har precis utanför klassrummet en massa träd och man ser hur de varje dag ändra sin färg. Har förresten köpt mig ett par nya vans när mina gamla bestämde sig att ge upp på mig men haft dem säker i sju år så det var dags.

På fredagen hade vi studie dag hemifrån och meningen var att jobba med portfolio, och vet inte om jag förklarat men när jag säger portfolio så gör man en mood bild, kollage och reflex hur det gick plus mönster till jackan man syr på och några andra saker. Jag som vill jobba med illustration och mera kreativt på det sättet än sy så sätter jag mitt hjärta och själ i de här projekten. Man kan se bra hur jag blivit bättre bara på dessa tre år och gillar det mera bara efter varje gång.

 Lite vad jag hunnit med hittills, inte mycket men väntar på mina promarkes så att jag kan börja färga min kollektion.

Vädret var ju 10/10 på fredag så jag och Wilma tänkte gå och ta bilder på jackan men klassen var stängd och ingen kunde riktigt hjälpa oss, så det blev lite café istället och sen till mitt och fortsätta med portfolio. Försökte ta lite bilder som jag kan använda men är verkligen urdålig och har lite panik hur jag ska ta snygga bilder.  Jag har en bild i huvudet hur jag vill att det ska se ut men vet inte varför det varit så svårt att få till verklighet den här gången.


mina försök på vad jag tänkt mig men inte alls ser ut som jag tänkt mig.

Dock så har jag haft en underbar söndag idag, vaknat tidigt, gjort yoga, ny duschad och kollat lite på modern family.  Har ett litet projekt på gång där jag lite försöker ändra på min vardag för vet hur bra vissa saker gör och försöker verkligen komma tillbaka till dom vanorna. Pushar inte mig själv för hårt för vet att det inte kommer hålla i längden då, så går myrsteg framåt istället.


ny städat och jag och min nya té kopp från indiska.

Imorgon är det oktober....har absolut ingen koll på vad jag gjort i september känns som att den just började. Det blir en liten trip till Vaasa nästa vecka med klassen men annars har jag inte riktigt koll på vad som händer men det löser sig. 
Hoppas ni haft en bra vecka, annars om inte så det är lugnt det kommer en ny vecka imorgon igen, kram.

30.09.2018 kl. 13:56

såhär på en tisdag

Jag var till ekenäs i helgen, underbara vackra staden kan jag säga (inte för att skryta om min hemstad). Åkte på torsdag morgon med Wilma på en liten get away trip bara hem men en mycket behövlig en. Istället för att skriva ett långt inlägg om vad vi gjorde så får ni några tankar om hela helgen;
 

20.09.18 || Att sitta på tåg är mycket roligare när man är två, fast fortfarande super trist. Riktigt sådär på riktigt trist, men lite bättre.

20.09.18 || Du är nog det vackraste jag sett, typ. Sådär att man inte riktigt vet vad man ska göra eller hur man ska lyfta upp fötterna och gå härifrån.

20.09.18 || Alltid roligt att komma hem till denna tös.

21.09.18 || För att bli fin måste du lida pin, eeeeller så gör du det inte och noppar inte ögonbrynen. Herrejävlar skulle vilja slå min frisör när hon gör det så istället färgar vi dem för man ska inte lida pin för att bli fin. Måste dock rekomendera min underbara frsisör som jag aldrig i livet skulle byta ut.

21.09.18 ||  Ekenäs är en sommarstad men är lika vacker på hösten, té, bra sällskap och ramsholemen. Kan typ inte bli bättre i detta soliga väder.

21.09.18 || Ekenäs höstmarknad, samma sak som varje gång. Förutom att när man var åtta skulle man åka i alla karuseller man bara våga jag är en fegis så inte så många, när jag var fjorton stod jag och höll i min kompis hår när hon spydde bakom simhallen och nu handlar det mest om att äta på alla ställen som ser goda ut. Så lite ändra har det nog, men känslan är kvar.

22.09.18 || Okej så det här med tidspassning är inte riktigt min grej, okej?

22.09.18 || Helsingfors för dagen i lite regn men vad gör det. Har faktiskt börjat hittta ganska bra i den där stora staden. 

22.09.18 || Harry Potter mys, gått sådär alla andra dagar när vi somnat i halva filmen. 

23.09.18 || Efter solsken kommer regn och det är precis vad den här tåg resan var. ( Man säger faktiskt efter regn kommer solsken men vice versa liksom). En jobbig resa med bara jobbiga människor i tåget som kändes att for myrsteg framåt, baby myrsteg. 

23.09.18 || Jag tror vi kommit ett steg närmare varandra och ett minne mera med varandra okej ska sluta vara såhär djup nu och gå till skolan bara.

Hoppas det är bra med er med mig är de barabra och sjukt taggad på ett veckoslut utan en enda plan, för det är vad jag behöver.

Vi kan ju fortsätta med allt de cheesiga och böliga och här presenterar jag er veckans magi;

25.09.2018 kl. 08:30

när man saknar hem

Att sakna hem kommer till alla någon gång. Jag skulle inte definiera ordet hem som en enda plats. De kan vara en stad eller ett hus då förstås eller en person. Jag definierar det till Ekenäs, mitt hem hem, familj och några vänner känns som hem.  Så det här är mina tips, mina to-dos för att minska på saknaden.

 •  ring hem
 •  kolla på feel good serier
 •  fokusera på de vardagliga sakerna
 •  min favorit hoodie
 •  gå inte in på sociala medier

Okej, lista kanske inte helt självklar, vadå min favorit hoodie? Jag hade skrivit en lång text med förklaring hur du gör för att sakna hem mindre, men raderade allt. Och det är sant det finns många saker som får en att känna sig som hemma men det finns en punkt jag vill sätta dit

     åk dit det känns som hem

Enkelt, du botar det genom att åka dit du saknar. Vi var med klassen till Helsingfors för att gå på Habitare mässan och köpa tyg till jackan. Jag skulle inte bli där för jag kommer faktiskt åka hem på torsdag. Men jag har verkligen sakna allt där hemma och det kvitta att jag varken hade telefon laddare eller smink eller nått annat med. Så det blev inte den billigaste spontan resa men det bästa. Har inte en enda bild från veckoslutet men betyder det inte i dagens värld att man faktiskt hade jätte kul, för det hade jag iallafall.

 

Många vänner frågar ibland om det är värt det, att flytta så långt bort att man inte kan bara komma hem till ett veckoslut. Plus att göra det helt ensam. Jag kände ingen när jag flyttade hit, inte en enda individ. Är det inte skrämmande att åka helt själv? Tänkt om jag inte får några vänner, att man är helt ensam. För efter nian började jag tian och sedan guldsmed och for till båda helt ensam. Jag är en person som hellre är ensam om jag inte känner att jag klickar med någon än att stå och fjäska bara för att. För efter högstadie så var jag trött på att hänga med folk jag inte känner att jag kan vara mig själv. Förstå mig inte fel jag hade underbara människor i högstadie, men man växer upp och börjar gilla olika saker och vissa gillar att festa och andra göra annat. Jag var den som gilla att göra annat och hängde väll mera med dem som gilla att festa. Så efter nian bestämde jag mig själv att om jag inte känner att jag kan vara mig själv så kör jag mitt eget rejs.
Jag är en person som inte behöver många vänner,  jag har hellre några otroligt fina vänner än många "bekanta" som man känner sådär. Och flesta vänner jag har, har jag träffat utanför skolan, slumpmässig helt i misstag träffat på någon. Så jag måste ändå tacka för skulle jag inte gått på festen som jag inte ville gå till skulle jag inte träffat B eller någon annan. Så svar på om det är skrämmande att åka helt ensam någonstanns man aldrig varit förr, 6 timmar hemifrån.
Ja, så jävla skrämmande, herregu något av det modigaste jag gjort. Ångrar jag det? Nej, det här var precis vad jag behövde. Jag skulle aldrig träffat Wilma och vi är typ meant to be som vän format. Jag skulle aldrig uppskatta Ekenäs som jag gör nu om jag aldrig flyttat däfrifrån. Aldrig åkt till London med bästa klassen eller lärt mig vem som verkligen är där för mig eller vad är värt kämpa för.
Så det är värt att sakna hem, det är till och med hälsosamt att sakna hem ibland, vad du nu sen definierar hem som. Det är också super viktigt att göra saker ensam ibland, ibland skiter de på sig och du känner dig mer ensam men det blir bättre, för man kan alltid gå tillbaka till det trygga. Men om man aldrig vågar så vet man inte, det kan ju vara det bästa som hänt dig. Man får lite skinn på näsan också när man vågar köra sitt eget rejs.

Några bilder från förra veckan;

Lyssnat på ;

Kyynelten virta - Reino Nordin
Jättiläinen - Pyhimys
Think Before I Talk - Astrid S

 

18.09.2018 kl. 19:56

idag firar jag ett år.

Idag har jag bloggat i ett år. Det kanske borde kännas som ett litet myrsteg men för mig är det stort. Fick Pikku Prinssi av min bästa vän som ett års present och man kan ju inte ha prickat rättare än det. Jag skriver för min egen skull och det är alltid lite konstigt när jag ser att folk faktiskt kikar in. Skulle skriva ett inlägg om Helsingfors och min spontana resa hem (vilket är orsaken varför det varit tyst för datorn var uppe i Jakobstad) men som ni kanske ser har jag försökt ändra utseende på min blogg och kan säga att det går sådär. Helsingfors resan och ändringen på bloggen kommer senare för nu är jag trött och vill sluta stirra på den här skärmen som jag gjort i allt för många timmar. Så det fick bli ett kort inlägg om hur jag faktiskt hållt mig fast vid något över ett år. 

17.09.2018 kl. 21:41

Helsingfors, sovmorgon och mini semester.

Hej, det känns som veckorna bara flyger förbi, september kom och äntligen är det höst påriktigt. Eller ja, de beror om man tänker på hur vädret har varit så kan man säga att det fortfarande varit sommar. Men snart, snaart så kommer nog hösten påriktigt. Skolan har varit lite seg, eller det känns som jag inte gjort något fast jag fått en hel del gjort. Vi hade skolfotografering på måndag och vi bestämde oss för temat "beklädnads goes wild and crazy", hahah nee men vi är ju bara fyra stycken på klassen så vi bestämde oss för att göra någon extra så vi klädde på oss maskin och metalls halare och bestämde oss för att göra rolig grej av de. Det behövdes bara ett midjeband i midjan så såg det faktiskt ut som en helt vanlig outfit. 
Vi har haft sovmorgon allt för ofta men jag lever för dem, fast jag har lika länge på mig att fixa mig före skolan så känns det ändå som man har längre tid på sig. Har hunnit gå på loppis men inte fyndat något extra, firat Wilmas födelsedag förra veckan med kaffe och kaka som man alltid ska göra.

dålig bild från tisdagen när vi hade skolfotografering, och sen min vy från roberts coffe. Det blev té och en kokosboll men det är redan uppäten. 

Nu sitter jag vid roberts med Wilma och detta kommer bli vår nya sak då vi sätter oss vid ett café och bara bloggar, jag tycker det är bra att komma bort från hemmet och sätta säg någon annanstans för då får man faktiskt något gjort. Plus man får snacka lite tillika. 

här är mitt vackra kollage från förra torsdagen, med det ser ut som en åtta åring som gjort det, så himla stolt alltså.

Nästa vecka åker vi med klassen till stadin på fredagen och gör en liten dags trip dit. Jag ska inhandla tyg och umgås med klassen. Det ska bli skönt att göra något som inte hör till vardagen. Och veckan efter det åker jag hem för ekenäs höstmarknad, det ska bli kul att få åka hem några dagar och bara ta en liten mini semester. 

Har också börjat jobba på min examen klänning som jag är lite nervös för att fixa ihop, jag hoppas innerligt att det faktiskt blir som jag vill. Nu är det skola två dagar och sen veckoslut men har nog inga extra planer,  kram.

05.09.2018 kl. 19:30

ratatas höstlista || äventyr, kär och äppelpaj

1. Vad är dina mål i höst?
Jag vill inte göra några stora mål som jag inte vill med typ borde ha som mål. Men älskar att göra listor, så tänkte att jag gör en feel good lista med saker jag vill denna höst;

 • bli super duper nöjd med jackan vi ska laga i skolan + portfolio ska jag satsa på. Förut har jag satsa 110% på det men denna gång 150%, ska göra bättre än vad jag tror jag kan.
 • lära känna någon ny, bara för att det är underbart att träffa nya människor.
 • gå på äventyr, detta kommer jag dra Wilma med på för hon har bil, ( och ja, jag är den 20 åringen som inte har körkort. Det står på min to do list men motivationen räcker inte riktigt, klarat mig suveränt utan det hittills). Men iallafall vill typ bara uppleva alla vackra ställen här i närheten och som ett citat jag läste här någon gång; Det är mycket trevligare att vara två. (citatet var längre men ni förstod poängen.)
 • ha en massa café mys, vilket inte kommer vara ett problem för mig alls.
 • gå mera utan smink, min hud har blivit mycke bättre nu när jag var till läkaren så vill bli bekvämare med att gå utan smink.
 • ta en massa polaroid bilder.

2.Vad ser du mest fram emot?
Yllehalsduk och ylletröjor, måste man säga mer.  Hur Finland ser ut när hösten kommer, alla fina färger som finns på alla träd. Att det är kallt när man far på morgonen och kallt när man kommer från skolan så man inte behöv välja mellan att frysa på morgonen eller svettas på dagen.

3. Känner du dig klar med sommaren?
Super duper klar med den är jag.

såhär sitter jag sen på hösten i något café med kipparikalle hatt på och té i andra och ser ut på folk. Man får lite använda fantasi för sitter i min lägenhet och kollar ut, med jackan på för just tagit en bild av mitt nya köp pch det är allt för varmt att sätta jackan på. Snälla höst, kan du raska på lite?

4.Hur såg din höst ut ett år sen?
Jag minns inte så jätte mycket av den hösten. Det var en hel del som hände under sommaren som förändrade min höst. Vi gjorde största yrkesprovet i skolan och kände mest stress. Jag missade Ekenäs marknad vilket kändes tungt för det är då man träffar de flesta vänner, marknaden i sig är inget viktigt men stämningen jag upplevt sen jag var typ sju.
20.09.2017, Jag sa att min magkänsla inte brukar ljuga. Jag tror den gjort det, ljugit mig rakt i ansiktet. För du och jag kommer aldrig hända igen, hur mycket än min magkänsla sagt det sen våren. Att vara olyckligt kär suger, så jävla mycket.

5. Hur såg din höst ut för fem år sen?
Jag var femton, för fem år sen var jag femton.....jag tycker att jag borde vara tolv eller nått. Jag gick på nian om jag nu inte helt räknat fel, hade nog inget att må dåligt över. Jag har alltid älskat hösten och allt va bra, sista året i skolan och underbara människor runt mig.

morotskaka i mitt hjärta.

6.Bästa och sämsta med sommaren?
Bästa var värmen och alla äventyr ut på sjön. Sämsta, mitt humör skulle jag nog säga.

7.Vad för kultur har du tänkt konsumera i höst?
Böcker, massa filmer och bio.

8. Vad blir ditt mest använda plagg i höst?
Min nya jacka från Lindex. Ironiskt att jag köper en jacka när jag ska laga en i skolan. Men denna är super tunn och kommer bara kunna använda i höst, jackan jag lagar ska mera bli en vinter jacka så.

min nya jacka från lindex, och min inte så rena spegel men försökte tvätta den igår men det blev typ värre.

Tänkte även dela med mig av mina, vad ska man kalla de "hur man gör den ultimata hösten enligt Kia" listan.

 • ylletröjor och yllesockor. Inga akryl, polyester tröjor talar jag inte nu om för dom kommer inte värma dig alls. 
 • äppelpaj och morotskaka.
 • långa promenader ute i skogen.
 • vain elämää börjar, som är ett av mina favorit program. 
 • filmkväll och fairy lights.
 • mitt andra favorit program som börjar, vilket jag kanske lite skäms att jag kollar på men typ hela Finland älskar det så varför skulle inte jag. Sohvaperunat, det är som att få veckans program i en timme men på ett mycke roligare sätt. Kollar alltid det på lördag morgon när jag äter frukost, finns inget bättre.
 • vara kär, hahah nee men att vara ny kär nu passar in med typ alla scenarion. Det blir mörkare, vilket är perfekt för mys belys på kvällen men ändå inte som på vinter när det är mörkt klockan 14, finns inget mysigt med det. Det blir kallare men inte så kallt att man använder vantar så perfekt att hålla varandras hand. Netflix, café mys när det regnar ute behöv jag säga mer? Jag är dock inte kär, meeeen det är ju den bästa känslan på jorden.
 • mina favoritlåtar 2015 och 2016 på spotify. Ni kan ju inte riktigt ta en del av just de listorna men jag vet inte vad det är med gamla spellistor som ger en gamla minnen men på nått sätt passar det in med hösten.

 

tagen ur pinterest

01.09.2018 kl. 12:25

26 Augusti

Hej från regniga Jakobstad. Idag är det söndag, jag älskar söndagar. Typ min favorit dag, förutom måndag jag gillar den också. Men iallafall jag hoppas ni haft ett bra veckoslut mitt ha varit lite sisådär. På fredagen chilla jag mest som de flesta fredagarna och hade min treat day. Vilket betyder godis, försöker nu efter sommaren komma in igen i en lite hälsosammare livsstil. Och jag är ganska beroende av socker så försöker hålla mig till en dag i veckan, för min egen skull.
Fick också upp alla mina fairy lights på fredag, jag älskar mys belys, jag lever på det hela hösten och vintern.Det var förresten veneziansk afton i lördags, har faktiskt inte riktigt någon aning om vad man firar för det är väll bara en österbottnisk sak, eller?  Jag har iallafall aldrig hört någon fira det i södra Finland, jag visste inte ens att det fanns före jag flytta hit. Men jag har nog enkelt kunna bo under en sten hela mitt liv. Iallafall, jag hade mindre roligt veckoslut. Jag fick värsta migränen, som satt i hela lördag och söndag. Eller ja, nu känns det bättre. Jag mår så himla dåligt när jag har migrän, allt börjar med att jag får aura vet inte om jag ska fira eller inte av att jag får heads up före migränen kommer. Jag får så himla känsliga ögon och hörsel + mår jätte illa. Så det enda jag gjorde min lördag kväll var att tala med B på facetime hela kvällen, vi tala säkert i 3-4 timmar. Jag kolla på när han gjorde mat, vi snacka vad som hänt under veckan, jag snacka om mina killproblem (hahah här sitter jag och oroar mig över en kille som knappt vet att man finns och den andra säger en sak och gör tvärtom när jag tillika vill gråta ögonen ur mig och kräkas för jag har så ont i mitt huvve). Vi tala om sommaren och vad vi måste göra i höst. Det var mysigt, fast jag hade så ont i mitt huvve att jag skulle bytt ut det till första bästa.

Söndag;

Jag fixade ihop en lyx frukost på södag och börja läsa på min favorit bok Eat Pray Love. Ni kan säga vad ni vill om det att det är min favorit men jag gillar den, det här är tredje gången jag läser den. Mitt huvve har känts bättre idag, lite dosigt bara för jag knappt sov i natt. Idag har jag har diskat och bykt och hunnit beställa min brors födelsedags present som fyller om två veckor och jobbat lite smått på jackan som vi håller på att göra i skolan. Eller rättare sagt planerat portfolio lite och beställt saker hem.

Jag tycker förresten om att diska, kanske också för jag har så liten diskho att det ryms typ en tallrik och gaffel så är det fullt.

Tänkte att jag skulle ha fixat ratatas höstlista det här vekoslutet men nu när veckoslutet blev som det blev så får jag ta det i veckan. Har inget speciellt planerat för nästa vecka. Dock så är det tre vänner som fyller, ena på tisdag och två på torsdag. Lite udda att två av mina favorit typer fyller på samma dag, världen är liten. Jag tänker lämna det här, för måste i duschen och fixa käk till kvällen och hänga upp sista av byket. Kram
 

3 låtar jag lyssnat på lite extra;

Betrayed - Lil Xan
Alarm - Anne-Marie
Promise - Ben Howard

26.08.2018 kl. 19:27

Smycken, kort hår och höstjacka.

Okej så det var en stund sen, mycke har hänt...typ. Jag har åkt tillbaka till Jakobstad till min lilla lägenhet som jag nog saknat. Var på kaffe med Wilma, den jag saknat mest härifrån.
Första dagarna gick sådär, har saknat hem, min familj och vänner. Men varje år har det varit samma efter att man kommit tillbaka från sommaren, när jag har blivit så himla van med allt i Ekenäs. Skaffat nya relationer och det känns som att allting blir lite på hälft när man åker och sen är man igen på ruta ett. Det blir bättre, det blir det alltid. Sista kvällen spenderades iallafall på stallörs, det var en underbar kväll och perfekt slut på den sommaren.

På onsdagen börja skolan och vi börja direkt med att fixa på vårt nästa projekt, jacka. Jag har kommit väldigt långt, hunnit planera och sy upp en toall för istället för att vara ledig idag som alla andra var så gjorde jag en toall (proto typ av min jacka) och är super exalterad över det här projektet för har en hel massa idéer.

här är min mood board och en liten skiss på vad jag vill ha + lilla jag och blev faktiskt super nöjd med min outfit idag och så glad att jag klippte mitt hår. Det här känns så mycket mera som jag.

Jag berättade ju att jag tänkte att jag skulle köpa något jag velat ha länge, liksom treat myself med något jag vela ha länge. Och jag är så himla kär i mitt köp, eller ja mina köp. Det var inget jag bestämde mig under en natt att jag ville ha utan jag har velat ha dessa och funderat om det är värt pengarna.  Men iallafall dom som känner mig vet att jag gillar smycken så jag bestämde mig att köpa ett halsband från Thomas Sabo med tre berlocker och ett armband men en berlock. Självklart vill jag ha flera men de jag valde skriker verkligen jag.

Mycket annat har inte hänt, dock så fick jag ändrat min praktik så istället för att ha det nu två gånger i veckan så tar jag allting i Mars. Vilket betyder, eller jag hoppas att jag skulle slippa utomlands. Jag och Wilma har lite planerat på att åka tillsammans och bara ha ett, ursäkta att jag svär men ett jävligt roligt sista år före vi blir klara. 

Nu ska jag fixa lite mat, köpte sparris (älskar sparris) och ska se vad jag slänger ihop. Förresten klickade jag också hem en one question a day bok från adlibris, älskar den. Sen blev det väll kanske också en polaroid kamera vilket var ett spontan köp men ångrar det inte alls. Jag brukar beställa polaroid bilder från nätet men det är inte samma sak för jag har ändå samma bilder på telefon men med kameran har jag bara ett. Men nu är jag helt off track för det jag skulle säga var hejdå och kram.

17.08.2018 kl. 16:50

Skolan, maskrosor och kliché.

Hej igen! Idag har vi en regnig dag här och hur mysigt är det inte. En laid back dag här hemma, eller vi var faktiskt på torg/loppis som ligger en och en halv timme från Ekenäs typ. Kommer inte ihåg vad stället heter men hittade ingenting men köpte lite grönsaker. Annars har jag bara chillat hemma för ikväll ska jag på middag. Det är ju sista veckoslutet här i Ekenäs för nästa vecka åker jag upp till Jakobstad igen. Suck, eller det känns helt okej. Kollade schemat och vi börjar redan med inlärning i arbete två dagar i veckan och jag som hade planer att göra den i Helsingfors. Och när jag inte är där kan jag inte söka så man får se vad som blir kvar, jobbigt start på skolan om man inte gillar sin praktik plats men the bright side är att det bara är torsdag fredag..

Men helt till andra saker nu, har inte berättat att jag har sovit ute denhär veckan. Hörs lite konstigt när jag säger så men jag bestämde mig för att bygga en lite sovplats till mig på vår terass för det har varit så himla varmt på nätterna och varför inte liksom.

Jag tog gamla gardiner jag hitta hemma och köpte spets gardiner på loppis, och hur mysigt blev det inte. Släpade ut min madrass och lite dynor så det skulle se lite finare ut. Jag fattar inte varför jag inte gjorde detta tidigare. Kollade film, var inte alls rädd fast jag hörde något som prassla i en busken bredvid klockan fyra på natten, inte alls, vaknade mycket tidigare. Senaste dagarna har jag till och med fått dra en filt över för de varit lite kyligt vilket bara gjort mig glad för skulle de vara möjligt skulle jag sova med det tjockaste täcket som finns året om.

note; jag sover inte med tre dynor, använder knappt ens en halv dyna. Men det är ju endå mysig med flera dynor...

Det här var första hela veckan jag var ledig och en vecka kvar av sommarlovet. Dock så ska det bli lite skönare nu när båda av föräldrarna är på jobb så man får vara riktigt ensam hemma, det är typ det jag saknat mest med att bo själv. Att vara ensam. Ska fixa i ihop det sista som måste fixas före jag åker upp, och bara chilla före det sista året i skolan börjar...

glömde visa upp min blombukett jag köpte från Tallinn, drömmig säger jag bara. Blommor är ju det bästa som finns. Tjejer som säger att de inte vill att killarna ska slösa pengarna på blommor, nej ni har fel. Köp blommor till mig och ge mig kramar så är jag rätt såld kan jag berätta. Förutom rosor, det känns som den mest opersonligaste blomman som finns, jag tar till och med en bukett maskrosor istället.

Annars så har ännu en sommar hunnit ta mot sitt slut och ärligt så har denna varit en av de bästa somrarna. Vilket kanske låter lite udda när jag inte mådde så bra i början av sommaren. Skillnaden på allra andra somrar och den här är att jag inte haft många men en handfull med jävligt lyckliga ögonblick fast det varit rätt så jobbigt annars. När förra somrarna varit sådär semi kul hela sommarn. Det låter säkert jätte kliché men lärt mig en hel del om mig själv den här sommaren, okej stämpla klyscha i min panna på mig bara. Har knappt något bilder från den här sommaren vilket inte gör något för fått spenderat underbar tid med underbara människor och det är allt jag behöver.
Klickade mig förresten in på denna låt av Molly (vilket säkert de flesta har hört) men är själv dålig på att lyssna på svenska artister men den här låten och videon är så himla vacker. Kollade in Mollys nyaste album och gillar verkligen hennes stil. Men alltså den här låten är absolut favorit, så himla ärlig, vacker och naken om ni försåt hur jag menar. 

Nu måste jag börja fixa mig om man ska hinna åka på middag, fast att fixa sig på sommaren är ju bara att sätta på sig en klänning och sätta håret fast.  Så ha det bra, kram.

04.08.2018 kl. 16:50

Tallinn, bli kär och modigaste jag gjort.

Del 1 Del 2

1. Vilka två saker är de viktigaste i ditt liv?

materiella saker? min ring som är min gammelmommos förlovningsring den är viktig för min mormor gav den till mig. Sen lite skämmigare min telefon, men så är de ju. Tror jag, eller mitt sköldpadda halsband, men jag försöker att inte sätta så jätte mycke känsla i saker.

2. Säger du oftare ja eller nej?

Jag har börjat säga mer ja till saker.

3. Gillar du att vara ensam?

Jo, jag är introvert så det är så jag får energi genom att spendera tid ensam. Men sen finns det ju vissa personer som faktiskt ger energi som jag skulle kunna spendera varje dag med.

4. Vill du att männsikor ska gilla dig?

Nej har faktiskt lärt mig att alla kommer inte gilla en och det är bara min energi som far till att försöka få alla att gilla mig. Inte gillar jag heller alla, haha.

var till tallinn och herregu vad blommorna var billiga där, skulle nog köpt mera med mig mer än en bukett men kan ju inte sätta alla pengar på blommor, eller? 

5. Vilken färg på kläderna har du mest av?

Svart men det är väldigt blandat nog.

6. Har du enkelt att medge dina egna misstag?

Ja och nej. I konkreta saker som är rätt och fel, exempel att Helsingfors är Finlands huvudstad. Såna misstag kan jag medge men annars kanske pytte lite svårt....

7. Skulle du kunna tänka leva utan din telefon i en vecka?

nej.

8. Vem känner dig bäst?

B typ, eller? Jag känner mig själv bäst, om det räknas.

9. Är du stolt över dig själv?

Ja det är jag.

10. Vad gör dig glad?

Sol, simma, vänner, morotskaka, nya skor, jordgubbar, B, katter, böcker, springa, en bra hår dag, inside jokes, blogga, musik, blommor, hösten, kaffe latte, bio, kramar och en jävla massa mer.

börjar länga till hösten så man kan ha på sig ylle tröja och klänning..

11. Vilket ord använder du allt för ofta?

Fan, de liksom slinker in överallt och jag ogillar starkt att jag svär så mycke. Jag gör det mest med människor jag känner mig bekväm med och när jag bloggar måste jag alltid stoppa mig själv att inte skriva något fult.

12. Vad är det modigaste du gjort?

Sluta bry mig vad andra tycker.

13. Gillar du att vara centre of attention?

Usch nej, jag tycker det är obekvämt att vara i mitten på allt. 

14. Tror du att människor är from the bottom good?

Jag tror att allting har med var du bor, vilka vuxna har varit i ditt liv när du växer upp, händelser i ditt liv och vilka människor du umgås med som formar dig.

15. Vad är du tacksam för hos dina föräldrar?

Jag är sjukt tacksam ver mina föräldrar över den uppväxt jag fått. Jag har aldrig haft krav, så länge jag bara klara av nian och skaffar mig ett yrke som jag gillar. Nu när man är äldre märker man hur mycket mina föräldrar gjort för mig och mina bröder. Mamma säger alltid att vi kanske inte åkt på utlandsresor eller vi barnen inte fått saker serverat på silverfat men vi har alltid haft varandra. Vilket är sant, jag har aldrig känt att jag inte behövt bevisa något eller inte fått vara vem jag är. Jag är också jätte tacksam över min morfar, mormor och fammo. Jag har alltid spenderat jätte mycke tid med dem, när jag var yngre var de alltid farmor som hämtade mig från lekis och somrarna spenderades hos mommo och moffa för de hade egen går när vi ännu bodde i lägenhet. Tack vare min farmor har jag fått åka till otroligt fina ställen. Även om dom kanske inte alltid haft förståelse över alla val jag gjort, så har dom varit stöttande för jag vet väll bäst vad jag vill i livet,

16.  Blir du kär enkelt?

Jag blir enkelt intresserad, super enkelt och kanske lite kär nog också, ibland. Men det går också väldigt snabbt över för det är ofta ganska ytligt hela förälskelsen. Sen när det kommer till att bli sådär kär kär så är det lite trögare för har svårt att släppa in nya människor i mitt liv. Iallafall sådär på djupet.

17. Drömjobb?

Ha mitt eget företag, eller ha ett företag med någon.

18.Tycker du det är enkelt att fråga om hjälp?

Nej, jag är lite envis.

19. Hur skulle en perfekt dag se ut?

Att ha såna där små vardags lyx grejer som händer hela dagen. Men man kan inte stå här och vänta på den perfekta  dagen eller ha för stora krav för då kommer den aldrig.

vackra Tallinn.

29.07.2018 kl. 18:43

veckan som gått och kom ihåg let that shit go..

Heja igen! En vecka har flygit förbi igen och det betyder en vecka mindre av sommarlovet. Gråter lite inombords, men vågar knappt sätta ögona fast för då kanske skolan är här imorgon redan. Sen senast har jag inte hunnit göra så himla mycket, jobbat typ varje dag. De var menat att förra veckan skulle vara sista veckan men nu kommer jag också jobba den här veckan. Men tänker faktisk unna mig något jag vela ha jätte länge nu med pengarna jag tjänar den här veckan. Det ska bli skönt att jobbet är över för det är de jag gjort 80% den här sommaren och jag har sovit ganska dåligt senaste veckorna. Och så har de ju varit sådär herregu jag håller på att dö varmt som gjort att jag inte haft någon matlust alls, så haft rätt så låg energi de senaste veckorna. Men haft också kul för jobbat med härliga typer som gör allting alltid bättre.

Vi har också åkt ut på sjön några kvällar och lever verkligen för det. Det är nästa det enda jag hunnit med förutom jobb då. Har heller inte tagit några bilder utan helt glömt, eller nästan helt glömt bort telefon. Har, vad heter det....levt i nuet. Inte alls för uppskattat. 

Men glömde nästa bort att jag var ju på bio på Söndag. Det är ju den ultimata dagen att åka på bio tycker jag. Man är sådär perfekt seg och orkar inte liksom göra nått, haha. Men iallafall var och kolla på nya Mamma Mia. Den var riktigt en såndär feel good film som alla kan titta på.

Annars så åker jag till Tallin imorgon, eller när ni läser detta är jag redan där för skriver detta så pass sent. Just nu är jag inte så där jätte super taggad, skulle hellre stanna nästan hemma. Dock så kommer jag nog tacka mig själv imorgon när jag är där.
Fun fact; ja eller rolig är den ju inte men fick mig en tankeställare idag när jag var på jobb och en väldigt hur ska man säga det på ett snällt sätt...otrevlig kvinna kom fram till mig. Hon börja tala väldigt argt åt mig om något som vi sedan löste (vilket inte var ett problem från första början men hon bestämde sig för att göra det till ett). Hon sluta aldrig vara arg och fortsatte klaga och till sist blev det personligt för jag tydligen var för lätt klädd. Hon menade säker mitt linne som synttes sisodär en centimeter mage för de var croppat och så var det spagetti snören. Oh gud vilken förklaring men iallafall jag jobbar som jordgubbs säjare inte på en advokatsbyrå. Det är cirka 30 grader och solen lyser rakt på tältet, ingen blåst och känns som man knappt kan andas. Så ursäkta mig att jag satte på mig ett linne, men jag ville liksom inte dö. Men I kept it cool och gav pengarna tillbaka och sa inget elakt tillbaka för jag tänker inte strida om detta med en 45 åring, mamma har lärt mig att vissa strider ska man inte ens börja.
Och det jag ville komma till är, får negativa personer någon slags tillfredsställande av att klanka ner andra? Jag skulle aldrig kunna vara omringad av vänner som är negativa, de tar ju bara all energi av att vara negativ. Eller om man har en dålig dag behöver man inte sätta det på andra, iallafall någon man inte känner och som är trevlig tillbaka.
Men ska släppa det nu för det är inte värt att sätt tid och tanke på, och så ses vi snart igen, kram.

Veckans magi;

(bilden från pinterest, länk här)

24.07.2018 kl. 23:54

5 bilder från 5 dagar.

jag har simmat varje dag,

tagit hand om dom här två;

njutit av det här och tystnaden som kommit med,

haft sena kvällar.

lyssant på det här:

kram, kia

15.07.2018 kl. 21:57

Nya skor, solrosor och Pojo.

Hej, underbar måndag till er alla! Jag sitter här och äter morgonmål och kollar igenom vad veckan har att erbjuda. Har faktiskt en hel del roligt den här veckan men före jag delar med det så tänkte jag tala om veckoslutet. Jag var äntligen ledig ett helt veckoslut och bestämde mig att få ut de mesta av det. 
På lördag var den city loppis i Ekenäs, vädret var vackert och jag bestämde mig för att kolla om jag hittar någo fynd. Hittade inget på loppisen men köpte några andra små saker från några små butiker i Ekenäs. Satte mig vid ett café för har saknat att vara på café.

Hur drömmit skulle det inte vara att ha en blombutik 

Bestämde mig att köpa lite solrosor för att det är Lördag, fick även sätta på mina nya skor som jag beställde här i veckan. Dom kommer från Agnes Cecilia och kommer vara mina go to skor den här sommaren. Köpte också en "nätkasse" i Lördags och den kommer nog också hänga på hela sommaren,.

På söndag cyklade jag in till Ekenäs, åt lunch och sen ut och springa till Ramsholmen/Högholmen. Gud vad varmt det var,  och att cykla hem var en resa i sig. Till sist hade jag bara träningsbehå och träningstights för åh gud vad jobbigt och varmt jag hade. 

Även fått lite fixat i mitt rum, känns kanske lite onödigt när jag knappt bor hemma alls mera men det är ändå alltid mysigt att komma hem till något som känns som sitt eget.

Även suttit många kvällar och ritat, och min nya favorit den här månaden är nog bookbeat eller liksom att lyssna på ljudböcker. Själv använder jag bookbeat men man får ju använda vad man vill. Jag har inte riktigt haft ro att sitta och läsa så jag tänkte att jag skulle testa lyssna. Var lite rädd att jag skulle bli uttråkad men det var faktiskt en super bra idé. Jag brukar lyssna när jag städar, bloggar, är annars bara på datorn eller när jag sminkar mig. Jag lyssnar på 1,50x hastighet, det tar en liten stund att bli van men sen märker man inte det ens. Håller på att lyssna på Therese Lindgren Vem bryr sig? och Maria Veitola, Veitola boken. Fast jag nämnde i ett inlägg att jag inte gillar självbiografer men om jag nu måste sätta Maria Veitola i en kategori i mitt liv så är hon väll någon jag får inspiration av, en förebild. Vad du än vill kalla det så därför ville jag läsa eller i det här tillfälle lyssna på hennes bok.

 Jag typ varje morgon när jag inte haft jobb, som ansiktsmask har jag Cup O´Coffee från Lush.

Men nu till veckans planer;

Måndag: Jobb, faktiskt det ända. Har kväll så orkar inte göra så mycket före det.

Tisdag: Jobb, suck men ska också till hudläkaren. Något jag borde tagit tag i för länge sen. Har faktisk fått jätte dålig hy och jag måste bara medge att enda sättet att de ska bli bättre är att verkligen få hjälp. Ska även fika med en vän efteråt och försöka hitta en födelsedagspresent.

Onsdag: Jobb, igen. Efter det ska jag stor handla för jag åker på en liten get away trip.  Inte långt alls, Pojo haha. Ska jobba så kan inte åka långt men skönt att slippa lite av vardagen. Plus det här är en enastående tillfälle att vara utan telefon. Iallafall utan sociala medier men vad annat gör man på telefon liksom. Fyra dagar utan telefon, hur svårt kan det vara?

Torsdag: Ledig och ska ta alla tillfällen i akt när jag är här för har egen strand så ska simma, har ännu inte simmat. Kolla netflix på kvällen och liksom bara vara. Är lite sugen att se skräck film men jag är ju livrädd oftast så kan iallafall inte sova ensam efter det. Så kanske det blir något man kan gråta till istället.

Fredag: Samma sak som torsdag för är ledig men ska ha några hit och vi ska grilla, sätta på bastun och förstås simma.

Lördag: Jobba på morgonen, fika med några vänner efteråt och sen tillbaka till Pojo. Och hur ofta har man en egen strand, aldrig. Så man åker inte hem före man har nakenbadat, heter det så? Men har du aldrig gjort det, gör det.

Söndag: Åka hem. Inte hitta på så mycket för är ledig på måndag så då måste man igen ta tag i allt dedär jag skjutit upp den här veckan.

 

Veckans magi;

(Bilden tagen från pinterest, klicka på bilden om du vill komma till länken)

09.07.2018 kl. 10:40

0618

01.06.18 || 521 kilometer långt bort.

06.06.18 || Jag ska måla hela världen.

09.06.18 || Ska dansa hela natten fastän mitt hjärta brister

10.06.18 || Nu kryper ångesten in igen.

16.06.18 || För sju dagar sen var du hos mig och sova och efter det har du varit på repeat i min hjärna. Fast du är den jag inte borde tänka på. Hur blir det alltid så här.

19.06.18 || Känner sådär allmänt att den här månaden skulle kunna börja ta slut, tack.

23.06.18 || Fan, nu börjar allt rasa igen.

25.06.18 || Jobbigt att vara den som ger upp saker bara för att andra bestämmer sig för att vara själviska.

30.06.18 || Jag skulle nog inte vara här utan dina kramar.

Juni, jag stod nästa och vänta på att allting skulle välta över, jag visste att det skulle komma. Obetydliga små saker som fylls upp bara för att jag förtränger allt, tills allt rasar och allting känns tusen gånger mera. Sår som funnits sen september och saker man känner att man kämpat ensam för, fast man inte borde. Jag har stått så himla länge på mina egna ben, och jag vet att det är jag själv som drar mattan undan. Fyfan vad jag har kämpat. Försökt hålla ett ansikte uppe, bara försökt att få folk att tro att allt är okej. Jag vet att jag klarar mig upp, jag vet att allting ordnar sig. Men man behöver inte alltid klara sig själv. Det finns också många bra saker, inte bara gråa moln. Någon som fått mig att skratta fastän det inte känts så, ringt mig tre på natten eller stannat över. Fått mig att tänka på annat och lyssnat. Personen som är min bästa vän som jag vet är här för att han bryr sig. Personen som kramar om mig när inget annat hjälper.
Känns lite jobbigt att sätta ut det här på bloggen, jag vill inte ens skrapa så här lite på ytan. Jag vet att det finns personer jag känner, såna jag aldrig skulle berätta att jag inte mår bra. Men vet också att det inte är hälsosamt att hålla alla känslor inne, inte för någon.

04.07.2018 kl. 22:56

 

Kia. 20.

Studerar till klädsömmare.

Gillar långa promenader, blommor, katter, morotskaka och hösten.

Jakobstad / Ekenäs

sevonkia@gmail.com