Blommiga byxor och söndag.

20.05.2018 kl. 17:32

Glad söndag till er alla! Idag har verkligen varit en sånhär dag jag inte orkat göra något, men vädret där ute har ju inte heller varit på topp här var jag bor iallafall.

 (vilket härligt väder vi haft hela veckan! älskar, förutom idag då... Också hunnit rita lite idag och kollat Vain Elämää)

En till vecka avklarad och det är inte alls många dar kvar till sommarlovet nu. Har haft en underbar vecka, gjort såna där små lyxiga saker i vardagen som gjort en glad. Hade också min sista praktik dag igår och nu är jag äntligen klar! Eller ja, jag har nog ett år kvar men klar för sommarlov! Jag var alltså på praktik i KappAhl och det har varit otroligt roligt, kan säga att det är nog den bästa praktik platsen jag varit på. Vi hade även kundväll i Torsdags och är så glad att butiker håller event som denna. Jag har också hunnit shoppa lite, för "Hej jag heter Kia och gillar att sätta mina pengar på kläder". Det är svårt att inte shoppa när man jobbat på en klädaffär...
 

Men har iallafall införskaffat mig en ljusblå t-shirt för att 80% av alla t-shirts jag har är svarta. Har också köpr två par culottes byxor som jag tänker leva i i sommar. Har också varit ute efter en avslutnings klänning som jag kan använda också till vardagen. Kollade på denna från Selected Femme i Omako i vintras men provade en för stor storlek och sen orka jag inte testa pånytt, men den blev där bak i huvve. Den är den perfekta omlott klänningen, men när jag gick in i veckan fanns inte min nummer och den kommer inte komma in heller. Så efter att jag rotat i internets värld så hittade jag den slutligen på asos och de hade erbjudande så den var 20e billigare. Ja, tack!

Har också hunnit luncha med Wilma, jobbat och gå långa promenader på sena kvällar. Suttit på min franska balkong och läst och bara kollat på alla människor som gått förbi. Haft dåliga dagar men mesta dels ett leende på läpparna. Jag hoppas nästa vecka blir lika bra eller kanske ännu bättre, och jag hoppas ni också får en härlig vecka. Kram 

Veckans magi ;

(bilden tagen från pinterest)

 

Kia Sevon
Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 1 med bokstäver:
Var har du köpt byxorna? Så snygga ju! :D
Nicolina12.06.18 kl. 10:12
Tack! Byxorna är från Kappahl :D
12.06.18 20:52

Smycken, kort hår och höstjacka.

Okej så det var en stund sen, mycke har hänt...typ. Jag har åkt tillbaka till Jakobstad till min lilla lägenhet som jag nog saknat. Var på kaffe med Wilma, den jag saknat mest härifrån.
Första dagarna gick sådär, har saknat hem, min familj och vänner. Men varje år har det varit samma efter att man kommit tillbaka från sommaren, när jag har blivit så himla van med allt i Ekenäs. Skaffat nya relationer och det känns som att allting blir lite på hälft när man åker och sen är man igen på ruta ett. Det blir bättre, det blir det alltid. Sista kvällen spenderades iallafall på stallörs, det var en underbar kväll och perfekt slut på den sommaren.

På onsdagen börja skolan och vi börja direkt med att fixa på vårt nästa projekt, jacka. Jag har kommit väldigt långt, hunnit planera och sy upp en toall för istället för att vara ledig idag som alla andra var så gjorde jag en toall (proto typ av min jacka) och är super exalterad över det här projektet för har en hel massa idéer.

här är min mood board och en liten skiss på vad jag vill ha + lilla jag och blev faktiskt super nöjd med min outfit idag och så glad att jag klippte mitt hår. Det här känns så mycket mera som jag.

Jag berättade ju att jag tänkte att jag skulle köpa något jag velat ha länge, liksom treat myself med något jag vela ha länge. Och jag är så himla kär i mitt köp, eller ja mina köp. Det var inget jag bestämde mig under en natt att jag ville ha utan jag har velat ha dessa och funderat om det är värt pengarna.  Men iallafall dom som känner mig vet att jag gillar smycken så jag bestämde mig att köpa ett halsband från Thomas Sabo med tre berlocker och ett armband men en berlock. Självklart vill jag ha flera men de jag valde skriker verkligen jag.

Mycket annat har inte hänt, dock så fick jag ändrat min praktik så istället för att ha det nu två gånger i veckan så tar jag allting i Mars. Vilket betyder, eller jag hoppas att jag skulle slippa utomlands. Jag och Wilma har lite planerat på att åka tillsammans och bara ha ett, ursäkta att jag svär men ett jävligt roligt sista år före vi blir klara. 

Nu ska jag fixa lite mat, köpte sparris (älskar sparris) och ska se vad jag slänger ihop. Förresten klickade jag också hem en one question a day bok från adlibris, älskar den. Sen blev det väll kanske också en polaroid kamera vilket var ett spontan köp men ångrar det inte alls. Jag brukar beställa polaroid bilder från nätet men det är inte samma sak för jag har ändå samma bilder på telefon men med kameran har jag bara ett. Men nu är jag helt off track för det jag skulle säga var hejdå och kram.

17.08.2018 kl. 16:50

Skolan, maskrosor och kliché.

Hej igen! Idag har vi en regnig dag här och hur mysigt är det inte. En laid back dag här hemma, eller vi var faktiskt på torg/loppis som ligger en och en halv timme från Ekenäs typ. Kommer inte ihåg vad stället heter men hittade ingenting men köpte lite grönsaker. Annars har jag bara chillat hemma för ikväll ska jag på middag. Det är ju sista veckoslutet här i Ekenäs för nästa vecka åker jag upp till Jakobstad igen. Suck, eller det känns helt okej. Kollade schemat och vi börjar redan med inlärning i arbete två dagar i veckan och jag som hade planer att göra den i Helsingfors. Och när jag inte är där kan jag inte söka så man får se vad som blir kvar, jobbigt start på skolan om man inte gillar sin praktik plats men the bright side är att det bara är torsdag fredag..

Men helt till andra saker nu, har inte berättat att jag har sovit ute denhär veckan. Hörs lite konstigt när jag säger så men jag bestämde mig för att bygga en lite sovplats till mig på vår terass för det har varit så himla varmt på nätterna och varför inte liksom.

Jag tog gamla gardiner jag hitta hemma och köpte spets gardiner på loppis, och hur mysigt blev det inte. Släpade ut min madrass och lite dynor så det skulle se lite finare ut. Jag fattar inte varför jag inte gjorde detta tidigare. Kollade film, var inte alls rädd fast jag hörde något som prassla i en busken bredvid klockan fyra på natten, inte alls, vaknade mycket tidigare. Senaste dagarna har jag till och med fått dra en filt över för de varit lite kyligt vilket bara gjort mig glad för skulle de vara möjligt skulle jag sova med det tjockaste täcket som finns året om.

note; jag sover inte med tre dynor, använder knappt ens en halv dyna. Men det är ju endå mysig med flera dynor...

Det här var första hela veckan jag var ledig och en vecka kvar av sommarlovet. Dock så ska det bli lite skönare nu när båda av föräldrarna är på jobb så man får vara riktigt ensam hemma, det är typ det jag saknat mest med att bo själv. Att vara ensam. Ska fixa i ihop det sista som måste fixas före jag åker upp, och bara chilla före det sista året i skolan börjar...

glömde visa upp min blombukett jag köpte från Tallinn, drömmig säger jag bara. Blommor är ju det bästa som finns. Tjejer som säger att de inte vill att killarna ska slösa pengarna på blommor, nej ni har fel. Köp blommor till mig och ge mig kramar så är jag rätt såld kan jag berätta. Förutom rosor, det känns som den mest opersonligaste blomman som finns, jag tar till och med en bukett maskrosor istället.

Annars så har ännu en sommar hunnit ta mot sitt slut och ärligt så har denna varit en av de bästa somrarna. Vilket kanske låter lite udda när jag inte mådde så bra i början av sommaren. Skillnaden på allra andra somrar och den här är att jag inte haft många men en handfull med jävligt lyckliga ögonblick fast det varit rätt så jobbigt annars. När förra somrarna varit sådär semi kul hela sommarn. Det låter säkert jätte kliché men lärt mig en hel del om mig själv den här sommaren, okej stämpla klyscha i min panna på mig bara. Har knappt något bilder från den här sommaren vilket inte gör något för fått spenderat underbar tid med underbara människor och det är allt jag behöver.
Klickade mig förresten in på denna låt av Molly (vilket säkert de flesta har hört) men är själv dålig på att lyssna på svenska artister men den här låten och videon är så himla vacker. Kollade in Mollys nyaste album och gillar verkligen hennes stil. Men alltså den här låten är absolut favorit, så himla ärlig, vacker och naken om ni försåt hur jag menar. 

Nu måste jag börja fixa mig om man ska hinna åka på middag, fast att fixa sig på sommaren är ju bara att sätta på sig en klänning och sätta håret fast.  Så ha det bra, kram.

04.08.2018 kl. 16:50

Tallinn, bli kär och modigaste jag gjort.

Del 1 Del 2

1. Vilka två saker är de viktigaste i ditt liv?

materiella saker? min ring som är min gammelmommos förlovningsring den är viktig för min mormor gav den till mig. Sen lite skämmigare min telefon, men så är de ju. Tror jag, eller mitt sköldpadda halsband, men jag försöker att inte sätta så jätte mycke känsla i saker.

2. Säger du oftare ja eller nej?

Jag har börjat säga mer ja till saker.

3. Gillar du att vara ensam?

Jo, jag är introvert så det är så jag får energi genom att spendera tid ensam. Men sen finns det ju vissa personer som faktiskt ger energi som jag skulle kunna spendera varje dag med.

4. Vill du att männsikor ska gilla dig?

Nej har faktiskt lärt mig att alla kommer inte gilla en och det är bara min energi som far till att försöka få alla att gilla mig. Inte gillar jag heller alla, haha.

var till tallinn och herregu vad blommorna var billiga där, skulle nog köpt mera med mig mer än en bukett men kan ju inte sätta alla pengar på blommor, eller? 

5. Vilken färg på kläderna har du mest av?

Svart men det är väldigt blandat nog.

6. Har du enkelt att medge dina egna misstag?

Ja och nej. I konkreta saker som är rätt och fel, exempel att Helsingfors är Finlands huvudstad. Såna misstag kan jag medge men annars kanske pytte lite svårt....

7. Skulle du kunna tänka leva utan din telefon i en vecka?

nej.

8. Vem känner dig bäst?

B typ, eller? Jag känner mig själv bäst, om det räknas.

9. Är du stolt över dig själv?

Ja det är jag.

10. Vad gör dig glad?

Sol, simma, vänner, morotskaka, nya skor, jordgubbar, B, katter, böcker, springa, en bra hår dag, inside jokes, blogga, musik, blommor, hösten, kaffe latte, bio, kramar och en jävla massa mer.

börjar länga till hösten så man kan ha på sig ylle tröja och klänning..

11. Vilket ord använder du allt för ofta?

Fan, de liksom slinker in överallt och jag ogillar starkt att jag svär så mycke. Jag gör det mest med människor jag känner mig bekväm med och när jag bloggar måste jag alltid stoppa mig själv att inte skriva något fult.

12. Vad är det modigaste du gjort?

Sluta bry mig vad andra tycker.

13. Gillar du att vara centre of attention?

Usch nej, jag tycker det är obekvämt att vara i mitten på allt. 

14. Tror du att människor är from the bottom good?

Jag tror att allting har med var du bor, vilka vuxna har varit i ditt liv när du växer upp, händelser i ditt liv och vilka människor du umgås med som formar dig.

15. Vad är du tacksam för hos dina föräldrar?

Jag är sjukt tacksam ver mina föräldrar över den uppväxt jag fått. Jag har aldrig haft krav, så länge jag bara klara av nian och skaffar mig ett yrke som jag gillar. Nu när man är äldre märker man hur mycket mina föräldrar gjort för mig och mina bröder. Mamma säger alltid att vi kanske inte åkt på utlandsresor eller vi barnen inte fått saker serverat på silverfat men vi har alltid haft varandra. Vilket är sant, jag har aldrig känt att jag inte behövt bevisa något eller inte fått vara vem jag är. Jag är också jätte tacksam över min morfar, mormor och fammo. Jag har alltid spenderat jätte mycke tid med dem, när jag var yngre var de alltid farmor som hämtade mig från lekis och somrarna spenderades hos mommo och moffa för de hade egen går när vi ännu bodde i lägenhet. Tack vare min farmor har jag fått åka till otroligt fina ställen. Även om dom kanske inte alltid haft förståelse över alla val jag gjort, så har dom varit stöttande för jag vet väll bäst vad jag vill i livet,

16.  Blir du kär enkelt?

Jag blir enkelt intresserad, super enkelt och kanske lite kär nog också, ibland. Men det går också väldigt snabbt över för det är ofta ganska ytligt hela förälskelsen. Sen när det kommer till att bli sådär kär kär så är det lite trögare för har svårt att släppa in nya människor i mitt liv. Iallafall sådär på djupet.

17. Drömjobb?

Ha mitt eget företag, eller ha ett företag med någon.

18.Tycker du det är enkelt att fråga om hjälp?

Nej, jag är lite envis.

19. Hur skulle en perfekt dag se ut?

Att ha såna där små vardags lyx grejer som händer hela dagen. Men man kan inte stå här och vänta på den perfekta  dagen eller ha för stora krav för då kommer den aldrig.

vackra Tallinn.

29.07.2018 kl. 18:43

veckan som gått och kom ihåg let that shit go..

Heja igen! En vecka har flygit förbi igen och det betyder en vecka mindre av sommarlovet. Gråter lite inombords, men vågar knappt sätta ögona fast för då kanske skolan är här imorgon redan. Sen senast har jag inte hunnit göra så himla mycket, jobbat typ varje dag. De var menat att förra veckan skulle vara sista veckan men nu kommer jag också jobba den här veckan. Men tänker faktisk unna mig något jag vela ha jätte länge nu med pengarna jag tjänar den här veckan. Det ska bli skönt att jobbet är över för det är de jag gjort 80% den här sommaren och jag har sovit ganska dåligt senaste veckorna. Och så har de ju varit sådär herregu jag håller på att dö varmt som gjort att jag inte haft någon matlust alls, så haft rätt så låg energi de senaste veckorna. Men haft också kul för jobbat med härliga typer som gör allting alltid bättre.

Vi har också åkt ut på sjön några kvällar och lever verkligen för det. Det är nästa det enda jag hunnit med förutom jobb då. Har heller inte tagit några bilder utan helt glömt, eller nästan helt glömt bort telefon. Har, vad heter det....levt i nuet. Inte alls för uppskattat. 

Men glömde nästa bort att jag var ju på bio på Söndag. Det är ju den ultimata dagen att åka på bio tycker jag. Man är sådär perfekt seg och orkar inte liksom göra nått, haha. Men iallafall var och kolla på nya Mamma Mia. Den var riktigt en såndär feel good film som alla kan titta på.

Annars så åker jag till Tallin imorgon, eller när ni läser detta är jag redan där för skriver detta så pass sent. Just nu är jag inte så där jätte super taggad, skulle hellre stanna nästan hemma. Dock så kommer jag nog tacka mig själv imorgon när jag är där.
Fun fact; ja eller rolig är den ju inte men fick mig en tankeställare idag när jag var på jobb och en väldigt hur ska man säga det på ett snällt sätt...otrevlig kvinna kom fram till mig. Hon börja tala väldigt argt åt mig om något som vi sedan löste (vilket inte var ett problem från första början men hon bestämde sig för att göra det till ett). Hon sluta aldrig vara arg och fortsatte klaga och till sist blev det personligt för jag tydligen var för lätt klädd. Hon menade säker mitt linne som synttes sisodär en centimeter mage för de var croppat och så var det spagetti snören. Oh gud vilken förklaring men iallafall jag jobbar som jordgubbs säjare inte på en advokatsbyrå. Det är cirka 30 grader och solen lyser rakt på tältet, ingen blåst och känns som man knappt kan andas. Så ursäkta mig att jag satte på mig ett linne, men jag ville liksom inte dö. Men I kept it cool och gav pengarna tillbaka och sa inget elakt tillbaka för jag tänker inte strida om detta med en 45 åring, mamma har lärt mig att vissa strider ska man inte ens börja.
Och det jag ville komma till är, får negativa personer någon slags tillfredsställande av att klanka ner andra? Jag skulle aldrig kunna vara omringad av vänner som är negativa, de tar ju bara all energi av att vara negativ. Eller om man har en dålig dag behöver man inte sätta det på andra, iallafall någon man inte känner och som är trevlig tillbaka.
Men ska släppa det nu för det är inte värt att sätt tid och tanke på, och så ses vi snart igen, kram.

Veckans magi;

(bilden från pinterest, länk här)

24.07.2018 kl. 23:54

5 bilder från 5 dagar.

jag har simmat varje dag,

tagit hand om dom här två;

njutit av det här och tystnaden som kommit med,

haft sena kvällar.

lyssant på det här:

kram, kia

15.07.2018 kl. 21:57

Nya skor, solrosor och Pojo.

Hej, underbar måndag till er alla! Jag sitter här och äter morgonmål och kollar igenom vad veckan har att erbjuda. Har faktiskt en hel del roligt den här veckan men före jag delar med det så tänkte jag tala om veckoslutet. Jag var äntligen ledig ett helt veckoslut och bestämde mig att få ut de mesta av det. 
På lördag var den city loppis i Ekenäs, vädret var vackert och jag bestämde mig för att kolla om jag hittar någo fynd. Hittade inget på loppisen men köpte några andra små saker från några små butiker i Ekenäs. Satte mig vid ett café för har saknat att vara på café.

Hur drömmit skulle det inte vara att ha en blombutik 

Bestämde mig att köpa lite solrosor för att det är Lördag, fick även sätta på mina nya skor som jag beställde här i veckan. Dom kommer från Agnes Cecilia och kommer vara mina go to skor den här sommaren. Köpte också en "nätkasse" i Lördags och den kommer nog också hänga på hela sommaren,.

På söndag cyklade jag in till Ekenäs, åt lunch och sen ut och springa till Ramsholmen/Högholmen. Gud vad varmt det var,  och att cykla hem var en resa i sig. Till sist hade jag bara träningsbehå och träningstights för åh gud vad jobbigt och varmt jag hade. 

Även fått lite fixat i mitt rum, känns kanske lite onödigt när jag knappt bor hemma alls mera men det är ändå alltid mysigt att komma hem till något som känns som sitt eget.

Även suttit många kvällar och ritat, och min nya favorit den här månaden är nog bookbeat eller liksom att lyssna på ljudböcker. Själv använder jag bookbeat men man får ju använda vad man vill. Jag har inte riktigt haft ro att sitta och läsa så jag tänkte att jag skulle testa lyssna. Var lite rädd att jag skulle bli uttråkad men det var faktiskt en super bra idé. Jag brukar lyssna när jag städar, bloggar, är annars bara på datorn eller när jag sminkar mig. Jag lyssnar på 1,50x hastighet, det tar en liten stund att bli van men sen märker man inte det ens. Håller på att lyssna på Therese Lindgren Vem bryr sig? och Maria Veitola, Veitola boken. Fast jag nämnde i ett inlägg att jag inte gillar självbiografer men om jag nu måste sätta Maria Veitola i en kategori i mitt liv så är hon väll någon jag får inspiration av, en förebild. Vad du än vill kalla det så därför ville jag läsa eller i det här tillfälle lyssna på hennes bok.

 Jag typ varje morgon när jag inte haft jobb, som ansiktsmask har jag Cup O´Coffee från Lush.

Men nu till veckans planer;

Måndag: Jobb, faktiskt det ända. Har kväll så orkar inte göra så mycket före det.

Tisdag: Jobb, suck men ska också till hudläkaren. Något jag borde tagit tag i för länge sen. Har faktisk fått jätte dålig hy och jag måste bara medge att enda sättet att de ska bli bättre är att verkligen få hjälp. Ska även fika med en vän efteråt och försöka hitta en födelsedagspresent.

Onsdag: Jobb, igen. Efter det ska jag stor handla för jag åker på en liten get away trip.  Inte långt alls, Pojo haha. Ska jobba så kan inte åka långt men skönt att slippa lite av vardagen. Plus det här är en enastående tillfälle att vara utan telefon. Iallafall utan sociala medier men vad annat gör man på telefon liksom. Fyra dagar utan telefon, hur svårt kan det vara?

Torsdag: Ledig och ska ta alla tillfällen i akt när jag är här för har egen strand så ska simma, har ännu inte simmat. Kolla netflix på kvällen och liksom bara vara. Är lite sugen att se skräck film men jag är ju livrädd oftast så kan iallafall inte sova ensam efter det. Så kanske det blir något man kan gråta till istället.

Fredag: Samma sak som torsdag för är ledig men ska ha några hit och vi ska grilla, sätta på bastun och förstås simma.

Lördag: Jobba på morgonen, fika med några vänner efteråt och sen tillbaka till Pojo. Och hur ofta har man en egen strand, aldrig. Så man åker inte hem före man har nakenbadat, heter det så? Men har du aldrig gjort det, gör det.

Söndag: Åka hem. Inte hitta på så mycket för är ledig på måndag så då måste man igen ta tag i allt dedär jag skjutit upp den här veckan.

 

Veckans magi;

(Bilden tagen från pinterest, klicka på bilden om du vill komma till länken)

09.07.2018 kl. 10:40

0618

01.06.18 || 521 kilometer långt bort.

06.06.18 || Jag ska måla hela världen.

09.06.18 || Ska dansa hela natten fastän mitt hjärta brister

10.06.18 || Nu kryper ångesten in igen.

16.06.18 || För sju dagar sen var du hos mig och sova och efter det har du varit på repeat i min hjärna. Fast du är den jag inte borde tänka på. Hur blir det alltid så här.

19.06.18 || Känner sådär allmänt att den här månaden skulle kunna börja ta slut, tack.

23.06.18 || Fan, nu börjar allt rasa igen.

25.06.18 || Jobbigt att vara den som ger upp saker bara för att andra bestämmer sig för att vara själviska.

30.06.18 || Jag skulle nog inte vara här utan dina kramar.

Juni, jag stod nästa och vänta på att allting skulle välta över, jag visste att det skulle komma. Obetydliga små saker som fylls upp bara för att jag förtränger allt, tills allt rasar och allting känns tusen gånger mera. Sår som funnits sen september och saker man känner att man kämpat ensam för, fast man inte borde. Jag har stått så himla länge på mina egna ben, och jag vet att det är jag själv som drar mattan undan. Fyfan vad jag har kämpat. Försökt hålla ett ansikte uppe, bara försökt att få folk att tro att allt är okej. Jag vet att jag klarar mig upp, jag vet att allting ordnar sig. Men man behöver inte alltid klara sig själv. Det finns också många bra saker, inte bara gråa moln. Någon som fått mig att skratta fastän det inte känts så, ringt mig tre på natten eller stannat över. Fått mig att tänka på annat och lyssnat. Personen som är min bästa vän som jag vet är här för att han bryr sig. Personen som kramar om mig när inget annat hjälper.
Känns lite jobbigt att sätta ut det här på bloggen, jag vill inte ens skrapa så här lite på ytan. Jag vet att det finns personer jag känner, såna jag aldrig skulle berätta att jag inte mår bra. Men vet också att det inte är hälsosamt att hålla alla känslor inne, inte för någon.

04.07.2018 kl. 22:56

Vacker, irriterad och dålig humor.

Del 1 finns här, här kommer del 2. Och ni ska veta att översätta frågor från finska till svenska är svårare än vad jag tänkte mig. Lite bilder från snap story för helt glömt att ta bilder.

1. Finns det något du ångrar du inte gjorde?

Att jag inte gick gymnasiet, ville verkligen det men lyssnade för mycket på andra när jag var yngre.

2. Hurdana är dina morgnar?

Trötta, lätt irriterade. Det finns dumma frågor på morgonen, jag älskar morgnar men är ingen morgon person för det. Jag gillar inte att tala första två timmarna efter att jag vaknat, helst vill jag vara ensam. Äta något gått och läsa en bok och dricka kaffe. Vilket har varit lite svår när man flyttat hem igen, och mina föräldrar gillar att tala sen igen.

3. Hur firar du dina födelsedagar?

Jag har inte varit en person som firar födelsedagar men i år bestämde jag att från och med nu ska jag fira allting. Livet är fan för kort att inte fira födelsedagar och allt där emellan.

4. Senaste händelsen som gjorde "din dag", när du haft en dålig dag?

Förra onsdagen hade jag en dålig dag på jobbet, och en kille kom fram och köpa jordgubbar och så sa han "alltså jag måst berätta att du är vacker, jag såg redan igår på dig när jag gick in i butiken och du är  bara så vacker och du klär dig jätte fint alltså wow". Han sa det liksom med en jätte lugn röst och sen köpt han sina produkter, jag sa tack förstås och log som en idiot och sen gick han och önskade mig en bra dag.
Det här fick mig att fundera på varför inte man vågar säga positiva saker om andra, jag skulle aldrig våga säga till någon jag inte känner att personen är vacker. De finns ju också dom som mera uttrycker sig på ett mera negativt sätt och säger typ att man är jätte snygg och kollar ner ifrån upp man bara "jonej du kan gå nu". Det behöver ju inte handla om utseende heller, de kan också vara till någon man känner. Och vad är det värsta som kan hända? att ingenting händer?

5. Vilken bok gjorde dig ett stort intryck?

Jag gillar lättlästa böcker, deckaren är för krångligt och själv biografer är oftast för lång utdragna, om man kan säga så. Förut gillade jag att läsa lite allt men nu mera intresserar det inte mig och jag är enkelt uttråkad. Så jag gillar cheesiga kärleks historier.  Men en bok som finns någonstans där emellan så All the bright places av Jennifer Niven. Som sagt är ingen bokmal mera.

6.Vad betyder musik för dig?

Det är liksom enklare att sätta ord på känslor genom musik.

7. Varför går du i skolan du går i/ varför jobbar du med jobbet du jobbar med?

För jag vill antingen bli lärare eller jobba visuellt inom mode branschen.

8.Hurdan bild tror du andra har av dig som inte känner dig?

Det är ju jätte svårt att säga själv. Men hoppas på att folk tror jag har ett bra självförtroende, vilket jag nog har så jag hoppas att de utstrålas. Menar inte så att jag skulle vara bättre än alla andra eller nått sånt. Utan att jag vågar vara mig själv och jag är självsäker över det. Lite sådär I don´t give a fuck vibe också, att jag vågar köra mitt eget rejs. Första tanken när någon ser mig skulle vara att "hon vill jag vara vän med", inte att jag klär mig fint eller är snäll eller rolig, utan att " hon,hon vill jag vara vän med".

9. Hurdana människor får dig att bli irriterad?

Folk som dömer en genom vad man sätter upp på sociala medier.

10. Om du inte skulle bo i Finland, var skulle du bo?

Paris, alla dar i veckan. Ge mig en biljett så åker jag fast direkt. Eller Irland, det låter mysigt i någon liten stuga och på bakgården skulle jag ha några får.

11. Beskriv dina vänner?

Uur coola ;)

12. Vad blev du senast irriterad av?

Jag har sålt jordgubbar senaste veckorna, riktigt sånhär mansikka tyttö är jag. Jag säljer bredvid en butik och kära kunderna informerar mig gärna om att det är billigare jordgubbar på andra sidan stan. Då kan jag säga till dig att jag har lust att kasta asken med jordgubbar på dom och skrika att gå dit då, jag får nog mina jordgubbar sålda utan dig. För jag gör inget med den informationen så om du är så snål kan du gå någon annanstans. Och det här händer typ sex gånger om dagen.

13. Vad gör ditt hem mysigt?

Det är jag fast i ett rum format, vilket jag nu inte vet om gör det mysigt. Men det är personligt, det är inte vitt på vitt och flesta av mina saker har en historia eller ett minne bakom.

14. Vad tycker du är roligt?

Jag är den som skratta till mina egna skämt, bästa humorn är när man är jätte trött. Throwback till London när jag och Wilma hade varit aning för länge uppe och precis allting var roligt. Små ler bara jag skriver om det. 

04.07.2018 kl. 01:25

Tre bilder från idag och några låtar.

Tre nya låtar jag lagt till i min spellista som jag lyssnat på;

Paperi T - Kaikki on hyvin ( i stort sätt hele Paperi T nya album, Kaikki on hyvin)
Shawn Mendes - In my blood
Lewis Capaldi - Bruises

Tre låtar som funnits i min spellista som jag lyssnat på;

Mac Miller - Cinderella
Lana Del Rey - Old money
Birdy - Words
 

21.06.2018 kl. 13:01

Frågor och svar såhär på en onsdag.

Jag hitta en lista, en lista men femtio frågor man skulle fråga sig själv. Det var från en såndär finsk feel good tidning men skrev ner frågorna men varför man skulle fråga dessa av sig själv vet jag inte, och tidningen ligger i lähgenheten i Jakobstad. Men det kändes som en perfekt grej för att lära känna mig bättre. Har delat in i tre delar för vill inte uttråka er helt. Plus två bilder från igår, när vi var till Hangö.

1. Med vem kommer du bäst överenes med? Definitivt B, vi har bara umgåtts typ i några år men vi klickade verkligen direkt.

2. Vad spenderar du allt för mycket tid på? Oroa mig över dumma saker som i slutändan har ingen betydelse eller påverkan på mitt liv.

3.När gjorde du senast något för första gången? Helt ärligt så minns jag inte, vilket är lite synd. Eller jag åkte ju nog till London för första gången i April, om det räknas.

4.Hur känns det att gråta inför andra? Jag gråter inte inför andra, så mycket känns det. Inte för jag tycker det är svagt eller för jag skäms. Inte för att jag nu heller kan sätta ord på varför jag inte gör det, men har alltid varit så.

5.Vem kysste du senast? Han som en gång var hela min värld men som jag nu får sätta noll tanke på. Går sådär.

6. I vilken situation påminner du mest om dina föräldrar? Jag är väldigt olik från mina föräldrar men säkert har vi något gemensamt men de har jag förträngt för vem vill vara som sina föräldrar, iallafall när man är tjugo.

7. Vilken gamal vän saknar du ock varför? Min bästavän från när jag gick på sexan,sjuan skulle jag säga. Vi kände varann sen ettan och vi var aldrig osams på de sex-sju åren. Vi hittade på en massa och umgicks nästan varje dag. Varför vi inte är vänner mera är väll bara för att vi fick nya vänner. Saknar väll henne för att i vän format var vi nog menade för varann.

8. Vad har fått dig att tvivla på dig själv? Ångesten får mig att tvivla på mig själv.

9. Hur reagerar du på andras åsikter om dig själv? Personer som inte känner mig och har negativa åsikter om hur jag är så skulle jag inte kunna bry mig mindre, så enkelt för de inte känner mig.  Har väll annars också inte försökt ta åt mig för av negativa åsikter för om du inte gillar nått så man behöver inte umgås om det känns så. Förstås får man ha åsikter om andra, men det är väll bara det att man väljer själv vilka man säger.

10. När var senast du spenderade en dag utan att göra något? Hur gör man det?

11. Hur var du som barn? Väldigt försiktig och blyg.

12. Vilken är din största dröm? Att ha mitt drömyrke.

13. Vad är din relation till din telefon? Senaste halvåret har min och min telefons relation växt och vet inte hur jag skulle klara mig utan den. Nej, usch jag skäms hur mycket jag använder den.

14. Om du skulle starta ett företag, vad skulle de vara? Har en så klockren företags idé, så kan tyvärr inte dela med mig så ingen i misstag tar den, lessen :)

15. Hur var du i skolan? Så jävla missförstådd, fast de flesta var väll det.

20.06.2018 kl. 10:53

blajsoga kärlekstexter och tjejen som går med glitter kjol och vans.

Gamla texter ur gamla dagböcker säkert från 5 år tillbaka och fram till igår. Om allt och lite till men enklast är det att skriva när man är hjärtekrossad. Men har lärt mig att desstu mindre man förstår av texterna desstu lyckligare har man varit. Alla texter är också huller om buller.

|| Du är sådär vacker in och ut att jag inte riktigt vet vad jag ska göra.

|| Bosatt i Jakobstad hjärtat här också.

|| Nuförtiden blir jag bara sjösjuk när jag ser dina blåa ögon.

|| Jag vet inte mycket om dig och du vet inte heller mycket om mig men det jag vet är att jag inte är den du tror jag är.

|| 03:22 vaknar jag till ett sms och jag vet att det är från dig för ingen annan skickar till mig den tiden. Du skickar jag saknar dig och jag vet att jag inte borde, men jag svarar alltid för du är fortfarande det vackraste som hänt mig. Fast det förstör mig både in ifrån och ut.

|| Det suger att ge bort sitt hela hjärta och i slutändan bara få några fylle sms tillbaka, håll om mig hårt eller fan släpp mig helt.

|| Jag är omgiven av kärlek, tyngden utav rymden. Jag putsar stjärdust från axlarna. Du är ren kärlek.

|| Gud vad skönt att för en gångs skull inte vara kär i nån och ingen kär i mig.

|| Jag är tjejen som har glitter kjol och vans när jag går och handlar mat.

|| 01:52 Hatar när folk spelar hard to get, vi skulle spara på många sömnlösa nätter om alla bara skulle säga hur de kände.

|| Du kommer alltid ha en soft spot i mitt hjärta.

|| För två år sedan skulle jag bara blivit mera intresserad av dig när du då ignorerar mig. Men fan nu vet jag att jag att jag är värd så mycket mera och det finns inget attraktivt med att bli ignorerad.

|| Spoiler alert; You will save yourself.

|| För sju dagar sen var du hos mig och sova och efter det har du varit på repeat i min hjärna.

 

19.06.2018 kl. 16:27

Sju dagar i rad.

Hej en vecka har hunnit flyga förbi och har hunnit med en hel del. Jag var till vackra Borgå i börja på förra veckan och de var underbart. Har också börjat jobba och det känns väll helt okej, inget att hänga i julgranen precis men den funkar. Förresten så måsta jag googla "inget att hänga i julgranen" utrycket för det använder jag hela tiden, vet inte ens vart ifrån det kommer.  Men iallafall igår var min lediga dag och försökte trycka in allting på samma dag, började dagen med att fara till stranden för har ännu innte hunnit åka, fick en liten bränna men att ligga på stranden och insett att sola är ju hur tråkigt som helts. Jag minns när mamma alltid tog oss till stranden när jag var liten så var det bästa att luncha på stranden. Hemma gjorda macka, trip och sen carneval kexen. Handuken var runt en och läpparna var smått blåa för man hade varit i allt för länge men man ville inte att de roliga skulle ta slut. 

Senare på kvällen var jag även till S & E för E blev klar Agrolog. Träffade på världens mysigaste katter Luna och Linus och så spenderades kvällen där. 
Sist men inte minst så tänkte jag berätta att jag kommer försöka få ett inlägg upp varje dag denhär veckan. Bara för att se om jag klara av det för skulle vilja uppdatera mera en en gång i veckan men svårt att få det som en vana. Men tänkte nu när det är sommar så har man mera tid och hittar på lite mera än när skolan börjar.

Har fortfarande längtan efter Paris och vill verkligen åka inom ett år dit. Skulle faktiskt vela åka helt ensam men det känns som ett stort steg, eller sen men en underbar vän skulle också vara helt kul.
Så om allt går som de ska så träffas vi imorgon igen, kram.

(bilden från Pinterest, klicka på bilden om vill komma till sidan)

18.06.2018 kl. 10:38

Osminkad, power quotes och i mina bästa år.

Idag är det den tolvfte Juni och jag fyller tjugo. När jag gick på nian skulle vi skriva vad vi gör om 5år, alltså när jag är tjugo. Jag hade klippt ut ur gamla bilder och satt ihop allt det där jag borde ha upplevt. Jag skulle ha flyttat hemifrån, jobbat på något coolt jobb som skulle handlat om att ta ursnygga bilder. Bo i Helsingfors och när jag kommit hem skulle en katt komma springade emot mig och jag skulle snabb hoppa in i duschen och fixa mig i ordning. Förstås skulle jag valt mina kläder från min walk in closet och sedan skulle min pojkvän kommit och söka mig och vi skulle gått på date för det är date kväll som alla andra onsdagar. Det är inte jag, men är jag bitter över det? Nej. Jag har typ flyttat ut, sådär halft kan man säga för kommer nog aldrig mera flytta flytta hem till mina föräldrar. Har jag ett coolt jobb, nej men jag går i en skola som någongång kan ta mig dit jag vill.  Har ingen pojkvän för tillfälle heller ingen walk in closet, en av dem skulle jag gärna vela ha för just nu ligger mina kläder på golvet för det är fullt i garderoben.

Men det här är jag;

Osminkad och nyklippt kort hår för jag orkar aldrig göra nått med det. För fem år sen skulle jag inte sittar här och ta bilder på mig själv. Det tar ont i hjärtat att tänka på hur jag tänkt om mig själv och jag skulle bara vilja krama om mig, ge en riktig såndär bamse kram och säga att allting ordnar sig. Du duger som du är och det kommer du alltid att göra. Jag gör fortfarande en hel del misstag, men jag lär mig iallafall något av dem. Jag läser varje dag mitt horoskop och jag tror på om jag ser en elefant någonstanns varje dag så är det ett sign från universum att jag är på rätt väg. Kan låta galet men införskaffade mig boken The Universe Has Your Back, och kan säga att de faktisk funkar så länge du bara tror på dig själv.
Jag älskar blommor och power quotes som man får en lite boost av till vardagen. Fast har du live, love,laugh hemma på väggen så spyr jag nog lite inombords. Att sätta på mig smycken varje dag gör mig lycklig och första gången du träffar mig kan jag verka blyg, men efter ett tag du lärt känna så märker du att jag gillar att tala, en hel del också. Behöver inte många vänner, det räcker med folk som man verkligen känner sig bekväm med. Vänner som man inte behöver fundera på hur man är. Jag älskar att göra listor, som rätt och fel, älska eller hata,

jag älskar regnet, jag hatar åska. Jag älskar att springa jag hatar sladdtrassel, jag älskar mig själv, jag hatar mörkret.

Klassisk musik är något av det vackraste som finns och lyssna på full volym och bara sitta där mitt på golvet med stängda ögon, det är det bästa. ( Bluebird - Alexis Ffrench ett litet smakprov, bara att vrida upp volymen). Fast jag gillar också finsk rap eller rap i överlag så det är ju en liten kontrast där. Jag har alltid önskat att mamma skulle satt mig i balett när jag var yngre, fast jag har nog inte ett enda mjukt ben i kroppen så det skulle nog inte har blivit så mycket av det endå.

Jag lever mera nu, skrattar mera än vad jag gjort på länge. Det kommer alltid att komma gråa dagar, men jag lovar att man kommer alltid klara av dem. Jag kommer dansa på bord, skratta så att jag kommer leva till hundratvå år, gråta över pojkar eller katter för två helt olika anledningar. Skicka jag saknar dig meddelande på fyllan, vilket jag gjort tillräcklig så skulle kunna tagga ner med det kanske. Har hört att jag är i mina bästa år och efter det här börjar man glömma hur gammal man är. Mitt i allt är jag tjugosju och har allt de där jag önskade mig när jag var femton. Så nu tänker jag vara lite ung och dum när det ännu är okej. 

Kram.

Veckans magi;

(bilden tagen ur pinterest)

12.06.2018 kl. 09:18

521 kilometer långt bort.

Igår åkte jag 521 kilometer långt bort från min stad, tillbaka till staden jag brukade bo i. Där mina vänner brukade bo och där jag brukade leva. Förstå mig inte fel, jag gillar att vara här, jag älskar att vara hemma. Jag skulle aldrig vela spendera hela sommaren i Jakobstad för jag har familjen här, för jag vet de bästa springplatserna och för att vi bor i ett egnahemshus med en egen gård. De ska bli skönt att inte alltid behöva laga mat själv, att man hinner träffa människor som fortfarande är viktiga för en. Sitta ute och läsa böcker, lyssna hur högt man vill på musik, veta de bästa loppisarna och liksom bara vara hemma. Men jag kommer gärna tillbaka till Jakobstad på hösten, träffar vänner och fixar klart sista året i skolan. Men före de ska jag ha lite sommarlov, få lite färg på kroppen och andas.

 

03.06.2018 kl. 22:17

Saker i en tidskapsel och den blomster tid nu kommer.

Hej! Hoppas ni haft haft en bra start på veckan, de har jag iallafall haft. Hunnit ha Wilma på besök och ätit pizza och så fixade vi på en liten present. Druckit kaffe på Roberts i solen och njutit lite extra av vardagen. Tänkte bjuda på en liten lista igen, som vi faktiskt hade som en uppgift i skolan men jag tyckte den är perfekt såhär när jag får sommarlov idag! Vi skulle göra en lista på fem saker vi skulle sätta i en tidskapsel som hade något med  detta läseåret att göra och vi skulle få öppna den efter 50 år. Så här är bilder från veckan och listan på fem saker jag skulle sätta i en tidskapsel;

1. Min materiallära pärm för att den öppna ögonen om hur många olika material och vad man ska satsa på. I den står om konstfiber och naturfiber, det som är bra är att vi fått små tygbitar av alla olika ull sorter exempel så man kan också känna på de olika materialen. En liten nörd väcktes upp inom mig när jag pratar om dethär, ska sluta nu.

2. Bilder från London för att de påminner mig om min klass.

3. En kaffemugg från Roberts Coffee för att jag har satt allt för mycket pengar på det och de påminner mig om Wilma för vi var allt för ofta dit på mat rasten. Men det är också sättet vi lärt känna varann bättre. Om man tänker på hur lite vi kände varann i höst och hur nära vi kommit nu varandra.

4. Min portfolio för att jag satt hela min kropp och själ i den. Varje gång vi syr ett plagg ska vi göra en "mood bild" som jag kallar det, kollektion, snittbilder och arbetsbeskrivning av de vi gjort. Det är ett perfekt sätt att visa hur kreativ man är som person och är lätt min favorit sak att göra.

 

5. Gunialls skratt på en bandspelare. Gunilla är vår lärare och man trivs alltid bättre i skolan när man har en lärare som man gillar. Det finns tre läraren som fått mig att känna att jag faktiskt är bra på något och kan om jag bara vill. Någon som pushar en att uppnå drömmarna, och Gunilla är en av dem.

Nu tänker jag gå och klä på mig min klänning, sminket och håret är  redan fixat. Gå till skolan och sjunga en blomster tid nu kommer, eller jag vet inte om vi sjunger den men annars får man ta det solo. Njuta av denhär dagen och fundera hur fan kan de redan vara sommarlov när det känns som att vi började förra veckan. Kram.

veckans magi;

(bilden tagen ur pinterest)

 

30.05.2018 kl. 08:41

 

Kia. 20.

Studerar till klädsömmare.

Gillar långa promenader, blommor, katter, morotskaka och hösten.

Jakobstad / Ekenäs

sevonkia@gmail.com

 

 

 

 

Pikku Prinssi