Höstlov och julklappar.

Publicerad 23.09.2017 kl. 17:26

Hej, sitter här en vecka sen jag lovade att jag skulle börja blogga lite längre tid till och med. Men bättre sent än aldrig. Fast det gått en vecka har inte mycket hänt. Det känns som att det blir måndag och så hinner jag blinka så är det fredag igen. 

I skolan har vi börjat med en hel del nya projekt, läder väskor till att göra serie arbete till skolans julmarknad. Taggad, men en hel del jobb. Har även fått för mig att börja med att bli efter skolan och börja med julklapparna, för jag känner mig själv. Antingen börjar jag väldigt tidigt eller en vecka före julen. De gjorde jag förra året, börja alltså en vecka före julen hann med två julklappar som syddes snabbt ihop. Men i år ska jag vara tidig. Planera vad jag vill göra, hitta material och sen börja skapa allt dessa. Entusiasmen finns nu, men känner mig själv där också och vet att jag tappar den väldigt lätt om man måste vrida och vända på allting och material inte hittas eller min idé inte fungerar. Så kommer väll ändå stressa vid jul.

Annars har jag hunnit gå på loppis hittade två fynd som jag tycker passar mycket bra in i min miljö här i min lilla bostad.

Hittade även en Marimekko tasaraita paita, som alltid kommer till användning. Det är alltid lika kul att gå på loppis man vet aldrig hur bra saker man hittar för en liten slant.

Jag är en person, som humörets a och o är vädret. Är det bra väder ute är jag glad, regnar det är de mindre bra. Så de här få dagarna som det har varit bra väder så har jag varit ute varje dag och gå.  Fan, man blir ju alltid lite lyckligare i kroppen när det är sol ute. Finland känns ju som ett bra land att bo i när man blir  på bra humör när solen kommer fram...

Förutom det har jag inte hunnit med något annat. Och känner att de kommer vara vad jag kommer hinna med några veckor framåt. Snart är det höstlov, älskar höstlov, och det som gör det ännu bättre är att min mamma och faster åker upp med bil så det blir en liten roadtrip ner till Ekenäs. Istället för att åka i ett dystert tåg som jag alltid lyckas få platsen men skrikande barn och arga tanter och tåget som allitd lyckats vara fösenat så de blir en taxi resa hem från Helsingfors för sista tåget hann åka. Det brukar vara min tur.

Är en person som är sämst på att leva i nuet så här får ni en lista på saker som jag längtar efter. Höstlovet, indiska huvudmassagen som jag har beställt till höstlovet, klippa mig och fixa mina ögonbryn som jag också har fixat till höstlovet. Att träffa Lotta (vår katt), min familj, släkt och vänner. Mammas mat, en sak som är rätt så underskattat att någon lagar mat när man är hemma men så himla uppskattat när man slopar i sig flingor på morgonen utan mjölk för det är allt man har när man bor ensam. Slippa diska på höstlovet för vi har diskmaskin hemma. Att äta en massa godsaker för man ska fika med vänner och dricka kaffe hos mormor och äta plättar hos farmor och mamma gör säkert också något gått för att jag är hemma. 
Man kan säga att jag längtar till höstlovet, har inte varit hemma sedan 16 Augusti så de ska bli skönt att bli ompysslad. Ska bli bättre på att höra av mig här också. Lovar. 

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 3 med bokstäver:

 

Kia. 19.

Studerar till klädsömmare.

Gillar långa promenader, tygkassar, katter, morotskaka och hösten.

Bosatt i Jakobstad hjärtat i Ekenäs