ögonblick som glittrar, lucka 5

Hej igen och glad onsdag. Steg upp idag tidigt och satte mig på tåget hem till Ekensä igen. Kom redan ett tiden hit och efter det har jag inte gjort något extra.

Tänkte inte heller skriva något längre inlägg idag för är bara tacksam för att jag är hemma, och den här tjejen är trött så vill bara dega hela kvällen på soffan.

kram, kia

05.12.2018 kl. 17:57

ögonblick som glittrar, lucka 4

 

Glad tisdag. även fast det känns som fredag när jag åker hem imorgon på morgonen. Känns som en evighet sedan jag var hemma fast det var mindre än en månad sedan sist. 
Idag har vi gjort ugly christmas sweater i skolan, och kanske inte kan tala för alla med jag och Wilma hade super kul och det har vi oftast när vi är hänger.
Sååå dagens hyllning går till Wilma och våra fina tröjor vi laga. Har ingen jätte bra bild på dem men lovar att jag ska rocka den något veckoslut så ni ska få en bättre bild. Efter det gick vi på café för jag kommer ju inte vara tillbaka före nästa tisdag.
Har packat klart, typ men ska bli skönt att komma hem förutom tåg resan känner jag inte alls för. Men ska försöka läsa lite på tåget och åker på morgonen så är redan i Ekenäs ett tiden om allt går som det ska. Jag vet inte vad för väder ni har men vi har snö och jag har 5 minuter på mig att ändra tåg så vi får se hur det kommer gå.. Menar inte att stackars jag inte hinner byta spår för att det är snö utan stackars tåget fastnar fast någonstanns med det lilla snö vi fått.  Hur som haver så kommer jag hem vare sig det är ett, fem eller tio på kvällen, destinationen är ändå hem. Nu ska jag laga nått att äta och sen åka in i duschen och förstås ett avsnitt av greys anatomy och sedan sova.

kram, kia

04.12.2018 kl. 19:28

ögonblick som glittrar, lucka 3

Måndag igen och en ny vecka! Började först skolan 11.00 idag och slutade 15.00. Vi hade faktiskt en ganska härlig dag idag i skolan, vi var ut och fotade våra jackor vi hade sytt. Eller sega jag hade glömt jackan så fick titlen som fotograf istället. Vi frös men några bra bilder fick vi säkert och en hel del skratt också på köpet. Imorgon sista skoldagen för den här veckan för på onsdag åker jag hem.

Så dagens hyllning går nog till klassen och vi är kanske bara fyra personer på trean men vi fyra kommer faktiskt jätte bra överens och skulle aldrig byta ut min klass.

Hoppas er måndag börjat bra och resten av veckan fortsätter lika bra eller bättre, kram kia.

03.12.2018 kl. 18:19

ögonblick som glittrat, lucka 2

 

Trevlig advent. Äntligen söndag, vaknade en aning sent idag klockan tolv om vi är mera specifikare. Men på söndagar får
man sova till tolv och äta morgonmål klockan ett med ett bra samvete. 

Jag berättade ju igår att jag ville ha lite som en tacksamhetskalender här på bloggen, eller bara det bästa från dagen. Dagens lucka går till min pappa faktiskt.
Jag bor ju i Jakobstad oc är ju ifrån Ekenäs så det är inte riktigt så att man sätter sig på tåget en fredag bara för att fara hem till ett veckoslut. Vilket gör att det är sällan jag träffar min familj och vänner. Så alltid när jag inte är hemma ringer min pappa precis varje söndag, för det har alltid varit så att om jag har ett ärende så har jag alltid ringt mamma och ringer fortfarande henne fast jag vet att det är pappa som kan hjälpa mig. Så efter jag flyttat hit så ringer han varje söndag till mig, och jag är tacksam för det. Även fast jag säkert talar med mamma fem gånger i veckan så är det alltid roligt att pappa ringer fast det inte är något speciellt.

Köpte förresten hem promarkers någon månad sedan och har förälskat mig vid att rita med dom. Det är också super enkelt att  rita med dom, behövs inte alls mycket övande för att få det att se bra ut. Så börja rita det här på veckoslutet och blev klar idag, blev faktiskt super nöjd, för har varit usel på att rita ansikten så blev nöjd med den här. 
För att jag inte har några bilder så tänkte jag dela med er lite av processen av teckningen. Färdiga bilden får ni ju se på första bilden, och ljuset är lite kasst på dom här två men ville dela med dem ändå.

 

Jag hoppas ni alla har en slö söndag, och att ni har en trevlig advent. Jag ska fortsätta med lite skolprojekt och bara ta det lugnt idag.

kram, kia

02.12.2018 kl. 13:58

ögonblick som glittrar, lucka 1

 

Hejhej hej, okej jag vet att jag varit borta i 52 dagar men är här nu. Vet också att alla inlägg är bort och jag tror dom kommer förbli det också, för som ni ser så har jag ändrat lite på min layout på bloggen och allt är lite större nu. Vilket betydde när jag ändrade till annat tema på bloggen så blev alla äldre inlägg att se dumma ut när bilderna var för små. Kanske inte stör någon annan men mig störde det en aning så vi börjar på nytt. Eller ja, börjar å börjar, samma jag men en ny start på bloggen. Skrev ett litet det här e jag inlägg om det är så att det är någon som inte vet vem jag e så kanske man får en litet hum om vem är Kia egentligen.

Annars, förutom allt det så har det varit en hel del och fortfarande är, små obetydliga saker inte för mig men för alla andra. Så istället fokuserar vi på det här inlägget och det jag faktiskt skulle skriva om. 
Ögonblick som glittrar kommer vara en mini julkalender, ingen sån här typisk julkalender utan mera som en vad ska jag säga....tacksamhets kalender eller som sagt highlights off the day. Kanske bara en bild eller någon kort text men ett mini inlägg om dagen och om jag känner för ett längre.

Detta inlägg kommer dock vara lite annorlunda för har faktiskt varit på datorn hela dagen och jobbat på skolsaker och den här bloggen. Så vi startar december och julen med en mood board som ger en lite pepp till den här månaden, för ja-a vädret är väll lite tristare och idag när jag vaknade trodde jg fortfarande att klockan var fem för det var så mörkt fast klockan var redan halv tio.

(bilderna till mood boarden är tagna från pinterest)

Plus, ha en trevlig lilla jul, kram.

01.12.2018 kl. 19:32

 

Kia 20.
Studerar till klädsömmare.
Gillar långa promenader, blommor, katter, morotskaka och hösten.
Jakobstad / Ekenäs
sevonkia@gmail.com