ratatas höstlista || äventyr, kär och äppelpaj

1. Vad är dina mål i höst?
Jag vill inte göra några stora mål som jag inte vill med typ borde ha som mål. Men älskar att göra listor, så tänkte att jag gör en feel good lista med saker jag vill denna höst;

 • bli super duper nöjd med jackan vi ska laga i skolan + portfolio ska jag satsa på. Förut har jag satsa 110% på det men denna gång 150%, ska göra bättre än vad jag tror jag kan.
 • lära känna någon ny, bara för att det är underbart att träffa nya människor.
 • gå på äventyr, detta kommer jag dra Wilma med på för hon har bil, ( och ja, jag är den 20 åringen som inte har körkort. Det står på min to do list men motivationen räcker inte riktigt, klarat mig suveränt utan det hittills). Men iallafall vill typ bara uppleva alla vackra ställen här i närheten och som ett citat jag läste här någon gång; Det är mycket trevligare att vara två. (citatet var längre men ni förstod poängen.)
 • ha en massa café mys, vilket inte kommer vara ett problem för mig alls.
 • gå mera utan smink, min hud har blivit mycke bättre nu när jag var till läkaren så vill bli bekvämare med att gå utan smink.
 • ta en massa polaroid bilder.

2.Vad ser du mest fram emot?
Yllehalsduk och ylletröjor, måste man säga mer.  Hur Finland ser ut när hösten kommer, alla fina färger som finns på alla träd. Att det är kallt när man far på morgonen och kallt när man kommer från skolan så man inte behöv välja mellan att frysa på morgonen eller svettas på dagen.

3. Känner du dig klar med sommaren?
Super duper klar med den är jag.

såhär sitter jag sen på hösten i något café med kipparikalle hatt på och té i andra och ser ut på folk. Man får lite använda fantasi för sitter i min lägenhet och kollar ut, med jackan på för just tagit en bild av mitt nya köp pch det är allt för varmt att sätta jackan på. Snälla höst, kan du raska på lite?

4.Hur såg din höst ut ett år sen?
Jag minns inte så jätte mycket av den hösten. Det var en hel del som hände under sommaren som förändrade min höst. Vi gjorde största yrkesprovet i skolan och kände mest stress. Jag missade Ekenäs marknad vilket kändes tungt för det är då man träffar de flesta vänner, marknaden i sig är inget viktigt men stämningen jag upplevt sen jag var typ sju.
20.09.2017, Jag sa att min magkänsla inte brukar ljuga. Jag tror den gjort det, ljugit mig rakt i ansiktet. För du och jag kommer aldrig hända igen, hur mycket än min magkänsla sagt det sen våren. Att vara olyckligt kär suger, så jävla mycket.

5. Hur såg din höst ut för fem år sen?
Jag var femton, för fem år sen var jag femton.....jag tycker att jag borde vara tolv eller nått. Jag gick på nian om jag nu inte helt räknat fel, hade nog inget att må dåligt över. Jag har alltid älskat hösten och allt va bra, sista året i skolan och underbara människor runt mig.

morotskaka i mitt hjärta.

6.Bästa och sämsta med sommaren?
Bästa var värmen och alla äventyr ut på sjön. Sämsta, mitt humör skulle jag nog säga.

7.Vad för kultur har du tänkt konsumera i höst?
Böcker, massa filmer och bio.

8. Vad blir ditt mest använda plagg i höst?
Min nya jacka från Lindex. Ironiskt att jag köper en jacka när jag ska laga en i skolan. Men denna är super tunn och kommer bara kunna använda i höst, jackan jag lagar ska mera bli en vinter jacka så.

min nya jacka från lindex, och min inte så rena spegel men försökte tvätta den igår men det blev typ värre.

Tänkte även dela med mig av mina, vad ska man kalla de "hur man gör den ultimata hösten enligt Kia" listan.

 • ylletröjor och yllesockor. Inga akryl, polyester tröjor talar jag inte nu om för dom kommer inte värma dig alls. 
 • äppelpaj och morotskaka.
 • långa promenader ute i skogen.
 • vain elämää börjar, som är ett av mina favorit program. 
 • filmkväll och fairy lights.
 • mitt andra favorit program som börjar, vilket jag kanske lite skäms att jag kollar på men typ hela Finland älskar det så varför skulle inte jag. Sohvaperunat, det är som att få veckans program i en timme men på ett mycke roligare sätt. Kollar alltid det på lördag morgon när jag äter frukost, finns inget bättre.
 • vara kär, hahah nee men att vara ny kär nu passar in med typ alla scenarion. Det blir mörkare, vilket är perfekt för mys belys på kvällen men ändå inte som på vinter när det är mörkt klockan 14, finns inget mysigt med det. Det blir kallare men inte så kallt att man använder vantar så perfekt att hålla varandras hand. Netflix, café mys när det regnar ute behöv jag säga mer? Jag är dock inte kär, meeeen det är ju den bästa känslan på jorden.
 • mina favoritlåtar 2015 och 2016 på spotify. Ni kan ju inte riktigt ta en del av just de listorna men jag vet inte vad det är med gamla spellistor som ger en gamla minnen men på nått sätt passar det in med hösten.

 

tagen ur pinterest

01.09.2018 kl. 12:25

Vacker, irriterad och dålig humor.

Del 1 finns här, här kommer del 2. Och ni ska veta att översätta frågor från finska till svenska är svårare än vad jag tänkte mig. Lite bilder från snap story för helt glömt att ta bilder.

1. Finns det något du ångrar du inte gjorde?

Att jag inte gick gymnasiet, ville verkligen det men lyssnade för mycket på andra när jag var yngre.

2. Hurdana är dina morgnar?

Trötta, lätt irriterade. Det finns dumma frågor på morgonen, jag älskar morgnar men är ingen morgon person för det. Jag gillar inte att tala första två timmarna efter att jag vaknat, helst vill jag vara ensam. Äta något gått och läsa en bok och dricka kaffe. Vilket har varit lite svår när man flyttat hem igen, och mina föräldrar gillar att tala sen igen.

3. Hur firar du dina födelsedagar?

Jag har inte varit en person som firar födelsedagar men i år bestämde jag att från och med nu ska jag fira allting. Livet är fan för kort att inte fira födelsedagar och allt där emellan.

4. Senaste händelsen som gjorde "din dag", när du haft en dålig dag?

Förra onsdagen hade jag en dålig dag på jobbet, och en kille kom fram och köpa jordgubbar och så sa han "alltså jag måst berätta att du är vacker, jag såg redan igår på dig när jag gick in i butiken och du är  bara så vacker och du klär dig jätte fint alltså wow". Han sa det liksom med en jätte lugn röst och sen köpt han sina produkter, jag sa tack förstås och log som en idiot och sen gick han och önskade mig en bra dag.
Det här fick mig att fundera på varför inte man vågar säga positiva saker om andra, jag skulle aldrig våga säga till någon jag inte känner att personen är vacker. De finns ju också dom som mera uttrycker sig på ett mera negativt sätt och säger typ att man är jätte snygg och kollar ner ifrån upp man bara "jonej du kan gå nu". Det behöver ju inte handla om utseende heller, de kan också vara till någon man känner. Och vad är det värsta som kan hända? att ingenting händer?

5. Vilken bok gjorde dig ett stort intryck?

Jag gillar lättlästa böcker, deckaren är för krångligt och själv biografer är oftast för lång utdragna, om man kan säga så. Förut gillade jag att läsa lite allt men nu mera intresserar det inte mig och jag är enkelt uttråkad. Så jag gillar cheesiga kärleks historier.  Men en bok som finns någonstans där emellan så All the bright places av Jennifer Niven. Som sagt är ingen bokmal mera.

6.Vad betyder musik för dig?

Det är liksom enklare att sätta ord på känslor genom musik.

7. Varför går du i skolan du går i/ varför jobbar du med jobbet du jobbar med?

För jag vill antingen bli lärare eller jobba visuellt inom mode branschen.

8.Hurdan bild tror du andra har av dig som inte känner dig?

Det är ju jätte svårt att säga själv. Men hoppas på att folk tror jag har ett bra självförtroende, vilket jag nog har så jag hoppas att de utstrålas. Menar inte så att jag skulle vara bättre än alla andra eller nått sånt. Utan att jag vågar vara mig själv och jag är självsäker över det. Lite sådär I don´t give a fuck vibe också, att jag vågar köra mitt eget rejs. Första tanken när någon ser mig skulle vara att "hon vill jag vara vän med", inte att jag klär mig fint eller är snäll eller rolig, utan att " hon,hon vill jag vara vän med".

9. Hurdana människor får dig att bli irriterad?

Folk som dömer en genom vad man sätter upp på sociala medier.

10. Om du inte skulle bo i Finland, var skulle du bo?

Paris, alla dar i veckan. Ge mig en biljett så åker jag fast direkt. Eller Irland, det låter mysigt i någon liten stuga och på bakgården skulle jag ha några får.

11. Beskriv dina vänner?

Uur coola ;)

12. Vad blev du senast irriterad av?

Jag har sålt jordgubbar senaste veckorna, riktigt sånhär mansikka tyttö är jag. Jag säljer bredvid en butik och kära kunderna informerar mig gärna om att det är billigare jordgubbar på andra sidan stan. Då kan jag säga till dig att jag har lust att kasta asken med jordgubbar på dom och skrika att gå dit då, jag får nog mina jordgubbar sålda utan dig. För jag gör inget med den informationen så om du är så snål kan du gå någon annanstans. Och det här händer typ sex gånger om dagen.

13. Vad gör ditt hem mysigt?

Det är jag fast i ett rum format, vilket jag nu inte vet om gör det mysigt. Men det är personligt, det är inte vitt på vitt och flesta av mina saker har en historia eller ett minne bakom.

14. Vad tycker du är roligt?

Jag är den som skratta till mina egna skämt, bästa humorn är när man är jätte trött. Throwback till London när jag och Wilma hade varit aning för länge uppe och precis allting var roligt. Små ler bara jag skriver om det. 

04.07.2018 kl. 01:25

Frågor och svar såhär på en onsdag.

Jag hitta en lista, en lista men femtio frågor man skulle fråga sig själv. Det var från en såndär finsk feel good tidning men skrev ner frågorna men varför man skulle fråga dessa av sig själv vet jag inte, och tidningen ligger i lähgenheten i Jakobstad. Men det kändes som en perfekt grej för att lära känna mig bättre. Har delat in i tre delar för vill inte uttråka er helt. Plus två bilder från igår, när vi var till Hangö.

1. Med vem kommer du bäst överenes med? Definitivt B, vi har bara umgåtts typ i några år men vi klickade verkligen direkt.

2. Vad spenderar du allt för mycket tid på? Oroa mig över dumma saker som i slutändan har ingen betydelse eller påverkan på mitt liv.

3.När gjorde du senast något för första gången? Helt ärligt så minns jag inte, vilket är lite synd. Eller jag åkte ju nog till London för första gången i April, om det räknas.

4.Hur känns det att gråta inför andra? Jag gråter inte inför andra, så mycket känns det. Inte för jag tycker det är svagt eller för jag skäms. Inte för att jag nu heller kan sätta ord på varför jag inte gör det, men har alltid varit så.

5.Vem kysste du senast? Han som en gång var hela min värld men som jag nu får sätta noll tanke på. Går sådär.

6. I vilken situation påminner du mest om dina föräldrar? Jag är väldigt olik från mina föräldrar men säkert har vi något gemensamt men de har jag förträngt för vem vill vara som sina föräldrar, iallafall när man är tjugo.

7. Vilken gamal vän saknar du ock varför? Min bästavän från när jag gick på sexan,sjuan skulle jag säga. Vi kände varann sen ettan och vi var aldrig osams på de sex-sju åren. Vi hittade på en massa och umgicks nästan varje dag. Varför vi inte är vänner mera är väll bara för att vi fick nya vänner. Saknar väll henne för att i vän format var vi nog menade för varann.

8. Vad har fått dig att tvivla på dig själv? Ångesten får mig att tvivla på mig själv.

9. Hur reagerar du på andras åsikter om dig själv? Personer som inte känner mig och har negativa åsikter om hur jag är så skulle jag inte kunna bry mig mindre, så enkelt för de inte känner mig.  Har väll annars också inte försökt ta åt mig för av negativa åsikter för om du inte gillar nått så man behöver inte umgås om det känns så. Förstås får man ha åsikter om andra, men det är väll bara det att man väljer själv vilka man säger.

10. När var senast du spenderade en dag utan att göra något? Hur gör man det?

11. Hur var du som barn? Väldigt försiktig och blyg.

12. Vilken är din största dröm? Att ha mitt drömyrke.

13. Vad är din relation till din telefon? Senaste halvåret har min och min telefons relation växt och vet inte hur jag skulle klara mig utan den. Nej, usch jag skäms hur mycket jag använder den.

14. Om du skulle starta ett företag, vad skulle de vara? Har en så klockren företags idé, så kan tyvärr inte dela med mig så ingen i misstag tar den, lessen :)

15. Hur var du i skolan? Så jävla missförstådd, fast de flesta var väll det.

20.06.2018 kl. 10:53

Saker i en tidskapsel och den blomster tid nu kommer.

Hej! Hoppas ni haft haft en bra start på veckan, de har jag iallafall haft. Hunnit ha Wilma på besök och ätit pizza och så fixade vi på en liten present. Druckit kaffe på Roberts i solen och njutit lite extra av vardagen. Tänkte bjuda på en liten lista igen, som vi faktiskt hade som en uppgift i skolan men jag tyckte den är perfekt såhär när jag får sommarlov idag! Vi skulle göra en lista på fem saker vi skulle sätta i en tidskapsel som hade något med  detta läseåret att göra och vi skulle få öppna den efter 50 år. Så här är bilder från veckan och listan på fem saker jag skulle sätta i en tidskapsel;

1. Min materiallära pärm för att den öppna ögonen om hur många olika material och vad man ska satsa på. I den står om konstfiber och naturfiber, det som är bra är att vi fått små tygbitar av alla olika ull sorter exempel så man kan också känna på de olika materialen. En liten nörd väcktes upp inom mig när jag pratar om dethär, ska sluta nu.

2. Bilder från London för att de påminner mig om min klass.

3. En kaffemugg från Roberts Coffee för att jag har satt allt för mycket pengar på det och de påminner mig om Wilma för vi var allt för ofta dit på mat rasten. Men det är också sättet vi lärt känna varann bättre. Om man tänker på hur lite vi kände varann i höst och hur nära vi kommit nu varandra.

4. Min portfolio för att jag satt hela min kropp och själ i den. Varje gång vi syr ett plagg ska vi göra en "mood bild" som jag kallar det, kollektion, snittbilder och arbetsbeskrivning av de vi gjort. Det är ett perfekt sätt att visa hur kreativ man är som person och är lätt min favorit sak att göra.

 

5. Gunialls skratt på en bandspelare. Gunilla är vår lärare och man trivs alltid bättre i skolan när man har en lärare som man gillar. Det finns tre läraren som fått mig att känna att jag faktiskt är bra på något och kan om jag bara vill. Någon som pushar en att uppnå drömmarna, och Gunilla är en av dem.

Nu tänker jag gå och klä på mig min klänning, sminket och håret är  redan fixat. Gå till skolan och sjunga en blomster tid nu kommer, eller jag vet inte om vi sjunger den men annars får man ta det solo. Njuta av denhär dagen och fundera hur fan kan de redan vara sommarlov när det känns som att vi började förra veckan. Kram.

veckans magi;

(bilden tagen ur pinterest)

 

30.05.2018 kl. 08:41

Sommarlistan - Trapphus, andas och glass.

1. Vilka tre saker börjar du tänka på när du hör ordet sommar? Sola, naturen (eller rättare sagt Ramsholmen i Ekenäs, var jag tar mina långa promenader, cykelturer med vänner, läser bok på parkbänken eller kaffet i handen och kameran i andra) och glass förstås.

2. Kommer du jobba i sommar eller ha semester? Båda, jag kommer ha ledigt första två-tre veckorna och sedan kommmer jag ha sommarjobb.

3. Vad gör du helst på en ledig kväll? Jag far ut och jogga, kommer hem tar cykeln och far och simma. Efter det lagar jag något gott att äta, ny duschad tar min bok och sätter mig ute vid terassen och läser. Eller sitter hemma med vänner eller familj ute och dricker ett glas vin och spelar något roligt spel. 

4. Vad är ditt favorit ställe att vara på under sommaren? Jag har inget favoirt ställe, men nära vattnet, någonstanns i naturen var det är lungt och stilla och det ända du kan höra är dig själv andas.

5. Hur skulle den perfekta sommardagen se ut för dig? Vakna tidigt, springa, äta godaste frukosten hemma ute i solen. Sätta mig på cykeln och åka till Ekenäs, ha picknick med vänner och skratta. Åka hem, grilla och bara njuta och leva. För det ska min sommar handla om, mig själv och göra det jag vill göra, inte behöva bry  om vad man borde göra, ingen stress. För mina somrar förut har handlat mycket om saker jag borde göra. Jag borde festa mera, jag borde steka i solen halva sommaren, jag borde åka på festival, jag borde hitta på något varje minut för att ta vara på sommaren. Men den här sommaren finns inga krav, inga måsten.

6. Vad är enligt dig den ultimata sommarmaten? Grillat, allting grillat kan du inte grilla det så kan du nog grilla det. 

7. Ett fint sommarminne? Taget ur min gamla dagbok, känslor jag någon gång kände med en person jag någon gång känt. I det ögonblicket vi mötte varandra satt vi hela natten i någon främlings trapphus och talade om allt och inget och lyssnade hur regnet slog utanför. Med mina skor som fortfarande var blöta för att vi hade sprungit och köpa glass, du gjorde mig sällskap när jag skulle gå hem på dom krogiga vägarna i din hemstad. Och jag var lycklig, riktigt på riktigt.

8. Finns det någon låt du förknippar med sommaren? Alla har vi sommarplågor som ger en massa minnen från sommaren vissa man inte vill komma ihåg Men min 2015 top tracks spellista på spotify ger mig sommar minnen. Två låtar som ger mig gåshud eller ett leende på läpparna ;

x Bones - Ben Howard
x For the first time - The Script

9. Vad är fem saker du vill hinna göra i sommar?

x åka ut med båten iallafall en gång, ända gången tror jag också. Vi brukar åka ut till en klippa där vi solar simmar och grillar. Men det ser mera idylliskt ut en vad det är, verkligheten bjuder på hala klippor man på nått eller annat sätta ska upp för, brömsar och obekväma ställen att sola på. Men man får fina bilder iallafall.


x hinna utforska en massa loppis, Ekenäs ordnar cityloppis varje sommar vilket är alltid värt att gå på.
x åka till Lappvik strand för att sola och simma hela dagen och äta sandiga jordgubbar.


x åka till Borgå och fira mysigaste födelsedagen.
x jag vill hinna ta många springturer sena kvälla och bara få andas, musiken i öronen och solnedgången. Ingen stress, inga måsten bara jag och min puls.

 

 

17.05.2018 kl. 09:58

Modus, elefanter och Montana.

Hej hoppas ni hadde en underbar torsdag. Tror jag själv vaknade på fel sida för var halvspänd hela dagen, men ibland måste man ha såna dagar också. Men får ta nya tag idag igen och hoppas på en bättre dag, ska iallafall luncha med Wilma så det gör redan dagen bättre. Men tänkte dela med mig några små favoriter jag haft nu på senaste tiden. 

Vi kan börja med att jag streck kollat på Modus, efter att jag kollat alla nya Beck filmer ett x antal gånger så behövde jag något annat att så jag blev rekommenderad Modus, och nu är jag fast.

Jag har alltid gillat smycken och de ni faktiskt inte visste var att före jag flyttade till Jakobstad för att studera så studerade jag till guldsmed i Ekenäs. Blev ju dock inte helt klar för slutade mitt i för personliga själ. Men jag tycker smycken berättar jätte mycket om en person. Nyaste smycket jag införskaffat är min guld elefant som jag köpte i London. Har även använt mitt sköldpadde smycke jag fick några år sedan.

Jag vet jag sagt det förut men humörets a och o är vädret, för mig iallafall och varje dag jag gått ut blir jag lika chockad över hur ljust och varmt det är. Det är verkligen perfekta vädret att ta en lång promenad nu på kvällen och efter det gå i en lång dusch och kvällsmål på det.

Mina "nya" skor som inte ser lika snygga ut mera, för jag införskaffade mig dessa i Februari och lovade mig själv att använda de först i London men så blev det inte. Var ute efter ett par nya vita sneakers men hitttade dessa och blev kär. Enda minuset är att de är svåra att hålla rena.

Fyndade även denna sminkväska från loppis med prislapp och allting kvar, den är från Indiska och allting ryms perfekt in dit för jag äger inte alls mycke smink. Kollade faktiskt på den senaste gången jag var i Indiska. Men är ännu mer taggad att få sätta undan hela sminkväskan när sommaren kommer. 
Nya favorit nu när jag först börjat klockan 10 är att koka lite kaffe och fa tillbaka i sängen och läst på en bok. Perfekta sättet att börja en vardag.

Tänkte avsluta med några låtar, själv tycker jag om när folk rekommenderar för man kan verkligen hitta nya favorit låtar.  Nu ska jag äta klart och sen gå till praktiken. Det är bara nästa vecka kvar och sen kan jag säga att jag har sommarlov, fast jag ska jobba så det blir officielt sommarlov först 30 Maj.

11.05.2018 kl. 09:32

Saker jag lärt mig den svåra vägen.

Hej, jag tänkte bjuda på en liten lista för har brist på annat. En lista med saker jag lärt mig den svåra vägen när det kommer till vänskap. Har dock inga bilder så tänkte även dela med mig med lite gamla bilder jag hittade när jag städade i helgen.

(jag med mina snygga brillor och min storebror)

1. Man passar inte alltid. Inte ens om man vill passa. Bara för att du älskar någon så betyder det inte att personen ska finnas i ditt liv, ibland liksom sårar man varandra mera än får en att må bra.

2. Du kan inte spela offret i en situation du orsakat. Jag hadde en situation med en av mina vänner där jag sagt och gjort något som fått en att må dåligt, och när han reagerade tillbaka så blev jag sårad över hur han reagerade och gjorde, så jag gjorde mig själv offret i situation. Fast jag kan ju inte bli arg hur någon reagerar över något jag orsakat.

 

3. Något dör om man åker, något annat dör om man stannar kvar. När jag flyttade upp till Jakobstad fanns det vänner jag vet att inte skulle ha samma relation om jag lämnar. Skulle jag ha stannat skulle jag inte gjort de jag gör nu eller fått de möjligheterna jag fått. Eller träffat personerna jag träffat.

 

(jag på min fem års dag, jordgubbs spännet jag har i håret ville mamma alltid att jag skulle ha så att inte pannluggen var i ögonen men ändå ville hon att jag skulle ha pannlugg.)

4. Tänk före du reagerar, för det finns en gräns hur långt du kan gå. Jag har nångång varit ung och dum, nu är jag kanske bara mera ung skulle jag säga. Där min teori var att när jag blev sårad av en person som betydde mycket för mig så ville jag såra 10 gånger värre för att få veta hur jag kände. Spoiler alert, jag var den som förlora personen.

 

6. Du kan inte göra alla glada, du kan bara inte det. Du förlorar bara dig själv.

 

07.05.2018 kl. 23:29

London, sportlov och födelsedag.

Hej på er och hoppas ni har haft en underbar start på veckan. Idag har jag haft en väldigt produktiv dag i skolan, gått lite på loppis och städat i lägenheten. Tänkte dela med mig av tre saker jag ser fram emot, lite större saker som händer. Men man ska komma ihåg att föröska längta till små saker som händer varje dag och inte alltid bara vänta på alla stora händelser för man glömmer enkelt vardagens lilla lyx.

1. London, jag är påväg till London i April med min underbara klass och det kommer nog bli en av de bästa resorna. Vi kommer besöka London Collage of Fashion, även åka till The Queens Theater och få gå bakom kulisserna för Les Miserable. Självklart ska vi gå på Madame Tussadus och en hel del shopping. Är själv taggad på att besöka loppis och bara sitta på café och kolla på människor. Vi kommer vara från tisdag morgon till fredag kväll.

2. Sportlovet, det är inte många dagar kvar till sportlovet. Åker faktiskt hem på freda morgon och det kommer bli helt jäkla skönt att slippa hem. Jag ska bara ta och läsa en hel massa, träffa vänner och släktingar. Same old som jag alltid gör när jag är hemma men alltid lika kul. Ska även försöka boka tid till en massage för det skulle vara otroligt behövligt. 
Det här är jag Kia fem år som älskade att skida, så länge det inte var ned för backar, helts skulle det bara gå runt. Och som var så envis att ville laga sina egna skidspår.

3. Min födelsedag, jag fyller först på sommaren men jag och mamma har bokat en liten mini trip till Borgå på min födelsedag och vi stannar en natt bara vi två. Vi har nog aldrig spenderat tid bara oss två så de ska bli så himla underbart och mysigt att bara vi två ska hänga. Varför jag valde Borgå var för att har aldrig varit där och det verkar som en väldigt mysig liten sommar stad. Jag har aldrig heller varit någon födelsedags firare, och kanske inte haft de mest lyckade födelsedagar hittills. SÅ därför vill jag bara åka iväg och inte stressa över någon stor fest eller nått.

 Här är min födelsedags tårta från förra året som förresten smakar sommar om det nu var en smak. Fixade den åt mig sjäv för alla andra var på jobbet, vännerna var på jobbet och det spö regnade ute, suck. Men jag fick min tårta, kollade på film och myste med vår katt, allting går inte alltid som planerat men det var en bra dag.

Kram, Kia

19.02.2018 kl. 20:34

19 saker jag lärt mig.

1. Skriv ner allting, vardagstankar, drömmare, bra låtar, speciella datum som du vill minnnas. Du kommer tacka dig själv senare.

2. Det är nyttigt att spendera tid med sig själv. 

3. Öppna ditt hjärta för det är ända sättet att få vänner för livet. Jag vet att de kan vara väldigt svårt ibland. Iallafall när människor sårat som inte borde ha sårat en.

4. Våga stå upp för dig själv. Ta plats, all ska få ta plats.

5. Livet är för kort för att lyssna på musik du inte gillar.

6. Vänlighet och lojalitet slår coolhet.

7. Alla har sin egen strid. Kom ihåg det.

8. Tacka alltid busschauffören och önska en bra fortättning på dagen.

9. Spendera inte pengar bara på materiella saker, utan på minnen som kan skapas.

10. Du kan aldrig vinna om du inte försöker.

11. Ångra aldrig något som fått dig att le.

12. Älska ditt husdjur. Visa kärlek och ta hand om det.

13. Man kan inte vara bäst på något man första gången testar, men det betyder inte att man ska ge upp.

14. Läs böcker.

15. Älska din kropp. Älska dig själv.

16. "Jag har klarat detta själv förut, jag kommer klara det igen." Men du ska veta att även fast du kan klara det själv, behöver du inte. Man behöver inte alltid klara sig själv, det är okej.

17. Din magkänsla brukar oftast ha rätt.

18. Nej. Det är allt som räcker, du ska inte behöva förklara varför.

19. Upplev stunderna, fokusera dig inte på att ta bara bilder.

02.10.2017 kl. 18:17