Smycken, kort hår och höstjacka.

Okej så det var en stund sen, mycke har hänt...typ. Jag har åkt tillbaka till Jakobstad till min lilla lägenhet som jag nog saknat. Var på kaffe med Wilma, den jag saknat mest härifrån.
Första dagarna gick sådär, har saknat hem, min familj och vänner. Men varje år har det varit samma efter att man kommit tillbaka från sommaren, när jag har blivit så himla van med allt i Ekenäs. Skaffat nya relationer och det känns som att allting blir lite på hälft när man åker och sen är man igen på ruta ett. Det blir bättre, det blir det alltid. Sista kvällen spenderades iallafall på stallörs, det var en underbar kväll och perfekt slut på den sommaren.

På onsdagen börja skolan och vi börja direkt med att fixa på vårt nästa projekt, jacka. Jag har kommit väldigt långt, hunnit planera och sy upp en toall för istället för att vara ledig idag som alla andra var så gjorde jag en toall (proto typ av min jacka) och är super exalterad över det här projektet för har en hel massa idéer.

här är min mood board och en liten skiss på vad jag vill ha + lilla jag och blev faktiskt super nöjd med min outfit idag och så glad att jag klippte mitt hår. Det här känns så mycket mera som jag.

Jag berättade ju att jag tänkte att jag skulle köpa något jag velat ha länge, liksom treat myself med något jag vela ha länge. Och jag är så himla kär i mitt köp, eller ja mina köp. Det var inget jag bestämde mig under en natt att jag ville ha utan jag har velat ha dessa och funderat om det är värt pengarna.  Men iallafall dom som känner mig vet att jag gillar smycken så jag bestämde mig att köpa ett halsband från Thomas Sabo med tre berlocker och ett armband men en berlock. Självklart vill jag ha flera men de jag valde skriker verkligen jag.

Mycket annat har inte hänt, dock så fick jag ändrat min praktik så istället för att ha det nu två gånger i veckan så tar jag allting i Mars. Vilket betyder, eller jag hoppas att jag skulle slippa utomlands. Jag och Wilma har lite planerat på att åka tillsammans och bara ha ett, ursäkta att jag svär men ett jävligt roligt sista år före vi blir klara. 

Nu ska jag fixa lite mat, köpte sparris (älskar sparris) och ska se vad jag slänger ihop. Förresten klickade jag också hem en one question a day bok från adlibris, älskar den. Sen blev det väll kanske också en polaroid kamera vilket var ett spontan köp men ångrar det inte alls. Jag brukar beställa polaroid bilder från nätet men det är inte samma sak för jag har ändå samma bilder på telefon men med kameran har jag bara ett. Men nu är jag helt off track för det jag skulle säga var hejdå och kram.

17.08.2018 kl. 16:50

Skolan, maskrosor och kliché.

Hej igen! Idag har vi en regnig dag här och hur mysigt är det inte. En laid back dag här hemma, eller vi var faktiskt på torg/loppis som ligger en och en halv timme från Ekenäs typ. Kommer inte ihåg vad stället heter men hittade ingenting men köpte lite grönsaker. Annars har jag bara chillat hemma för ikväll ska jag på middag. Det är ju sista veckoslutet här i Ekenäs för nästa vecka åker jag upp till Jakobstad igen. Suck, eller det känns helt okej. Kollade schemat och vi börjar redan med inlärning i arbete två dagar i veckan och jag som hade planer att göra den i Helsingfors. Och när jag inte är där kan jag inte söka så man får se vad som blir kvar, jobbigt start på skolan om man inte gillar sin praktik plats men the bright side är att det bara är torsdag fredag..

Men helt till andra saker nu, har inte berättat att jag har sovit ute denhär veckan. Hörs lite konstigt när jag säger så men jag bestämde mig för att bygga en lite sovplats till mig på vår terass för det har varit så himla varmt på nätterna och varför inte liksom.

Jag tog gamla gardiner jag hitta hemma och köpte spets gardiner på loppis, och hur mysigt blev det inte. Släpade ut min madrass och lite dynor så det skulle se lite finare ut. Jag fattar inte varför jag inte gjorde detta tidigare. Kollade film, var inte alls rädd fast jag hörde något som prassla i en busken bredvid klockan fyra på natten, inte alls, vaknade mycket tidigare. Senaste dagarna har jag till och med fått dra en filt över för de varit lite kyligt vilket bara gjort mig glad för skulle de vara möjligt skulle jag sova med det tjockaste täcket som finns året om.

note; jag sover inte med tre dynor, använder knappt ens en halv dyna. Men det är ju endå mysig med flera dynor...

Det här var första hela veckan jag var ledig och en vecka kvar av sommarlovet. Dock så ska det bli lite skönare nu när båda av föräldrarna är på jobb så man får vara riktigt ensam hemma, det är typ det jag saknat mest med att bo själv. Att vara ensam. Ska fixa i ihop det sista som måste fixas före jag åker upp, och bara chilla före det sista året i skolan börjar...

glömde visa upp min blombukett jag köpte från Tallinn, drömmig säger jag bara. Blommor är ju det bästa som finns. Tjejer som säger att de inte vill att killarna ska slösa pengarna på blommor, nej ni har fel. Köp blommor till mig och ge mig kramar så är jag rätt såld kan jag berätta. Förutom rosor, det känns som den mest opersonligaste blomman som finns, jag tar till och med en bukett maskrosor istället.

Annars så har ännu en sommar hunnit ta mot sitt slut och ärligt så har denna varit en av de bästa somrarna. Vilket kanske låter lite udda när jag inte mådde så bra i början av sommaren. Skillnaden på allra andra somrar och den här är att jag inte haft många men en handfull med jävligt lyckliga ögonblick fast det varit rätt så jobbigt annars. När förra somrarna varit sådär semi kul hela sommarn. Det låter säkert jätte kliché men lärt mig en hel del om mig själv den här sommaren, okej stämpla klyscha i min panna på mig bara. Har knappt något bilder från den här sommaren vilket inte gör något för fått spenderat underbar tid med underbara människor och det är allt jag behöver.
Klickade mig förresten in på denna låt av Molly (vilket säkert de flesta har hört) men är själv dålig på att lyssna på svenska artister men den här låten och videon är så himla vacker. Kollade in Mollys nyaste album och gillar verkligen hennes stil. Men alltså den här låten är absolut favorit, så himla ärlig, vacker och naken om ni försåt hur jag menar. 

Nu måste jag börja fixa mig om man ska hinna åka på middag, fast att fixa sig på sommaren är ju bara att sätta på sig en klänning och sätta håret fast.  Så ha det bra, kram.

04.08.2018 kl. 16:50

Tallinn, bli kär och modigaste jag gjort.

Del 1 Del 2

1. Vilka två saker är de viktigaste i ditt liv?

materiella saker? min ring som är min gammelmommos förlovningsring den är viktig för min mormor gav den till mig. Sen lite skämmigare min telefon, men så är de ju. Tror jag, eller mitt sköldpadda halsband, men jag försöker att inte sätta så jätte mycke känsla i saker.

2. Säger du oftare ja eller nej?

Jag har börjat säga mer ja till saker.

3. Gillar du att vara ensam?

Jo, jag är introvert så det är så jag får energi genom att spendera tid ensam. Men sen finns det ju vissa personer som faktiskt ger energi som jag skulle kunna spendera varje dag med.

4. Vill du att männsikor ska gilla dig?

Nej har faktiskt lärt mig att alla kommer inte gilla en och det är bara min energi som far till att försöka få alla att gilla mig. Inte gillar jag heller alla, haha.

var till tallinn och herregu vad blommorna var billiga där, skulle nog köpt mera med mig mer än en bukett men kan ju inte sätta alla pengar på blommor, eller? 

5. Vilken färg på kläderna har du mest av?

Svart men det är väldigt blandat nog.

6. Har du enkelt att medge dina egna misstag?

Ja och nej. I konkreta saker som är rätt och fel, exempel att Helsingfors är Finlands huvudstad. Såna misstag kan jag medge men annars kanske pytte lite svårt....

7. Skulle du kunna tänka leva utan din telefon i en vecka?

nej.

8. Vem känner dig bäst?

B typ, eller? Jag känner mig själv bäst, om det räknas.

9. Är du stolt över dig själv?

Ja det är jag.

10. Vad gör dig glad?

Sol, simma, vänner, morotskaka, nya skor, jordgubbar, B, katter, böcker, springa, en bra hår dag, inside jokes, blogga, musik, blommor, hösten, kaffe latte, bio, kramar och en jävla massa mer.

börjar länga till hösten så man kan ha på sig ylle tröja och klänning..

11. Vilket ord använder du allt för ofta?

Fan, de liksom slinker in överallt och jag ogillar starkt att jag svär så mycke. Jag gör det mest med människor jag känner mig bekväm med och när jag bloggar måste jag alltid stoppa mig själv att inte skriva något fult.

12. Vad är det modigaste du gjort?

Sluta bry mig vad andra tycker.

13. Gillar du att vara centre of attention?

Usch nej, jag tycker det är obekvämt att vara i mitten på allt. 

14. Tror du att människor är from the bottom good?

Jag tror att allting har med var du bor, vilka vuxna har varit i ditt liv när du växer upp, händelser i ditt liv och vilka människor du umgås med som formar dig.

15. Vad är du tacksam för hos dina föräldrar?

Jag är sjukt tacksam ver mina föräldrar över den uppväxt jag fått. Jag har aldrig haft krav, så länge jag bara klara av nian och skaffar mig ett yrke som jag gillar. Nu när man är äldre märker man hur mycket mina föräldrar gjort för mig och mina bröder. Mamma säger alltid att vi kanske inte åkt på utlandsresor eller vi barnen inte fått saker serverat på silverfat men vi har alltid haft varandra. Vilket är sant, jag har aldrig känt att jag inte behövt bevisa något eller inte fått vara vem jag är. Jag är också jätte tacksam över min morfar, mormor och fammo. Jag har alltid spenderat jätte mycke tid med dem, när jag var yngre var de alltid farmor som hämtade mig från lekis och somrarna spenderades hos mommo och moffa för de hade egen går när vi ännu bodde i lägenhet. Tack vare min farmor har jag fått åka till otroligt fina ställen. Även om dom kanske inte alltid haft förståelse över alla val jag gjort, så har dom varit stöttande för jag vet väll bäst vad jag vill i livet,

16.  Blir du kär enkelt?

Jag blir enkelt intresserad, super enkelt och kanske lite kär nog också, ibland. Men det går också väldigt snabbt över för det är ofta ganska ytligt hela förälskelsen. Sen när det kommer till att bli sådär kär kär så är det lite trögare för har svårt att släppa in nya människor i mitt liv. Iallafall sådär på djupet.

17. Drömjobb?

Ha mitt eget företag, eller ha ett företag med någon.

18.Tycker du det är enkelt att fråga om hjälp?

Nej, jag är lite envis.

19. Hur skulle en perfekt dag se ut?

Att ha såna där små vardags lyx grejer som händer hela dagen. Men man kan inte stå här och vänta på den perfekta  dagen eller ha för stora krav för då kommer den aldrig.

vackra Tallinn.

29.07.2018 kl. 18:43

veckan som gått och kom ihåg let that shit go..

Heja igen! En vecka har flygit förbi igen och det betyder en vecka mindre av sommarlovet. Gråter lite inombords, men vågar knappt sätta ögona fast för då kanske skolan är här imorgon redan. Sen senast har jag inte hunnit göra så himla mycket, jobbat typ varje dag. De var menat att förra veckan skulle vara sista veckan men nu kommer jag också jobba den här veckan. Men tänker faktisk unna mig något jag vela ha jätte länge nu med pengarna jag tjänar den här veckan. Det ska bli skönt att jobbet är över för det är de jag gjort 80% den här sommaren och jag har sovit ganska dåligt senaste veckorna. Och så har de ju varit sådär herregu jag håller på att dö varmt som gjort att jag inte haft någon matlust alls, så haft rätt så låg energi de senaste veckorna. Men haft också kul för jobbat med härliga typer som gör allting alltid bättre.

Vi har också åkt ut på sjön några kvällar och lever verkligen för det. Det är nästa det enda jag hunnit med förutom jobb då. Har heller inte tagit några bilder utan helt glömt, eller nästan helt glömt bort telefon. Har, vad heter det....levt i nuet. Inte alls för uppskattat. 

Men glömde nästa bort att jag var ju på bio på Söndag. Det är ju den ultimata dagen att åka på bio tycker jag. Man är sådär perfekt seg och orkar inte liksom göra nått, haha. Men iallafall var och kolla på nya Mamma Mia. Den var riktigt en såndär feel good film som alla kan titta på.

Annars så åker jag till Tallin imorgon, eller när ni läser detta är jag redan där för skriver detta så pass sent. Just nu är jag inte så där jätte super taggad, skulle hellre stanna nästan hemma. Dock så kommer jag nog tacka mig själv imorgon när jag är där.
Fun fact; ja eller rolig är den ju inte men fick mig en tankeställare idag när jag var på jobb och en väldigt hur ska man säga det på ett snällt sätt...otrevlig kvinna kom fram till mig. Hon börja tala väldigt argt åt mig om något som vi sedan löste (vilket inte var ett problem från första början men hon bestämde sig för att göra det till ett). Hon sluta aldrig vara arg och fortsatte klaga och till sist blev det personligt för jag tydligen var för lätt klädd. Hon menade säker mitt linne som synttes sisodär en centimeter mage för de var croppat och så var det spagetti snören. Oh gud vilken förklaring men iallafall jag jobbar som jordgubbs säjare inte på en advokatsbyrå. Det är cirka 30 grader och solen lyser rakt på tältet, ingen blåst och känns som man knappt kan andas. Så ursäkta mig att jag satte på mig ett linne, men jag ville liksom inte dö. Men I kept it cool och gav pengarna tillbaka och sa inget elakt tillbaka för jag tänker inte strida om detta med en 45 åring, mamma har lärt mig att vissa strider ska man inte ens börja.
Och det jag ville komma till är, får negativa personer någon slags tillfredsställande av att klanka ner andra? Jag skulle aldrig kunna vara omringad av vänner som är negativa, de tar ju bara all energi av att vara negativ. Eller om man har en dålig dag behöver man inte sätta det på andra, iallafall någon man inte känner och som är trevlig tillbaka.
Men ska släppa det nu för det är inte värt att sätt tid och tanke på, och så ses vi snart igen, kram.

Veckans magi;

(bilden från pinterest, länk här)

24.07.2018 kl. 23:54

Sju dagar i rad.

Hej en vecka har hunnit flyga förbi och har hunnit med en hel del. Jag var till vackra Borgå i börja på förra veckan och de var underbart. Har också börjat jobba och det känns väll helt okej, inget att hänga i julgranen precis men den funkar. Förresten så måsta jag googla "inget att hänga i julgranen" utrycket för det använder jag hela tiden, vet inte ens vart ifrån det kommer.  Men iallafall igår var min lediga dag och försökte trycka in allting på samma dag, började dagen med att fara till stranden för har ännu innte hunnit åka, fick en liten bränna men att ligga på stranden och insett att sola är ju hur tråkigt som helts. Jag minns när mamma alltid tog oss till stranden när jag var liten så var det bästa att luncha på stranden. Hemma gjorda macka, trip och sen carneval kexen. Handuken var runt en och läpparna var smått blåa för man hade varit i allt för länge men man ville inte att de roliga skulle ta slut. 

Senare på kvällen var jag även till S & E för E blev klar Agrolog. Träffade på världens mysigaste katter Luna och Linus och så spenderades kvällen där. 
Sist men inte minst så tänkte jag berätta att jag kommer försöka få ett inlägg upp varje dag denhär veckan. Bara för att se om jag klara av det för skulle vilja uppdatera mera en en gång i veckan men svårt att få det som en vana. Men tänkte nu när det är sommar så har man mera tid och hittar på lite mera än när skolan börjar.

Har fortfarande längtan efter Paris och vill verkligen åka inom ett år dit. Skulle faktiskt vela åka helt ensam men det känns som ett stort steg, eller sen men en underbar vän skulle också vara helt kul.
Så om allt går som de ska så träffas vi imorgon igen, kram.

(bilden från Pinterest, klicka på bilden om vill komma till sidan)

18.06.2018 kl. 10:38

521 kilometer långt bort.

Igår åkte jag 521 kilometer långt bort från min stad, tillbaka till staden jag brukade bo i. Där mina vänner brukade bo och där jag brukade leva. Förstå mig inte fel, jag gillar att vara här, jag älskar att vara hemma. Jag skulle aldrig vela spendera hela sommaren i Jakobstad för jag har familjen här, för jag vet de bästa springplatserna och för att vi bor i ett egnahemshus med en egen gård. De ska bli skönt att inte alltid behöva laga mat själv, att man hinner träffa människor som fortfarande är viktiga för en. Sitta ute och läsa böcker, lyssna hur högt man vill på musik, veta de bästa loppisarna och liksom bara vara hemma. Men jag kommer gärna tillbaka till Jakobstad på hösten, träffar vänner och fixar klart sista året i skolan. Men före de ska jag ha lite sommarlov, få lite färg på kroppen och andas.

 

03.06.2018 kl. 22:17

Blommiga byxor och söndag.

Glad söndag till er alla! Idag har verkligen varit en sånhär dag jag inte orkat göra något, men vädret där ute har ju inte heller varit på topp här var jag bor iallafall.

 (vilket härligt väder vi haft hela veckan! älskar, förutom idag då... Också hunnit rita lite idag och kollat Vain Elämää)

En till vecka avklarad och det är inte alls många dar kvar till sommarlovet nu. Har haft en underbar vecka, gjort såna där små lyxiga saker i vardagen som gjort en glad. Hade också min sista praktik dag igår och nu är jag äntligen klar! Eller ja, jag har nog ett år kvar men klar för sommarlov! Jag var alltså på praktik i KappAhl och det har varit otroligt roligt, kan säga att det är nog den bästa praktik platsen jag varit på. Vi hade även kundväll i Torsdags och är så glad att butiker håller event som denna. Jag har också hunnit shoppa lite, för "Hej jag heter Kia och gillar att sätta mina pengar på kläder". Det är svårt att inte shoppa när man jobbat på en klädaffär...
 

Men har iallafall införskaffat mig en ljusblå t-shirt för att 80% av alla t-shirts jag har är svarta. Har också köpr två par culottes byxor som jag tänker leva i i sommar. Har också varit ute efter en avslutnings klänning som jag kan använda också till vardagen. Kollade på denna från Selected Femme i Omako i vintras men provade en för stor storlek och sen orka jag inte testa pånytt, men den blev där bak i huvve. Den är den perfekta omlott klänningen, men när jag gick in i veckan fanns inte min nummer och den kommer inte komma in heller. Så efter att jag rotat i internets värld så hittade jag den slutligen på asos och de hade erbjudande så den var 20e billigare. Ja, tack!

Har också hunnit luncha med Wilma, jobbat och gå långa promenader på sena kvällar. Suttit på min franska balkong och läst och bara kollat på alla människor som gått förbi. Haft dåliga dagar men mesta dels ett leende på läpparna. Jag hoppas nästa vecka blir lika bra eller kanske ännu bättre, och jag hoppas ni också får en härlig vecka. Kram 

Veckans magi ;

(bilden tagen från pinterest)

 

20.05.2018 kl. 17:32

Jag mår bra

Hej, jag har försökt skriva, har några opublicerade texter men jag har inte vågat dela dem med alla andra för det är mera personliga saker. Är inte heller riktigt hundra procent nöjd med dem ännu. Annars är det inte mycket som hänt i livet, idag är det första lediga dagen på veckan och jag njuter. Inget slår en söndag för det är dagen man verkligen bara får vara, och hitta på vad man vill. Jag ska packa klart till London som jag förresten åker till imorgon natt, eller vi ska sitta hela natten på tåg, härligt. Det har nog inte sjunkit in ännu att vi ska åka, haft för mycket annat att tänka på. 

Vaknade halv nio idag, har hunnit läsa, dricka kaffe och försökt vara Pablo Picasso. Öppnat dörren till min franska balkong första gången i år och njutit av solen.

Nu ska jag ta en till kopp kaffe, fortsätta rita och sen ta en lång promenad. Våren skänns verkligen i hela kroppen och känner mig lycklig. Känner mig extra tacksam idag för alla underbara vänner och familj jag har. Jag ska åka till London med härliga typer och bästa Wilma (har en känsla att hon läser detta, all the love till dig). Hoppas ni har en lika bra söndag, kram.

Dagens låtar jag kommer ha på repeat:

Let Me - Zayn
Omana - Kasmir
Call Out My Name - The Weekend

15.04.2018 kl. 11:40

Jag gick lite sönder och Paris.

Hej jag har hunnit komma ner till Ekenäs, suttit ute från när solen börjat lysa på terassen till att den gått bakom träden. Läst en bok och börjat med en ny. Fått första fräknarna vilket betyder att våren verkligen är här. Gått på påskmarknad, hittat tupari lahja, födelsedagspresent och träffat Emilia. Njutit av solen, och vari passligt lycklig på grund av solen. Varit ut och jogga på asfalt, vilket känns helt super himla otroligt underbart under fötterna. Förstår inte hur mycket jag saknat en så enkel sak som asfalt. Men också varit ute i skogen och gå. Kollat på Beck och druckit vin till första grillningen i år. Helt enkelt bara njutit av livet lite extra än vanligt.

Jag vill ge ett litet bok tips (jag gillar lättlästa böcker som jag kan skratta och gråta till). Jag läste All the bright places skriven av Jennifer Niven. Den har luggit hemma på bokhyllan ett bra tag, för att den inte riktigt tilltalade mig, men jag bestämde mig för att plocka upp den. Den här boken fick mig att känna en hel jävla massa. Jag älskar hur den är skriven, storyn och slutet  ( eller jag älskade inte slutet men den fick mig att känna). Det är en bok som tar upp viktiga ämnen och riktiga känslor. Den är menad för unga vuxna men jag vill sätta den i händerna på alla. Boken fick mig att känna lycka, sorg, glädje, jag skratta och grät och fick mig att gå lite sönder.

Idag är det måndag och jag åker upp till Jakobstad imorgon. Efter alla soliga dagar snöar det ute, suck. Ska åka till S & E idag för de har bivit klara med huset, packa och kanske träffa E. Annars har det inte hänt mycket, längtat till London resan men också drömt om Paris. Snälla ta mig till Paris i sommar.

Ha en underbar start på veckan, så ses vi snart. Kram

02.04.2018 kl. 11:55

Postcrossing och söndag

Hej, söndag idag igen. Känns som att förra veckan inte ens hann börja före den tog slut. Sitter vid Fiika igen och jobbar på portfolio till kavajen. Sista skolveckan är nästa vecka och sedan är det Lia som gäller resten av skolperioden. Det känns verkligen som att det var förra veckan jag började andra året. Började fundera vad jag vill efter skolan, och första gången på länge kände jag inte ångest över det. Jag har tror ja en liten idé om vad jag kanske vill efter dethär. En pytte liten idé.

Sitter här också och skriver lite kort, tänkte tipsa om en sak som jag hållt på med nu kanske i två år. Jag gillar att få kort (varför skickar folk inte postkort mera!?), brukar skicka själv kort alltid då och då, vid speciella tillfällen och när man är på resa och födelsedagar. Det ger mera den där feelingen än när man bara skickar på telefon, man liksom bryr sig så mycket att man sätter sig ner och skriver ett kort. Men det jag ville tipsa om är postcrossing, det går ut på att man skickar ett kort till någon och när den fått det så får man av någon annan i världen ett kort tillbaka. Jag tycker det är jätte fascinerande att få ett litet skrap av världen och få läsa någons tankar 5,000 km bort från mig. Det som överaskar mig mest är att det är många i min ålder där också. Vill ni veta mera kan ni googla, ni alla vet nog hur man gör det så. Mitt lilla löfte i 2018 är att skriva tre kort i månaden, det kostar ju inget förutom kortet och frimärket, men du får tillbaka så mycket mera så det är värt det.

Vad skulle ett inlägg vara utan nya tulpaner, man får vår feeling av dem. Åker hem nästa vecka på torsdagen över påsken och de ska bli härligt. Behöver få komma till lite varmare bredd grader, 529 kilometer längre ner i landet och vi ska vara helt exakta. Pappa ringde som han alltid gör på söndag och de hade 10 grader varmare idag i södra Finland, än här.
Kan bjuda på veckans 3 mest lyssnade låtar. Ha en underbar söndag, det ska jag ha. Kram, Kia

 

25.03.2018 kl. 15:49

Senaste veckorna i bild.

Dagens låt; Before - Ulrik Munther

Hej, länge sen sist. Har inte alls hunnit uppdatera något i mars. Jag har hunnit åka en sväng till Ekenäs, kommit tillbaka till Jakobstad och längtat efter våren men sen kom snön igen. Hängt allt för mycket på café, vilket min plånbok inte gillar alls när vi snart ska åka till London. Har även gått i skolan, stressat om skolan, varit övertid i skolan men haft väldigt kul. Börjat min praktik, varit på praktik på lördagar, chillat på söndag.
Sitter nu vid Fiika, länge sen jag var här och undra varför jag inte går oftare. Behöver få komma bort från lägenheten om jag ska ha något gjort.
Men jag kan bjuda på några random bilder från mars, varsogoda.

Längtar till våren, sommar klänningar och solen som lyser. Morgonmål vid terassen, och kunna gå och jogga varje kväll, utan att frysa ihjäl. Men nu är det ännu snö, en hel massa också. Vinterkläder och kalla händer. Vi åker dock om 29 dagar till London, de får regna bäst de vill, så länge det är varmare än här. Men före London ska jag hinna åka hem till påsken, måste börja med att beställa biljetter. Få klart kavajen i skolan, laga klart portfolion och fixa ihop några praktik dagar. Det kommer gå fort, det gör det alltid. 

Dagens magi; Om du fortfarande har det på hjärnan, då är det värt risken. -Paulo Coelho

 

 

18.03.2018 kl. 14:23

Att må bra och meditera.

Hej på er! Idag är det söndag igen och jag känner tack för det. Den här veckan var krävande men har också fått saker gjorda som stått och väntat på mig. Bestämde mig även för att gå och köpa mig ett ritblock och försöka få något ner på pappret för en gångs skull. För att för någon är det att gå på gym, eller läsa en bok eller springa som lugnar ner en och får en att må bra. För mig har det vari rita sen jag var liten, men har verkligen inte haft inspiration eller lust att göra det på ett tag. Men nu känns det bra.

 

Fick även hem mina plansher från desenio, som var ett projekt i sig att försöka hitta vad jag ville ha när det finns för mycket fint. Men blev nöjd hur allt blev tillsammans. Har dock inga ramar, och känner heller inte riktigt för att laga hål när jag bara skall vara här till nästa årets vår. Så fixade det med washitejp. Fick även min spegel som inte riktigt annars haft sin egen plats upp som jag köpte i somras.

Var även ut på lång promenad på lördag, mediterade som jag faktiskt hållt på med nu i en månad och det är nog ett av bästa besluten detta år. Lagade mig själv plättar och såg på Eat Pray Love som är en av favoriterna i film väg. Läst Universe has your back som jag beställde i Januari men inte hunnit öppna. Har kommit halvvägs och har prövat vissa övningar som står i boken och det är konstigt hur man bara ändrar tankesätt och man ser helt annorlunda på en situation.

Fast veckan började rätt trögt är jag nöjd med veckan. Har gjort saker som fått mig att må bra och gjort saker som gjort mig stolt att jag klarade fast de var allt annat än kul. Hoppas nästa vecka blir magisk, det är ju även vändag nästa vecka och vem gillar inte den...Jag ska iallafall inte skriva kärleksbrev till någon, utan gå på café, skratta med vänner och som Pernilla sa i skolan, vi har vändag varje dag. Så glömm onsdagen och skriv redan idag till dem du älskar.

Nu skall jag göra mig lite té och kolla på finska x-factor och vara domare här hemma och ifråga sätta mina föräldrar varför de inte satt mig i sånglektioner när jag var liten. För hur roligt skulle de inte vara att vara med i juryn. Kram.

11.02.2018 kl. 19:33

tvåtusensjutton

På min 2017 lilla lista jag gjorde i Januari stod det att jag vill börja blogga, det har varit något jag velat göra länge men inte riktigt vågat, men jag gjorde det. Det blev ju inte riktigt som jag tänkt mig, för livet kom i vägen. Jag lämnade frivilligt bloggen åt sidan för det har varit ett känslomässigt år. Ångesten satt hårt i hela 2017, saknaden av människor som inte är här mera eller kvar i mitt liv och vänner som sårat.  Det är enkelt att var efterklok, veta vem man borde lyssnat på och när man borde lyssnat på sig själv. Men inte bara gråa trista saker har hänt, utan även nya vänner, skratt och en hel del glädje.

 

Men en annan sak jag fick checka av min 2017 lista var att åka utomlands. Åkte inte långt från Finland men ända till Litauen sökte jag mig själv, och det var en bra resa. Vi åt mycket, shoppade lite grann, fikade på mysiga ställen och njöt av varandras sällsakap.

Sommaren fick mig at ändra perspktiv på livet,för många olika saker. Fick även sommar jobb i sista minuten som var en räddaren i nöden. Sedan började skolan och jag åkte upp till Jakobstad, flyttade till min lilla lägenhet som inte bara är mitt tillfälliga hem utan känns även som ett hem.

Hösten bara liksom sveptes förbi, jag jobbade, gick i skolan och fick värsta black outen om framtiden. Har alltid veta vad jag vill, vem jag är, vad som jag håller nära hjärtat. Men i mitten på hösten försvann allt, och fick värsta ågensten för livet. Det låter mer dramatiskt än det är, det var liksom inte så att mitt liv vändes upp och ner och jag inte förstår min existens. Livet fortsätter även fast du inte vet vad du vill, så jag jobbar på det, på vad jag vill och sånt. 

Här är mina favoritet jag lysnnat på en hel del i 2017. Vill börja skriva igen, fått inspiration och vill prioritera det tillbaka i livet. Det viktigaste jag lärt mig detta år är " För man får aldrig glömma att utan kramar blir ingen stark, hur modig man än är." 
Men är redo att sätta 2017 på hyllan och göra 2018 till ett bättre år, vilket jag tror starkt på att det kommer bli.

21.01.2018 kl. 15:45

Ett yrkesprov serverat på silverbricka.

Hej, igen. Jag försöker verkligen vara bra med bloggande men just nu har det varit en hel del saker i skolan. Som rubriken lyder så är jag äntligen klar med mitt yrkesprov och jag kan äntligen andas ut. Kort berättat så gick det bra (vi skulle laga ett kundarbete från att skissa till en färdig produkt), några små motgångar kom. Men jag överlvde.

Här är lite bilder allt från planering till små detaljer på klänning till mönsterkonstruktion till min portfolio inspo bild.

14.11.2017 kl. 18:40

Utan kramar blir ingen stark.

Höstlovet kom och så for det. Med den korta meningen kan jag beskriva mitt höstlov också för den delen, för mycket hände inte och det känns som att jag hinner just känna mig som hemma så måste jag fara upp till Jakobstad igen. Men har träffat alla käraste och närmaste och det är det som betyder med för mig så jag är nöjd.

Något som jag gjorde höstlovs veckan som var planerat är att klippa mig. Håret blev kort och jag gillar det men för att jag ville ha lugg på sommaren betyder det att jag har en "vet-inte-vad-jag-ska-göra-med-den-här-jävla-luggen" problemet. 

Något som jag gjort som inte var planerat är låsa ut mig. Oplanerat och eget fel. Tills jag slutade ha ett raseri utbrott för att jag måste stå ute i fyra timmar tills någon kommer hem och faktiskt såg att nyckeln låg på marken och bara ramlat från vart den ska vara.

Ett tips från veckan såg du inte bra ut i lugg för två år sen så ser du inte heller nu bra ut i det.

Veckans låt Gettin' Old - 6LACK

Veckan i bilder:

Veckans magi: "För man får aldrig glömma att utan kramar blir ingen stark, hur modig man än är."

24.10.2017 kl. 18:53
Pikku Prinssi